matijas Opublikowano 14 Września 2016 Opublikowano 14 Września 2016 Hej Panowie, mam problem z dwuletnim redmi note pro. System zaczął "walić" błędami. Zainstalowałem wg poradnika system. Pierwsze uruchomienie było ok, po jakiś 5 minutach pojawiały się błędy typu "proces został zatrzymany" "proces sdk został zatrzymany..." itp. Proces instalacji przeprowadziłem raz jeszcze i teraz po uruchomieniu na poł sekundy pojawia się kolorowy ekran z miui polska i potem robi się czarny. Tak może leżeć całą noc i nic się nie dzieje. Ponowna instalacja systemu i problem nadal ten sam. Czyżby redmi dogorywał? Jak będę w domu postaram się nagrać film jak to wygląda.
ZduneX25 Opublikowano 14 Września 2016 Opublikowano 14 Września 2016 A jaki dokładnie system wgrałeś, możesz na początek walnąć fullwipe?
matijas Opublikowano 14 Września 2016 Autor Opublikowano 14 Września 2016 Zanim zaczęły się cyrki miałem 5.5.8 [MIUIPolska_lcsh92_wet_jb9_5.5.8_v6-4.4.zip]. Teraz wgrywam to co jest do pobrania w tym poradniku "SP Flash Tool v5.1352.01 + Redmi Note rom.rar". Po włączeniu telefonu jest jak na filmikach, ma moment logo MI, a potem miuipolska na ułamek sekundy, tak jakby coś się nie do końca wyczyściło i potem wisi na tym podświetlonym/czarnym ekranie. filmy: https://goo.gl/photos/6DezheM18yvFQFfA9 Może zakończył już swój żywot, ten ekran tak się "odklejał" w miarę upływu czasu.
ZduneX25 Opublikowano 14 Września 2016 Opublikowano 14 Września 2016 Nie wiem jak działa sp flash tool, więc się nie będę na ten temat wypowiadał, ale pierwsze zachowania po instalacji wygląda jak podręcznikowy przykład downgrade bez full wipe, prawdopodobnie na tamten moment wystarczyło przywrócić ustawienia fabryczne i byłoby po sprawie.
Rekomendowane odpowiedzi