SliniakS Opublikowano 11 Września 2016 Opublikowano 11 Września 2016 Witam... Mam pytanie jak zaktualizować swoje urządzenie? Normalnie przez aktualizator zipem? Widziałem też że inni musieli robić Full wipe żeby zaktualizować czy to prawda? Pozdrawiam.
SliniakS Opublikowano 11 Września 2016 Autor Opublikowano 11 Września 2016 1 minutę temu, wtbn napisał: Nie prawda, nie musieli. To jak radzisz?
SliniakS Opublikowano 11 Września 2016 Autor Opublikowano 11 Września 2016 Przed chwilą, wtbn napisał: Ja radzę zrobić. Co zrobić? Wipe?
SliniakS Opublikowano 11 Września 2016 Autor Opublikowano 11 Września 2016 1 minutę temu, wtbn napisał: Tak, o wipe mówię. Dalvik Cache, Cache, System i Data? Potem instal i zipa wskazać?
SliniakS Opublikowano 11 Września 2016 Autor Opublikowano 11 Września 2016 Przed chwilą, wtbn napisał: No tak, po co sie pytasz jak wiesz? No właśnie o to chodzi że jestem zielony w tym i nie wiem.
DukeN Opublikowano 11 Września 2016 Opublikowano 11 Września 2016 Zwolenników full wipe i przeciwników pewnie jest po równo. Generalnie jak jest aktualizacja to się nie robi tylko przy przejściu na niższą wersję full wipe jest konieczny.
SliniakS Opublikowano 11 Września 2016 Autor Opublikowano 11 Września 2016 1 minutę temu, DukeN napisał: Zwolenników full wipe i przeciwników pewnie jest po równo. Generalnie jak jest aktualizacja to się nie robi tylko przy przejściu na niższą wersję full wipe jest konieczny. To jak mam robić? Bo już sam nie wiem.
DukeN Opublikowano 11 Września 2016 Opublikowano 11 Września 2016 Wiesz nikt ci gwarancji nie da ale ja ostatnio przy przejściu z xiaomi.eu 6.8.18 na 6.9.9 zasugerowałem sie czyjąś wypowiedzią i zrobiłe full wipa i zrobił mi się bootlop. Co nie znaczy że u ciebie będzie tak samo. Później musiałem Instalować rom fastboot. Jaki masz rom? Xiaomi.eu czy jakiś inny?
SliniakS Opublikowano 11 Września 2016 Autor Opublikowano 11 Września 2016 1 minutę temu, DukeN napisał: Wiesz nikt ci gwarancji nie da ale ja ostatnio przy przejściu z xiaomi.eu 6.8.18 na 6.9.9 zasugerowałem sie czyjąś wypowiedzią i zrobiłe full wipa i zrobił mi się bootlop. Co nie znaczy że u ciebie będzie tak samo. Później musiałem Instalować rom fastboot. Jaki masz rom? Xiaomi.eu czy jakiś inny? xiaomi.eu 6.8.18
DukeN Opublikowano 11 Września 2016 Opublikowano 11 Września 2016 no to śmiało pobierasz zipa i w aktualizacjach wskazujesz pobrany plik zip. Do tej pory tak robiłem i było ok. Nie robiłem żadnych wipów, i działało, ostatnio tylko coś mi się zachciało przedobrzyć i przedobrzyłem tak że straciłem pełny dzień przy flaszowaniu telefonu bo zawsze coś nie grało tak jak poprzednio.
SliniakS Opublikowano 11 Września 2016 Autor Opublikowano 11 Września 2016 Przed chwilą, DukeN napisał: no to śmiało pobierasz zipa i w aktualizacjach wskazujesz pobrany plik zip. Do tej pory tak robiłem i było ok. Nie robiłem żadnych wipów, i działało, ostatnio tylko coś mi się zachciało przedobrzyć i przedobrzyłem tak że straciłem pełny dzień przy flaszowaniu telefonu bo zawsze coś nie grało tak jak poprzednio. Tylko jak coś źle będzie to się obawiam że nie będę wstanie postawić go ponownie bo się po prostu na tym nie znam :/
DukeN Opublikowano 11 Września 2016 Opublikowano 11 Września 2016 Większość ludzi na forum się nie zna ale wystarczy że będziesz uważnie i najlepiej 2 razy czytał to co jest w poradnikach i dasz radę, a w razie wątpliwości to pytaj mądrych ludzi na forum, jest kilku może nawet kilkunastu. Poza tym jakoś zainstalowałeś xiaomi.eu 6.8.18 i dałeś radę więc z tym jest tak samo.
SliniakS Opublikowano 11 Września 2016 Autor Opublikowano 11 Września 2016 1 minutę temu, DukeN napisał: Większość ludzi na forum się nie zna ale wystarczy że będziesz uważnie i najlepiej 2 razy czytał to co jest w poradnikach i dasz radę, a w razie wątpliwości to pytaj mądrych ludzi na forum, jest kilku może nawet kilkunastu. Poza tym jakoś zainstalowałeś xiaomi.eu 6.8.18 i dałeś radę więc z tym jest tak samo. No instalowałem aktualizatorem a tu jak coś zwalę to lipa :/
DukeN Opublikowano 11 Września 2016 Opublikowano 11 Września 2016 No nie bardzo rozumiem. Xiaomi.eu nie ma aktualizacji OTA tylko pobierasz paczkę zip i instalujesz. Jeśłi robiłeś aktualizację i sama ci się pobierała to nie masz xiaomi.eu tylko któryś rom Global ( jest język polski może to cie myli). Przeczytaj dokładnie informacje w telefonie jaki masz rom.
SliniakS Opublikowano 11 Września 2016 Autor Opublikowano 11 Września 2016 1 minutę temu, DukeN napisał: No nie bardzo rozumiem. Xiaomi.eu nie ma aktualizacji OTA tylko pobierasz paczkę zip i instalujesz. Jeśłi robiłeś aktualizację i sama ci się pobierała to nie masz xiaomi.eu tylko któryś rom Global ( jest język polski może to cie myli). Przeczytaj dokładnie informacje w telefonie jaki masz rom. Pobierałem Zipa z Miui Polska i aktualizatorem.
DukeN Opublikowano 11 Września 2016 Opublikowano 11 Września 2016 No to teraz robisz dokładnie to samo. Nigdy nie ma 100% pewności że wszystko pójdzie ok. Takie życie. Nikt nie da Ci gwarancji. Ja drugi raz bym nie zrobił wipa gdyż skończyło się to dla mnie nieciekawie, uwalony telefon i cały dzień w plecy. Ale decyzję to sam musisz podjąć.
SliniakS Opublikowano 11 Września 2016 Autor Opublikowano 11 Września 2016 5 minut temu, DukeN napisał: No to teraz robisz dokładnie to samo. A jak złapie bootloopa?
DukeN Opublikowano 11 Września 2016 Opublikowano 11 Września 2016 no to zostaje jedyne słuszne rozwiązanie. Pozostań na 6.8.18. Bardzo dobry rom wg mnie niczego mu nie brakuje. poczekaj kilka tygodni zobaczysz jakie są opinie na temat następnych wydań rom-ów. Przecież telefon Ci działa, więc nie ma pośpiechu. Poczytaj w międzyczasie forum dowiesz się co i jak.
SliniakS Opublikowano 11 Września 2016 Autor Opublikowano 11 Września 2016 Przed chwilą, DukeN napisał: no to zostaje jedyne słuszne rozwiązanie. Pozostań na 6.8.18. Bardzo dobry rom wg mnie niczego mu nie brakuje. poczekaj kilka tygodni zobaczysz jakie są opinie na temat następnych wydań rom-ów. Przecież telefon Ci działa, więc nie ma pośpiechu. Poczytaj w międzyczasie forum dowiesz się co i jak. Tak właśnie zrobię poczekam na przyszłe aktualizacje romów.
Antspaoini Opublikowano 12 Września 2016 Opublikowano 12 Września 2016 Pozwólcie że zapytam tutaj, czy po zrobieniu aktualizacji do androida 6 (mam nadzieję że pójdzie przez aktualizacje) będę miał zablokowany BL i od nowa będę musiał przechodzić procedurę odblokowania ? Aktualnie jestem na xiaomi.eu 6.8.18
Rekomendowane odpowiedzi