tom_davos Posted September 9, 2016 Share Posted September 9, 2016 Widziałem na YT film prezentujący solidność, a raczej kruchą budowę Mi5. Ma ktoś z Was jakieś złe doświadczenia? Ja ze swojego Mi5 jestem bardzo zadowolony, ale z racji na intensywny tryb pracy, życia w sumie też,obawiam się o to ile pożyje mój Mi5. Zrobił już ktoś crashtest??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
JusTQL Posted September 9, 2016 Share Posted September 9, 2016 Ja szykuje się do wymiany wyświetlacza, na forum mamy już jeden wymieniony. Wysłane z Mi5 PRO Link to comment Share on other sites More sharing options...
tom_davos Posted September 10, 2016 Author Share Posted September 10, 2016 (edited) Wyświetlacz, wyświetlaczem. nie wiem o czego zależy trwałość, miałem różne telefony, różnie z tym bywało. W porównaniu jednak z takim Mi4 to Mi5 jest chyba bardzo kruchy. Z drugiej strony myślę,że taki Huawei P8 lite też raczej wytrzymały nie jest. Niska waga z czegoś musi wynikać. Czyli rozumiem,że nikomu telefon nie spadł na ziemię, ani nie złamał go w kieszeni? Edited September 10, 2016 by tom_davos Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mathias Posted September 10, 2016 Share Posted September 10, 2016 Moja Mi5 spadła na ziemię i nic się nie stało, co prawda w Super Frosted Shield Nillkina, ale wszystko na swoim miejscu. Miałem P8 Lite, upadł parę razy na beton i też nic. Link to comment Share on other sites More sharing options...
m4jor Posted September 10, 2016 Share Posted September 10, 2016 Obecnie mam mi 4 noszę się z zamiarem kupna mi5 i sam juz nie wiem czy faktycznie to taka rzepa? Mi4 mam 2 lata i jak nówka wygląda Wysłane z mojego MI 4W przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bohyn Posted September 10, 2016 Share Posted September 10, 2016 wątek o wytrzymałości, ale przecież będąc nowym na forum mam prawo nie korzystać z wyszukiwarki Link to comment Share on other sites More sharing options...
qmox Posted September 10, 2016 Share Posted September 10, 2016 Przez trzy miesiące jeszcze mi nie upadł, noszony w kieszeni bez etui/bumpera się nie wygiął, pojawiła się tylko jedna rysa na tyle obudowy, oprócz tego nic. Link to comment Share on other sites More sharing options...
daniel.wu Posted September 10, 2016 Share Posted September 10, 2016 49 minut temu, qmox napisał: Przez trzy miesiące jeszcze mi nie upadł, noszony w kieszeni bez etui/bumpera się nie wygiął, pojawiła się tylko jedna rysa na tyle obudowy, oprócz tego nic. Rysa na tyle obudowy? Oo, a można wiedzieć od czego? Myślałem, że już ten Gorilla 4 jest nie do zarysowania. Link to comment Share on other sites More sharing options...
qmox Posted September 10, 2016 Share Posted September 10, 2016 3 minuty temu, daniel.wu napisał: Rysa na tyle obudowy? Oo, a można wiedzieć od czego? Myślałem, że już ten Gorilla 4 jest nie do zarysowania. Też bym chciał wiedzieć :P, nie nosiłem go w zapiaszczonej kieszeni, nie kładłem na ostrych krawędziach, a rysa i tak powstała xD Link to comment Share on other sites More sharing options...
RSL Posted September 10, 2016 Share Posted September 10, 2016 Mam Mi5 od maja, od jakiś 2 tygodni mam jakąś folię/szkło czy coś Nikillina na froncie. Nie mam etui (znaczy mam, ale nie używam ;p), bo bardzo mi się podoba ten telefon wizualnie. Na samym początku (po dwóch dniach?) "zjechał" z pralki na kafelki w łazience, nic mu się nie stało. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wariat Posted September 11, 2016 Share Posted September 11, 2016 Ja mam tylko szkło hartowane i folie z tyłu. Spadł mi już z 3 razy. Dwa razy z ok. pół metra, a przedwczoraj wymsnął mi się z dłoni i poleciał na "ryjca". Huknął o panele. Zero śladów Albo głupi ma zawsze szczęście... Tak czy siak chyba najbardziej solidny telefon jaki miałem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zielonyBB Posted September 11, 2016 Share Posted September 11, 2016 Etui Nillkin frosted, szkło 3Mk, spadł na kafle, lekko wgnieciona ramka w nieosłoniętym miejscu. Wysłane z MI5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted September 15, 2016 Share Posted September 15, 2016 Ekran i plecki dość wytrzymałe, pierwsze crash testy zrobione (z panika w oczach i bliskim zawałem). Ramka strasznie miękka, telefon spadając z 30-40cm na kafelki rogiem na 100% nie wyjdzie bez szwanku, mi4 przyzwyczaiła mnie do większej wytrzymałości ramki tapu tap z mi5 tap tap Link to comment Share on other sites More sharing options...
barman1234 Posted September 15, 2016 Share Posted September 15, 2016 jest już podobny temat, a w nim zdjecia mojego tel ktory sie prawie zlamał w kieszeni Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted September 17, 2016 Share Posted September 17, 2016 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts