Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, od jakichś 3-4 dni zaczęły mi podczas obsługi telefonu co jakiś czas (3-4 min) wyskakiwać reklamy typu "Znaleziono wirusa" itp., po włączeniu wyświetlacza i odblokowaniu często włącza się fabryczna przeglądarka (hucznie nazwana "Browser" :D) z reklamami, masą przekierowań, czasem wyskakuje też okno SMS z gotowym do wysłania SMSem na numer premium. Dziś postanowiłem przywrócić do ustawień fabrycznych telefon za pomocą tej opcji w ustawieniach, jednak po tym problem nadal wstępuje. Próbowałem też instalować z pliku update.zip, jednak wyskakuje komunikat "Update.zip is corrupted.". Macie jakiś pomysł, jak się pozbyć tego problemu? Załączam screenshoty reklam i wersji systemu. 

Screenshot_2016-09-08-17-12-58_com.android.download.manager.v20.pngScreenshot_2016-09-08-19-22-09_com.uc.browser.en.pngScreenshot_2016-09-08-19-43-09_com.android.updater.png

• 1 rok później...
Opublikowano

Cześć

Zostałem poproszony o pomoc przy telefonie - xiaomi redmi note 2 prime. Jest problem z ciągłymi wyskakującymi reklamami. Najpewniej użytkownik coś zainstalował, jednak w aplikacjach nie widzę nic podejrzanego. Chcę zrobić format systemu i tu pytanie do Was. Telefon ma system miui w wersji 7. Czy jest jakaś oficjalna aktualizacja pod ten telefon? Gdzie znajdę najnowszy oficjalny soft? Jest jakaś instrukcja instalacji żeby nie uceglic sprzętu?

Pozdrawiam

Dawid

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...