Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Chciałem przejść z xiaomi.eu 6.8.25 na Global Stable 8.0.20 pobrałem stąd - http://en.miui.com/thread-349690-1-1.html wersja pod recovery. BL Odblokowany, TWRP wgrane. Zrobiłem wipe, oprócz internal storage, oraz sd, wybrałem z Install .zip i nie wiem jakim cudem wystąpił bootloop. Teraz wisi na logo Mi i co jakiś czas wibracja i się restartuje. Teraz tutaj moje pytanie jak wyłączyć telefon? Gdy przytrzymuje przycisk zasilania telefon się tylko restartuje. Wtedy wejdę do fastboot, przez skrypt do download i przez MiFlash wgram globala normalnie. 

Opublikowano (edytowane)

Przytrzymaj długo power, aż zniknie logo Mi i momentalnie po tym przytrzymaj vol- i power. Powinien się uruchomić w fastboot. Tylko to logo znika dosłownie na chwilę i trzeba to zrobić w trakcie wyświetlania ciemnego ekranu. 

Globala trzeba wgrywać Miflashem, nie twrp, można też w trybie fastboot jak masz odblokowany bl. oczywiście rom fastboot trzeba pobrać, nie recovery.

Edytowane przez FromWP
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

@FromWP Super, działa :) A da się wyłączyć po prostu telefon? Aktualnie nie mam dostępu do komputera z 64bit systemem więc nie mam jak flashować, dopiero jutro wieczorem podjadę do kumpla. A raczej średnio żeby telefon chodził tak całą noc.

Edytowane przez Elejzo
Opublikowano

Niestety mi się nie udało, od razu instalowałem rom od nowa. Średnio żeby cały czas wisiał w fastboot, bo się do jutra może całkiem rozładować, a nie wiem czy w tym trybie się ładuje, bo jakby tak, można by podłączyć ładowarkę i tak zostawić. Może ktoś inny się wypowie, kto to trenował.

Opublikowano

@FromWP Hmm, teraz przytrzymałem power, po zniknięciu logo przytrzymałem również volume up i down. Ekran stał się czarny, ale nie podświetlany więc nie wiem na pewno czy jest to tryb download czy po prostu telefon jest wyłączony.

Opublikowano

Jak go podłączysz do komputera i go jakoś wykryje to raczej download. Chyba w download dłużej wytrzymuje na baterii, ale pewności nie mam.

Opublikowano

@FromWP Podłączyłem go do ładowarki na etapie loga Mi. Telefon chyba się ładuję ponieważ ładowarka jest ciepła i telefon również stał się troche bardziej ciepły, po tym raczej wnioskuje, że bateria się ładuję. Jeżeli jakimś cudem telefon by się rozładował przez noc to będe w poważnych tarapatach?

Opublikowano

Jak się rozładuje to raczej tak. Najgorzej jakby mu zabrakło energii w trakcie flashowania. Ale tu nie wiem, tego nie trenowałem, nie chcę cię wprowadzić w błąd.

Opublikowano (edytowane)

@FromWP 

Podczas flashowania w programie MiFlash wyskakuje mi coś takiego... (załącznik) Co z tym fantem zrobić?

sadsa.bmp

@edit Problem rozwiązany. Po 4godzinach walki udało mi się ożywić smoka :) Próbowałem mnóstwo kombinacji z trybem EDL, różne wersje MiFlasha, różne wersje romów. W każdym przypadku jakiś problem był, a to nie wykrywało w ogóle telefonu ani w fastboot ani w EDL, a to jakiś błąd w połowie flashowania. Ostatnia myśl, "spróbuje odblokować ponownie BL" jakie było moje zdziwienie gdy przeszło barierę 50% i nie wywaliło żadnego błędu... Potem to już z górki, tryb fastboot, miflash i gotowe... Pomyśleć, że bawiłem się z tym jakieś 4 godziny, a rozwiązać go można było w 15 minut :)

Edytowane przez Elejzo
Opublikowano

To by znaczyło że wgranie globala przez twrp zablokowało ci bl. Dodatkowo musiałeś mieć jakiś problem ze sterownikami telefonu w trybie EDL. Widać sterowniki do fastboota były ok i dlatego poszło. Dlatego moim zdaniem warto odblokować bl nawet na globalu bo potem w razie problemów najczęściej fastboota udaje się uruchomić i ponowne wgranie romu jest łatwiejsze.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...