Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na początku powiem że w czytałem od kilku dni kopałem po forum temat ogromny ciężki do ogarnięcia.  Jeżeli nie ten dział to proszę o przesunięcie.

Mam pare pytań:

1)Wiem że jest lista polecanych sklepów ale który polecacie żeby przesyłka dotarła i była 24 miesiące gwarancja / Gwarancja i serwis pewny?

2)Jak to w końcu jest z tym serwisem jest w Polsce czy nie ma ten we Wrocławiu płatny to lipa jest coś bezpłatnego. Czy jest sprawdzony sklep z porządnym zapleczem serwisowym/gwarancyjnym) ??

3)Czy Rom global działa dalej jak było spolszczenie takie sobie i coś wywala krzaczy ??

4)Drugi ROM podobno jest lepszy ale za to są ręczne aktualizacje (mam lapa z OSX więc podpinanie tel w celu aktualizacji odpada) ?

5) Bootlockera trzeba chyba odblokować do wgrania drugiego softa czy że można to zrobić w jakimś serwisie odpłatnie albo przy zakupie to zrobić ?

Na wyżej wymienione pytania nie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi. Jeżeli była to proszę nie kasować tematu a wskazać linkiem to doczytam.

Liczę na wyrozumiałość dla nowicjusza oraz czekam na odpowiedzi i sugestie, Pozdrawiam.

Opublikowano

Mam pytanie czyli jedynie bo teraz zauważyłem to kupować w technosie tam instaluja dodatkowo i odblokowują. :)

Ale nie znalazłem odpowiedzi na pytanie :

3)Czy Rom global działa dalej jak było spolszczenie takie sobie i coś wywala krzaczy ??

4)Drugi ROM podobno jest lepszy ale za to są ręczne aktualizacje (mam lapa z OSX więc podpinanie tel w celu aktualizacji odpada) ?

Proszę o sprostowanie

Pozdrawiam

Opublikowano (edytowane)

3. nie napisałeś jaki telefon, ale w mi5 global nie wywala i nie krzaczy cokolwiek to znaczy. i jakiś polski jest. co nie znaczy że warto go używać.

4. jak się ma OSX to można używać tylko iphone bo wszystko inne jest dla plebsu, nie wiesz? :D

Jeśli "drugi rom" to xiaomi.eu, to dlaczego niby ręczna aktualizacja odpada? Sciągasz zipa na telefon i aktualizujesz. jakbyś poczytał trochę FAQ i poradnik aktualizacji to byś wszystko wiedział.

Ale na osx raczej bootloadera nie odblokujesz.

Edytowane przez wtbn
Opublikowano

To że mam osx to nie znaczy że nie mogę mieć czegoś innego :P 

A tak na poważnie to mam go tylko i wyłącznie bo mieszkam poza domem i to była jedyna możliwość. Siostra mi go pożyczyła a ja nie mam kasy na kupno jeszcze lapa BTW najchętniej to bym go w piz*.....u jak frisby :D 

Tak drugi rom to xiaomi.eu, z tym krzaczeniem w globalu to źle napisałem raczej chodziło mi o lagowanie i błędy w tłumaczeniu- podobno takowe są.

Nie napisałem modelu bo nie mam takowego wybranego.

Co do odblokowania to poproszę w sklepie tzn na technosie jest za opłatą.

Co do telefonu to zapraszam do osobnego tematu w dziale co kupić https://miuipolska.pl/forum/topic/16198-smartfon-do-1000-zł/

Pozdrawiam

Opublikowano

Zaczęli ostatnio wypuszczać stable global MIUI8, niektórzy to używają i nie narzekają bardzo. Ale jak odblokowany BL bedziesz mieć no to wgrywaj xiaomi.eu, ma pare ulepszeń.

Opublikowano

Ogólnie rzecz ujmując nie potrzebujesz konta Xiaomi na telefonie, jest ono podobne do googlowskiego ale z naszego punktu widzienia jest bezużyteczne chyba że w ich sklepie chcesz jakieś chińskie aplikacje pościągać. Co do odblokowanego bootloadera to dopóki instalujesz tylko naszą wersję systemu xiaomi.eu to nie ma problemu, chyba że wgrasz china czy coś tam to możesz go znowu zablokować. Na forum masz wszystko opisane więc do ogarnięcia, ew. zawsze Ci ktoś pomoże z forum ;) Powodzenia!

Opublikowano

Dzięki ale muszę się chyba wycofać z kupna xiaomi. Niestety nie mam gdzie kupić na terenie Polski z serwisem u nas a kupno za granicą odpada. Jak się dowiedziałem to większość sklepów u nas nie odbiera telefonów nie odpisuje na maile itd i nie mają pozytywnej opini zresztą temat jest był wałkowany tutaj:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Witam

To ja się dołączę, żeby nie tworzyć 10 tematu o podobnej treści

Chcę kupić na raty RN4Pro w PL z 24 miesiącami gwarancji, nie interesuje mnie gdzie będzie serwisowany telefon, byle ewentualne reklamacje były przeprowadzane szybko i sprawnie, nie boję się odblokowania BLnie takie rzeczy się ze szwagrem robiło, także instalacja MIUIPolska jak najbardziej wchodzi w grę.

Napaliłem się na xiaomi.com.pl, ale po sprawdzeniu opinii boję się tam cokolwiek kupować, inne polskie sklepy są deczko droższe i nie zawsze oferują zakupy ratalne, a na allegro czy na xiaomiforsale.com jest tylko rok gwarancji.

EDIT: OK, zamówiłem na ibuygou dzięki kuponom:)

Edytowane przez maniel
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...