Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie,

Właśnie zakupiłem Redmi Note 4. Niestety jeszcze żadnego systemu nie ma na niego, global nie wyszedł, czekamy i czekamy. Powiedzcie mi, czy to normalne, że w oryginalnym systemie, żeby zainstalować aplikacje googlowe (począwszy od sklepu play) po samo użytkowanie (np. nie mogę otwierać linków przesyłanych przez fb messenger) to istna katorga?

pozdrawiam! :)

Opublikowano (edytowane)

Siema właśnie pieprzę się z instalacją google installer ,aby mieć konto i aplikacje na czystym sofcie chińskim miui 8 , ale nie mogę zainstalować google play services utknęło na 79% i du..a ,nadałem aplikacjom google uprawnienia i dalej kwiczy .??? Dobra poradziłem sobie trzeba szukać odpowiedniego google installera , mi pomógł ten http://xiaomitips.com/download/google-installer-app/ i najpierw instalujemy google installer , następnie google play i services , wychodzimy z tego , robimy reboot i wchodzimy w dodawanie konta google , dopiero po zalogowaniu się na konto odpalamy google play i instalujemy aplikacje.

Jeszcze jedno kiedy global będzie hasał na naszych fonach z chińskim syftem ? :P

Edytowane przez mkkielce
Opublikowano
Siema właśnie pieprzę się z instalacją google installer ,aby mieć konto i aplikacje na czystym sofcie chińskim miui 8 , ale nie mogę zainstalować google play services utknęło na 79% i du..a ,nadałem aplikacjom google uprawnienia i dalej kwiczy .??? Dobra poradziłem sobie trzeba szukać odpowiedniego google installera , mi pomógł ten http://xiaomitips.com/download/google-installer-app/ i najpierw instalujemy google installer , następnie google play i services , wychodzimy z tego , robimy reboot i wchodzimy w dodawanie konta google , dopiero po zalogowaniu się na konto odpalamy google play i instalujemy aplikacje.

Jeszcze jedno kiedy global będzie hasał na naszych fonach z chińskim syftem ?

Prędzej nasz rom będzie już tam Global o ile w ogóle. Nasz rom będzie w tym tygodniu.

Z Mi5 Pro

Opublikowano
Acid jakie są szanse na j.polski w tym fonie? Wiem że każdy zawraca Ci głowę , ale ???  

Całkiem wysokie tak 50 na 50 czyli albo będzie albo nie będzie w ogóle.

Z Mi5 Pro

• Like 3
Opublikowano
Całkiem wysokie tak 50 na 50 czyli albo będzie albo nie będzie w ogóle.

Z Mi5 Pro

Czyli takie same jak trafienie 6 w Lotto, albo trafisz albo nie 😀

Wysłane z mojego Mi-4c

Opublikowano
1 godzinę temu, tpawel napisał:

No chyba napisał że nasz Rom będzie w tym tygodniu:) Czyli musisz się wziąść za odblokowanie bootloadera. Zgodę już masz?

Właśnie czekam na odblokowanie ....

Opublikowano
No napisales że jest dużo gorsza a wrzuciles jakieś opinie ludzi którzy nie mieli telefonu w ręku i twierdzą że nie jest dużo lepszy.

Gdyż podzielam ich zdanie.

Wysłane sową pocztową z Xiaomi Redmi Note 3 Pro

Opublikowano
No nie, bo oni pisali że nie jest dużo lepszy,a Ty że dużo gorszy. Dlatego spytałem o argumenty

W sumie racja, mój błąd. Nie jest więc dużo lepszy.

Opublikowano

No nie, bo oni pisali że nie jest dużo lepszy,a Ty że dużo gorszy. Dlatego spytałem o argumenty

W sumie racja, mój błąd. Nie jest więc dużo lepszy.

Opublikowano (edytowane)

Moja Playlista Helio x20 jest gorszy od snapdragona 650 , ale co z tego jeśli w mojej konfiguracji 2/16 działa zaje..śie nie tnie się i wszystkie aplikacje śmigają jak złoto , ale fakt że 2gb ramu to zbyt mało żeby utrzymać w ramie choćby Endomondo , nie przeszkadza to jednak w codziennym działaniu - jednym słowem .... jest dobrym telefonem .

Dobra mam jeszcze problem z aplikacjami Googla, mianowicie zdjęcia się nie chcą synchronizować .... Acid rób "swoje" :)

Przykładowe zdjęcia i filmy robione Xiaomi RN4 .

Edytowane przez mkkielce
Opublikowano

Oprócz customowych Romów w czym jest gorszy? Jak ktoś siedzi na miui to nawet nie odczuje. Dla mnie ten telefon jest sporo ładniejszy,a jednak te kilka godzin dziennie nie raz się gapie na niego. Zdjęcia tyłka nie urywają ale za taką kasę i jak na redmi to chyba nie ma co się lepszego spodziewać. A Ty jak je oceniasz?

Opublikowano
7 minut temu, piotr469 napisał:

Co do tego RAMu i endomondo - zablokuj aplikację i nie będzie ubijana (klawisz menu > pociągnij w dół i naciśnij kłódkę)

Wysłane z Redmi Note 3 Pro

Stary próbowałem już wszystkiego , to nie pierwszy telefon ze stajni Xiaomi , i w poprzednikach bywało podobnie. Nawet dla pewności wszedłem w ustawienia developerskie i tak odhaczyłem Turn on Miui optimization oraz memory optimization , nawet baterię zmieniłem na tryb Performance - zobaczymy czy to coś zmieni .

Opublikowano

Pytanie czy to o co ci chodzi to rzeczywiście ubijanie aplikacji? Aplikacja jest ubijana czy przestaje śledzić trasę? Jeśli to drugie to musisz zmienić w ustawieniach oszczędzania energii dostęp do lokalizacji w tle dla endomondo na zezwól a57405ecaf9a28b4e4bd64f0d47a78ad.jpg

Opublikowano

Wszystko zrobiłem , czyli wszelkie zezwolenia oraz ustawienia łącznie z developerskimi .... więc jeśli to nie pomoże , zostaje tylko zmiana softu na miui.pl lub inny global  , Koniec.

Opublikowano

Developerskie raczej nic tu do rzeczy nie mają. Gdzie te uprawnienia zmieniłeś? Jeśli mówisz o zakładce uprawnienia i tam zaznaczeniu wszystkich "ptaszków" to nie o to mi chodzi. Konkretnie musisz wejść w oszczędzanie energii i tam są inne uprawnienia niż te powyżej. Tam trzeba zezwolić na lokalizację w tle.

Opublikowano
Przed chwilą, piotr469 napisał:

Developerskie raczej nic tu do rzeczy nie mają. Gdzie te uprawnienia zmieniłeś? Jeśli mówisz o zakładce uprawnienia i tam zaznaczeniu wszystkich "ptaszków" to nie o to mi chodzi. Konkretnie musisz wejść w oszczędzanie energii i tam są inne uprawnienia niż te powyżej. Tam trzeba zezwolić na lokalizację w tle.

Stary jak piszę że wszystko to wszystko zrobiłem co mogłem , a w ustawieniach deweloperskich jest opcja bardzo istotna dla miui , nawet dwie czyli w/w  Miui optimization oraz memory optimization .... 

Opublikowano
Stary jak piszę że wszystko to wszystko zrobiłem co mogłem , a w ustawieniach deweloperskich jest opcja bardzo istotna dla miui , nawet dwie czyli w/w  Miui optimization oraz memory optimization .... 

Skończ pieprzyć co chwilę o starych i wylewać swoją frustracje, zamiast tego wrzuć screeny to może ktoś ogarnie problem, ale lepiej się zachowywać jak kretyn, bo po co być miłym dla ludzi, którzy chcą pomóc.

Opublikowano
1 minutę temu, Drakoon34 napisał:

Skończ pieprzyć co chwilę o starych i wylewać swoją frustracje, zamiast tego wrzuć screeny to może ktoś ogarnie problem, ale lepiej się zachowywać jak kretyn, bo po co być miłym dla ludzi, którzy chcą pomóc.

Stary ja jestem spokojny , to Ty mi się tu plujesz bez potrzeby - temat zamknąłem jakieś pięć postów wyżej :) I nie zachowuj się tak , jak sam pisałeś .

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...