dziadek-NET Opublikowano 3 Września 2016 Opublikowano 3 Września 2016 Witam Zastanawiam się nad zakupem tego aparatu, czytam i oglądam wszelakie testy, wszędzie jest mowa że zdjęcia za dnia są ok ale wieczorem i nocą wychodzą tragicznie czy to prawda. Czy ktokolwiek testował alternatywną aplikację do robienia zdjęć może to wina nie sprzętu tylko oprogramowania ?
kapiS Opublikowano 3 Września 2016 Opublikowano 3 Września 2016 Prosze bardzo. Przykładowe zdjęcia zrobione jedno teraz a jedno dwa dni temu troche o wcześniejszej godzinie. Nie próbowałem robić zdjęć w typowej nocy, ale pewnie o 20-21 spróbuję.
dziadek-NET Opublikowano 3 Września 2016 Autor Opublikowano 3 Września 2016 Na ty z pudełkiem chyba widać już szumy / piksele ? najlepiej jak by ktoś miał możliwość wykonać to samo ujęcie, ten sam przedmiot dwoma telefonami Redmi Note 3 Pro i np.Galaxy A5 2016 dla porównania A co z alternatywną aplikacją do fotografowania, ktoś próbował ?
Gaidden Opublikowano 3 Września 2016 Opublikowano 3 Września 2016 Ja używam Open Camera. Jestem zadowolony ale tak naprawdę chyba nie robiłem zdjęć wieczorem. Ale zrobię jak tylko się sciemni lekko. Jak się uda wrzucę fotki.
Veriael Opublikowano 3 Września 2016 Opublikowano 3 Września 2016 (edytowane) 1 godzinę temu, dziadek-NET napisał: Witam Zastanawiam się nad zakupem tego aparatu, czytam i oglądam wszelakie testy, wszędzie jest mowa że zdjęcia za dnia są ok ale wieczorem i nocą wychodzą tragicznie czy to prawda. Czy ktokolwiek testował alternatywną aplikację do robienia zdjęć może to wina nie sprzętu tylko oprogramowania ? A ile jest takich sytuacji, kiedy robisz zdjęcia w nocy lub po ciemku w domu?... @Edit Masz tu dwie fotki w "takich sobie" warunkach oświetleniowych... typowych dla naszego kraju. Ocenę zostawiam specjalistom. Wykonane w szerokim kadrze, a więc w 12mpx. Spoiler Edytowane 3 Września 2016 przez Veriael
dziadek-NET Opublikowano 3 Września 2016 Autor Opublikowano 3 Września 2016 hmm przyznam że fotki są ok, jeśli można poproszę kogoś aby przesłał zdjęcie jakiegoś szczegółu rysy na szkle czy coś w tym styku, czegoś co trudno uchwycić. 1
kapiS Opublikowano 3 Września 2016 Opublikowano 3 Września 2016 (edytowane) prosze bardzo. Zdjęcie z samym flashem i potłuczony telefon ze światłem z żarówki polecam oglądać w pełnym rozmiarze. oba zdjęcia robione teraz(21:00-21:07) Edytowane 3 Września 2016 przez kapiS
marcinj6 Opublikowano 4 Września 2016 Opublikowano 4 Września 2016 Ja zrobiłem zdjecie nieba o 19.34 i uważam że nawet dobrze wyszło z tego telefonu:)
PeepingTom Opublikowano 4 Września 2016 Opublikowano 4 Września 2016 Dzisiaj nie dam rady podesłać żadnych zdjęć do porównania, ale co do aplikacji, jeśli chodzi o zdjęcia, nie spotkałem się z darmową, która robi lepsze od systemowej, zdjęcia z Open Camera wychodzą gorsze, przynajmniej w ciemnościach i przy sztucznym świetle. Jedynie lgcamera robi porównywalne zdjęcia. Za to jeśli chodzi o wideo, to Open Camera kręci lepsze, płynniejsze filmiki i chyba trochę lepsza jakość dźwięku. Sam z tego powodu do zdjęć używam systemowej aplikacji, a do kręcenia filmików Open Camera Tapnięte z mojego Redmi Note 3 Pro
schizofrenic Opublikowano 15 Września 2016 Opublikowano 15 Września 2016 Możecie podesłać jak macie skonfigurowaną aplikację Open Camera? Zauważyłem, że podczas przesyłania zdjęć zrobionych tą aplikacją przez BT, zdjęcia na kompie lądują mniejsze...np na aparacie 1.5MB, na kompie 120kb. Wiecie może dlaczego tak się dzieje ? MIUI 8 Global 6.9.8
malimalinello Opublikowano 16 Września 2016 Opublikowano 16 Września 2016 Wszystko zależy od oświetlenia. Z dobrym światłem zdjęcia są całkiem przyzwoite Wysłane z mojego Xiaomi Redmi Note 3 Pro za pomocą Tapatalka
pyth Opublikowano 16 Września 2016 Opublikowano 16 Września 2016 Wszystko zależy od oświetlenia. Z dobrym światłem zdjęcia są całkiem przyzwoite Wysłane z mojego Xiaomi Redmi Note 3 Pro za pomocą Tapatalka Jakiej aplikacji używasz? Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
malimalinello Opublikowano 17 Września 2016 Opublikowano 17 Września 2016 Jakiej aplikacji używasz? Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Żadnej! To aparat systemowy Wysłane z mojego Xiaomi Redmi Note 3 Pro za pomocą Tapatalka 1
Rekomendowane odpowiedzi