Skocz do zawartości
  • 0

Chmura Xiaomi - czy 2 telefony = 2x 5 GB ?

Pytanie

Opublikowano

Witam,

Mam Redmi Note 3 Pro

Telefon podoba się żonie i jej też zamówiłem taki sam.

Żeby odblokować bootloader trzeba założyć konto Xiaomi lub skorzystać z tego co mam ja.

Teraz pytanie czy każde konto Xiaomi ma pojemność 5 GB ?

Czy 5 GB jest na każdy telefon na koncie?

Żeby mieć po 5 GB na każdy telefon muszę zakładać nowe konto?

6 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano
50 minut temu, peter1987 napisał:

Witam,

Mam Redmi Note 3 Pro

Telefon podoba się żonie i jej też zamówiłem taki sam.

Żeby odblokować bootloader trzeba założyć konto Xiaomi lub skorzystać z tego co mam ja.

Teraz pytanie czy każde konto Xiaomi ma pojemność 5 GB ?

Czy 5 GB jest na każdy telefon na koncie?

Żeby mieć po 5 GB na każdy telefon muszę zakładać nowe konto?

O ile mnie pamięć nie myli, to ilość danych w chmurze przypisana jest do konta, nie do telefonu. Musiałby tę informację zweryfikować nasz guru - @Acid.

Jeśli zamawiasz telefon dla żony, niech ona założy sobie konto Xiaomi. W przeciwnym przypadku, jeśli będzie korzystać z Twojego konta, na jej telefon powędrują dane z Twojej chmury - kontakty, rejestr połączeń, sms, obrazy, etc. Sam u siebie mam czworo użytkowników i każdy ma swoje konto Xiaomi.

Zgoda na odblokowanie wydawana jest jeden raz dla każdego konta (nie dla telefonu). W skrócie, jeśli odblokujesz telefon, kolejny, który będzie przypisany do Twojego konta, będziesz mógł odblokować po 30 dniach od pierwszej operacji. Dlatego warto nawet już teraz wystąpić o zgodę.

• 0
Opublikowano

Najlepiej było by zrobić jak pisze wtbn

Teoretycznie konto powinno rozpoznać że to inny telefon (chyba po numerze telefonu). 

Bo po co zakładka: (w załączniku) 

Spróbuję i dam znać czy moje ustawienia ściągneło czy rozpoznało jako drugi telefon.

Dzięki i pozdrawiam 

IMG_20160830_143825.jpg

• 0
Opublikowano

Na 99% jedno konto Xiaomi, pomimo różnych urządzeń, to jedna pojemność chmury (dzielona na te urządzenia). Więc jeśli ktoś potrzebuje więcej dostępnej pamięci, musi założyć nowe konto

Wysłane z mojego MI 4W przy użyciu Tapatalka

• 0
Opublikowano (edytowane)

Dziwne bo dodałem nowo kupiony RN3Pro do mojego konta żeby bez czekania odblokować bootloader. 

Stanęło na 50% i dalej nie chce ruszyć. 

Musiałem usunąć telefon z mojego konta i założyć drugie. Na szczęście na zgodę czekałem tylko 3dni.

Poszło bez problemu. 

Dla potomnych, 1 konto = 5 GB nie zależnie od ilości telefonów na nim zarejestrowanych.

Edytowane przez peter1987
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...