peter1987 Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Witam, Mam Redmi Note 3 Pro Telefon podoba się żonie i jej też zamówiłem taki sam. Żeby odblokować bootloader trzeba założyć konto Xiaomi lub skorzystać z tego co mam ja. Teraz pytanie czy każde konto Xiaomi ma pojemność 5 GB ? Czy 5 GB jest na każdy telefon na koncie? Żeby mieć po 5 GB na każdy telefon muszę zakładać nowe konto?
0 wtbn Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Na konto oczywiście. Zawsze możesz odblokować ze swojego konta, a potem używać jej konta na tym telefonie...
0 mrosi Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Opublikowano 30 Sierpnia 2016 50 minut temu, peter1987 napisał: Witam, Mam Redmi Note 3 Pro Telefon podoba się żonie i jej też zamówiłem taki sam. Żeby odblokować bootloader trzeba założyć konto Xiaomi lub skorzystać z tego co mam ja. Teraz pytanie czy każde konto Xiaomi ma pojemność 5 GB ? Czy 5 GB jest na każdy telefon na koncie? Żeby mieć po 5 GB na każdy telefon muszę zakładać nowe konto? O ile mnie pamięć nie myli, to ilość danych w chmurze przypisana jest do konta, nie do telefonu. Musiałby tę informację zweryfikować nasz guru - @Acid. Jeśli zamawiasz telefon dla żony, niech ona założy sobie konto Xiaomi. W przeciwnym przypadku, jeśli będzie korzystać z Twojego konta, na jej telefon powędrują dane z Twojej chmury - kontakty, rejestr połączeń, sms, obrazy, etc. Sam u siebie mam czworo użytkowników i każdy ma swoje konto Xiaomi. Zgoda na odblokowanie wydawana jest jeden raz dla każdego konta (nie dla telefonu). W skrócie, jeśli odblokujesz telefon, kolejny, który będzie przypisany do Twojego konta, będziesz mógł odblokować po 30 dniach od pierwszej operacji. Dlatego warto nawet już teraz wystąpić o zgodę.
0 peter1987 Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Najlepiej było by zrobić jak pisze wtbn Teoretycznie konto powinno rozpoznać że to inny telefon (chyba po numerze telefonu). Bo po co zakładka: (w załączniku) Spróbuję i dam znać czy moje ustawienia ściągneło czy rozpoznało jako drugi telefon. Dzięki i pozdrawiam
0 kulig007 Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Na 99% jedno konto Xiaomi, pomimo różnych urządzeń, to jedna pojemność chmury (dzielona na te urządzenia). Więc jeśli ktoś potrzebuje więcej dostępnej pamięci, musi założyć nowe konto Wysłane z mojego MI 4W przy użyciu Tapatalka
0 peter1987 Opublikowano 12 Września 2016 Autor Opublikowano 12 Września 2016 (edytowane) Dziwne bo dodałem nowo kupiony RN3Pro do mojego konta żeby bez czekania odblokować bootloader. Stanęło na 50% i dalej nie chce ruszyć. Musiałem usunąć telefon z mojego konta i założyć drugie. Na szczęście na zgodę czekałem tylko 3dni. Poszło bez problemu. Dla potomnych, 1 konto = 5 GB nie zależnie od ilości telefonów na nim zarejestrowanych. Edytowane 12 Września 2016 przez peter1987
0 mrosi Opublikowano 12 Września 2016 Opublikowano 12 Września 2016 Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty.
Pytanie
peter1987
Witam,
Mam Redmi Note 3 Pro
Telefon podoba się żonie i jej też zamówiłem taki sam.
Żeby odblokować bootloader trzeba założyć konto Xiaomi lub skorzystać z tego co mam ja.
Teraz pytanie czy każde konto Xiaomi ma pojemność 5 GB ?
Czy 5 GB jest na każdy telefon na koncie?
Żeby mieć po 5 GB na każdy telefon muszę zakładać nowe konto?
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi