Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

I jak...próbował ktoś? ja chciałem ale tam piszą, żeby przez instalacją odblokować bootloader, bo może nie zaktualizować albo zrobić bootloop...muszę najpierw wgrać china dev, bo wyskakuje komunikat o braku weryfikacji urządzenia.

Jak ogarnę wszystko, podzielę się informacjami :)

Opublikowano

Nie bawiłem się w wgrywanie china żeby wrzucić ten z linka. Dziś pojawiła się aktualizacja OTA dla global stable. Zaktualizuje i dsm znać

Screenshot_2016-08-29-17-00-33_com.android.updater.png

Opublikowano

ROM zainstalowany, po przywróciłem całość do ustawień fabrycznych. Póki co wszystko śmiga jak należy, nie ma żadnych błędów.

Jeśli ktoś posiada u siebie wersję global (nie mylić z xiaomi.eu), to polecam zaktualizowanie :))

• 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Jak tylko skonfigurowałem nowy telefon to mnie natchnęło na miui8. Zaktualizowałem przez OTA, nic nie straciłem z danych. Wg. mnie lepiej się na nim pracuje, ale to pewnie kwestia gustu. Bugów też żadnych nie znalazłem, z żadną aplikacją się nie gryzie. Wszystkie aplikacje googla były już wgrane - nawet wrzucone do jednego foldera.

No i warto wcześniej zrobić kopię na koncie xiaomi ;)

Opublikowano
Czyli jak mam ''MIUI Global 7.5 stable" to powinienem już dostać update do 8 przez OTA? A jeśli tak to wie ktoś dlaczego nie dostałem? xd

Bo nie masz global stable tylko syf miui od chińczyka.

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
Przed chwilą, muszateq napisał:

Bo nie masz global stable tylko syf miui od chińczyka.

To prawda działam dokładnie na tym co dostałem po wyjęciu z pudełka. Ale skąd mam mieć pewność że to nie jest global stable?

6FAF5380-61DE-4970-8EF8-0D5918037AF4.png

Opublikowano

Skoro nie masz aktualizacji OTA to już jest wskazówka, druga może być pochodzenie telefonu, tzn od kogo zakupiony, no i wersja miui w nawiasie, ale jak to sprawdzić to już ktoś inny musi podpowiedzieć.

Opublikowano

Oke dzięki. A jeszcze jedno pytanie... Mogę po prostu sciagnac paczke z właściwym romem, wrzucić na telefon i zaktualizować przez ustawienia czy musze odblokowywać w tym celu bootloader?

Opublikowano

Czeka Cię zapewne MiFlash, a więc BL musi być odblokowany.
Chociaż nie. Jak planujesz wgrać globala to nie musisz odblokowywać BL, chociaż o zgodę warto się postarać.

Wysłane z MI5

• Like 1
Opublikowano

haha nie zwróciłem na to uwagi bo wszystko w sumie działało bezproblemowo :P ale dziwna sprawa bo jak wrzuciłem wersje 8.0.2.0 to mi napisało że to "aktualizacja do starszej wersji MIUI"

Opublikowano
58 minut temu, phcore napisał:

Mam problemy z obecnym global stable, jak wpisuje pin do karty sim to moge wpisac tylko 3 cyfry zamiast 4, reboot nie pomaga. Przypal Panie.

wyświetlają się 3 natomiast wpisują się 4. Wpisz 4 i odblokuj

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...