Skocz do zawartości
  • 0

SMS w chmurze - od czego zależy?

Pytanie

Opublikowano

Od czego zależy, czy SMS wyjdzie jako SMS, czy wiadomość w chmurze? Z dziewczyną mamy konta Xiaomi i SMSy raz idą tak, raz tak. Oczywiście oboje jesteśmy online, zatem w teorii powinno iść przez chmurę, a tak nie jest. Ma to szczególne znaczenie w domu - słaby zasięg GSM, ale za to wifi. A telefon na siłę chce wysłać SMS :/ 

11 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano

@Redmi2, a u mnie nadal nie działa. Nawet jak wychodzi ode mnie SMS w chmurze, pojawia się komunikat, że wiadomość została wysłana, to po chwili zmienia się to na SMS.

A od dziewczyny nie ma siły, żeby wyszło jako Chmura. Mamy tę samą wersję systemu, ale i tak nie działa :/

• 0
Opublikowano

Mam dokładnie ten sam problem, z mojego telefonu wychodzą wiadomości w chmurze i do telefonu odbiorcy docierają. Ale odbiorca odpowiada już SMS. Czasami jest tak że wiadomość wyjdzie przez chmurę ale nie dociera do odbiorcy i po chwili (2-3 minuty) u mnie wiadomość zmienia się w SMS.
Co z tym zrobić? Na obu telefonach aktywna usługa.

• 0
Opublikowano

Też niestety mam podobny problem. Telefon Xiaomi mam od tygodnia i SMSy w chmurze dzialaly bez problemu aż do wczoraj. Odbiorca jak posiadał polską kartę to było ok. A jak zmienił na angielska to już sms-y nie dochodzą ani nie może odebrać ode mnie. Oba konta są online.

Jeżeli ktoś miał podobny problem i udało mu się go rozwiązać proszę o pomoc. 

• 0
Opublikowano
23 godziny temu, Grzesiuso napisał:

Musi zarejestrować angielską kartę i powinno działać .

Karta właśnie jest zarejestrowana i jest aktywna. Odbiorca jest online i mu pokazuje że ja tez  i jak wysyła sms to dochodzą do mnie że w chmurze. Po kilku minutach komunikat u odbiorcy że nie udało się wysłać choć do mnie dotarło. Mi natomiast pokazuje że odbiorca jest offline. 

Dzisiaj zrobiliśmy test i po włożeniu polskiej karty (która działała w Polsce) w Anglii tez działa bez problemu. Natomiast z angielską karta sms w chmurze nie działają. 

• 0
Opublikowano

Tak trochę a propos. Używacie opcji wysyłania smsów bezpośrednio z chmury? Z konta Mi, przez przeglądarkę? A jeśli tak, to czy też wam się smsy wysyłają podwójnie? Bo u mnie każdy jeden z kompa jest zdublowany - na stronie, w samym telefonie i co gorsza odbiorca też dostaje podwójne. Można coś z tym zrobić?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...