tomayw Posted September 6, 2016 Share Posted September 6, 2016 ja też przesiadłem się z 7.5.2 xiaomi.eu (zablokowany bootloader) na 8.0.1.0 - jak dla mnie bateria ...... w oczach procenty w dół ... i teraz wrzuciłem 6.9.1 PL - jest mega dobrze - szybkość działania płynność, apki które są zakłódkowane - faktyznie działają ... bateria jak najbardziej ok tel ładowany rano - kilkanaście rozmów, bluetooth trochę neta wifi/mobile... mam 56% ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomayw Posted September 7, 2016 Share Posted September 7, 2016 Dnia 6.09.2016 o 17:28, tomayw napisał: ja też przesiadłem się z 7.5.2 xiaomi.eu (zablokowany bootloader) na 8.0.1.0 - jak dla mnie bateria ...... w oczach procenty w dół ... i teraz wrzuciłem 6.9.1 PL - jest mega dobrze - szybkość działania płynność, apki które są zakłódkowane - faktyznie działają ... bateria jak najbardziej ok tel ładowany rano - kilkanaście rozmów, bluetooth trochę neta wifi/mobile... mam 56% ! dziś podobnie - naładowany rano 100% - teraz 8% (dualSIM) a screeny wyglądają tak: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dru79 Posted September 7, 2016 Share Posted September 7, 2016 @tomayw raczej bez rewelacji to zużycie baterii Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomayw Posted September 7, 2016 Share Posted September 7, 2016 ano właśnie....:( Link to comment Share on other sites More sharing options...
BartyS Posted September 7, 2016 Share Posted September 7, 2016 Ja używam telefonu głównie do Facebook i internetu i na luzie mam 4h sot a telefon wytrzymuje od 8 do 23 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dru79 Posted September 8, 2016 Share Posted September 8, 2016 najprawdopodobniej ta wersja stabilna nie jest rewelacyjna pod względem zużycia baterii, wydaje mi się, że wersja rozwojowa 6.9.1 jest pod tym względem lepsza Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted September 19, 2016 Share Posted September 19, 2016 Jest wersja stabilna 8.0.5.0. Jeśli ktoś ma zainstalowaną niech się podzieli spostrzeżeniami. xiaomi.eu_multi_MI4c_V8.0.5.0.LXKCNDG_v8-5.1.zip https://www.androidfilehost.com/?fid=24727369092695516 Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
zunio84 Posted September 21, 2016 Author Share Posted September 21, 2016 @slimozis jakoś nikt jest przekonany do tych stable. Siędze na najnowszym dev i sobię chwalę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mihail1 Posted September 21, 2016 Share Posted September 21, 2016 Ja mam 6.9.15(instalka na czysto) i mam kilka problemów, przedewszystkim nie wybudza mi telefonu przy powiadomieniach. Nie działa wifi 5ghz, tzn łączy się z siecią ale traci łączność co chwilę no i strasznie żre baterie Czy każdy mi4c ma problem z twrp a mianowicie z dotykiem? Zaczyna działać po kilku minutach, miałem już różne wersje twrp i dalej to samo wysłane mi4c Link to comment Share on other sites More sharing options...
zunio84 Posted September 21, 2016 Author Share Posted September 21, 2016 Raczej wszystkie mają problem z dotykiem Link to comment Share on other sites More sharing options...
BartyS Posted September 21, 2016 Share Posted September 21, 2016 Nie. Twrp od kumjay i od teqmu superluminal nie ma problwmu z dotykiem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mihail1 Posted September 21, 2016 Share Posted September 21, 2016 31 minut temu, BartyS napisał: Nie. Twrp od kumjay i od teqmu superluminal nie ma problwmu z dotykiem. Sposób sprawdzony? może podasz linka działającego? byłbym wdzięczny Link to comment Share on other sites More sharing options...
BartyS Posted September 21, 2016 Share Posted September 21, 2016 Sprawdzony. Na xda masz link do twrp kumjay a na stronie teamu superliluminal masz do pobrania ich twrp Link to comment Share on other sites More sharing options...
zunio84 Posted September 22, 2016 Author Share Posted September 22, 2016 Matko do TWRP to ile razy dziennie wchodzicie? Raz na tydzień przy aktualizacji dev? Te 20 sekund braku dotyku to taki wielki problem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted September 23, 2016 Share Posted September 23, 2016 Taka informacja dla tych co nie zauważyli na stronie xiaomi.eu jest zalecana wersja twrp 2.7.8 w dziale download która nie ma problemu z dotykiem. Wyższe nie są potrzebne dla MIUI. Dla CM potrzebne są nowsze aktualne twrp. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts