Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Znajoma kupiła Xiaomi Redmi 3 na http://xiaomi.com.pl/ (już wie że zle postąpiła, proszę tego nie komentować)
Otrzymała telefon z wgranym MIUI 7, ale póki co telefonu nie można uzywać w ogole; Po pierwszym uruchomieniu wyswietla jej się początkowy setup:
13988737_1204308052946126_243890047_n.jp 
Po wyborze języka (jakiegokolwiek) i tapnięciu w "dalej/next/jakikolwiek odpowiednik tego słowa w jakimkolwiek języku" instalator zachowuje się jakby przechodził dalej, ale wraca do wyboru języka. Nie da się tego w żaden sposób pominąć. Za którąś próbą (nie pierwszą) po kliknieciu w przycisk ekran zrobił się biały i pomógł tylko reset telefonu.
Jak rozwiązać ten problem? Domyślam się że sklep wgrał jakąś felerną/lewą wersję miui lub zrobił to nieudolnie i stąd ten problem (mam nadzieje ze softwarowy a nie hardwarowy)
Spotkał się ktos z tym problemem?

Pozdrawiam

Edytowane przez theradziu
Opublikowano

No to wgraj znajomej xiaomi.eu skoro ma wgraną lewizne. Tu sie nie ma co wiele zastanawiać, tylko po prostu zmiana softa. A jak nie to zwrot skoro telefon nie działa... ale pozdro ze zwrotem do tego sklepu

Opublikowano

@bergmen dzięki.

@wtbn znajomej pomagam dosyć zdalnie, sam nie miałem okazji zdiagnozować telefonu, bazuje na tym co mówiła, też wydawało mi się ze soft, bo slyszalem gdzies ze ten sklep wgrywa go 'na odwal'. No i szansa na hardwarowy problem z takimi objawami raczej nikła.

Opublikowano

Nie takie jaja się dzieją z winy hardware'u, co pozornie byś soft posądzał, z tego co na forum tutaj piszą... Ale tutaj raczej tak jak mówisz, też stawiam że soft. W każdym razie warto spróbować wgrać przed jakimś reklamowaniem. I tak żeby go używać sensownie to trzeba wgrać.

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...