Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Piszę tutaj, bo w sumie nie wiem jak podejść do tego tematu, pierwszy raz się z czymś takim spotykam. Może najpierw zdjęcia https://1drv.ms/f/s!Ao71cpBYR9SiltooPN1uC5JUHfFX5g Telefon używany przez moją mamę od paru miesięcy (zakupiony na xiaomiforsale.com). Telefon albo sobie leży gdzieś na stole w domu albo jest noszony w oddzielnej kieszeni w torebce (tak jak wszystkie poprzednie telefony). Bardzo szybko złapał "przebarwienia". Widoczne ukryszenie miało miejsce kilka dni temu (powstało w wyniku pęknięć, które widać na innym rogu telefonu). Sprawa wygląda tak, jakby obudowa nie wytrzymywała własnych naprężeń. Da się to samemu wymienić? Czy ktoś się orientuje, w jakim języku pisaćdo xiaomiforsales? Angielski, czy jednak mają tam kogoś mówiącego po polsku - strona niby ma wersję PL.

P.S. Jakby telefon upadł i wyniki tego powstało to co powstało, to bym nie pisał...

Opublikowano (edytowane)

Z tym sklepem nic nie załatwisz mają problemy ostatnimi czasy z obsługą klienta! I tylko po angielsku do nich pisać. Szybciej zamów sobie nowy tył bo wymiana jest bardzo łatwa.

Może się mylę ale ten tył nie wygląda mi na oryginał! Ten co jest na telefonie.

Edytowane przez zunio84
Opublikowano

O, no to ciekawie się robi. Po czym wnosisz, że to nie oryginał? No i fakt, jak wyjmowałem telefon to ta klapka nie była do końca "założona", musiałem ją docisnąć i wtedy było "klik". Wtedy mnie to trochę zaskoczyło.

Opublikowano

Jak użytkowałem Mi4c również powstało pęknięcie przy gnieździe słuchawkowym ale po tym, jak miałem telefon w tylnej kieszeni spodni i gwałtownie się schyliłem po coś. Kupiłem nowy battery cover na AliExpress i do dziś nie ma z nim problemu. Telefon użytkuje żona.

Wysłane z Mi Note

Opublikowano

To nieoryginalna obudowa, też taką mam, logo mi jest osadzone głębiej, pomalowana jest tylko z powierzchni i jest zrobiona z bardziej miękkiego tworzywa, w plastiku osłaniającym diody led nie ma odlanych okręgów, tacka sim minimalnie odstaje i nie ma na niej numerów.

Opublikowano

Są dostępne oryginalne panele.

Oryginał jest na prawdę wytrzymały. Wiem o czym  piszę bo MI4C użytkuje moja żona... 

Ewentualna wymiana zajmie 2 minuty.

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...