Meyko_2 Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Opublikowano 22 Sierpnia 2016 wgrywając przez TWRP aktualizację MIUI 6.8.18 przez przypadek przed zamiast back up zrobiłem WIPA / System. później wgrałem update - wszystko działa - ALE pytanie czy tym nie zaszkodziłem w jakikolwiek sposób dla softu na telefonie? Powinienem coś zrobić?
Mathias Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Opublikowano 22 Sierpnia 2016 3 minuty temu, Meyko_2 napisał: wgrywając przez TWRP aktualizację MIUI 6.8.18 przez przypadek przed zamiast back up zrobiłem WIPA / System. później wgrałem update - wszystko działa - ALE pytanie czy tym nie zaszkodziłem w jakikolwiek sposób dla softu na telefonie? Powinienem coś zrobić? Nie musisz nic robić, ale prościej byłoby zaktualizować bezpośrednio z poziomu systemu, jest od tego aplikacja Aktualizacje.
Meyko_2 Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 22 Sierpnia 2016 czyli wgrywam roma ze strony na pamięć telefonu i przez aktualizacje to znajdzie? w jakimś konkretnym folderze musi być pobrany *.zip?
Mathias Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Opublikowano 22 Sierpnia 2016 (edytowane) 2 minuty temu, Meyko_2 napisał: czyli wgrywam roma ze strony na pamięć telefonu i przez aktualizacje to znajdzie? w jakimś konkretnym folderze musi być pobrany *.zip? Nie musi, i tak wyświetli się eksplorator plików. Ustawienia > Informacje o telefonie > Aktualizacja > rozwijasz menu z prawego górnego rogu > Zainstaluj aktualizację z pliku .zip Edytowane 22 Sierpnia 2016 przez Mathias 1
wtbn Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Opublikowano 22 Sierpnia 2016 2 minuty temu, Meyko_2 napisał: czyli wgrywam roma ze strony na pamięć telefonu i przez aktualizacje to znajdzie? w jakimś konkretnym folderze musi być pobrany *.zip? wejdź tam i spróbuj sobie... 1
Meyko_2 Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 22 Sierpnia 2016 super, widzę to, dzięki za obie odpowiedzi. @Mathias @wtbn
Mathias Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Opublikowano 22 Sierpnia 2016 (edytowane) Wychodzi na to samo bo Aktualizacja wykonuje skrypt OpenRecoveryScript (sam wchodzi do TWRP i instaluje według wbudowanych instrukcji), według mnie to genialny pomysł. Edytowane 22 Sierpnia 2016 przez Mathias
Rekomendowane odpowiedzi