Junak Opublikowano 20 Sierpnia 2016 Opublikowano 20 Sierpnia 2016 (edytowane) Cześć wszystkim, jestem posiadaczem Redmi Note 3 Pro od niedawna. Chciałbym dowiedzieć się - czy istnieje możliwość poprawienia jakości dźwięku (programami typu Viper4Android), bez konieczności rootowania telefonu i odblokowywania bootloadera? Mówiąc szczerze - nie jestem zbyt doświadczonym użytkownikiem i boję się, że odblokowując bootloader mogę sporo namieszać w systemie bądź uceglić go (do tego dochodzi jeszcze kwestia bezpieczeństwa po odblokowaniu). Posiadam MIUI 8 w wersji Global. Edytowane 20 Sierpnia 2016 przez Junak
Farron Opublikowano 20 Sierpnia 2016 Opublikowano 20 Sierpnia 2016 O Viperach i wszelkich innych konkretnych modach możesz pomarzyć bez roota. Spróbuj odtwarzacz neutron (płatny) ale dla chcącego nic trudnego. 1
Junak Opublikowano 20 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 20 Sierpnia 2016 No dobra, a w takim razie - czy ryzyko uceglenia telefonu po odblokowaniu bootloadera, wgraniu nowego systemu (jakbym odblokował to zainstalowałbym MIUI Polska) i zrootowaniu jest duża?
Junak Opublikowano 20 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 20 Sierpnia 2016 czy jest obecnie możliwość zrootowania kingrootem?
Farron Opublikowano 20 Sierpnia 2016 Opublikowano 20 Sierpnia 2016 (edytowane) O kingu nic nie wiem a co do reszty masz tutoriale. Jeśli będziesz robił z głową, na spokojnie nic się nie stanie. Najważniejsze żebyś miał recovery wtedy już o nic się nie martwisz. Recovery to prosta sprawa. Edytowane 20 Sierpnia 2016 przez Farron
wojtekmarchewka Opublikowano 20 Sierpnia 2016 Opublikowano 20 Sierpnia 2016 (edytowane) A co chcesz dokładnie poprawić?. Jeżeli chodzi Ci o basy i jakość brzmienia i słuchasz przez słuchawki, to masz w opcjach dźwięku dopasowanie pod konkretny model słuchawek Xiaomi, jeżeli takowych nie posiadasz to także uda Ci się coś wybrać aby dobrze grało (ja pod Audio-Technica Mx50 wybieram opcje Hi-Fi), do tego lepszy player niż systemowy i masz miodzio Edytowane 20 Sierpnia 2016 przez wojtekmarchewka
Mathias Opublikowano 20 Sierpnia 2016 Opublikowano 20 Sierpnia 2016 (edytowane) 6 godzin temu, Junak napisał: Cześć wszystkim, jestem posiadaczem Redmi Note 3 Pro od niedawna. Chciałbym dowiedzieć się - czy istnieje możliwość poprawienia jakości dźwięku (programami typu Viper4Android), bez konieczności rootowania telefonu i odblokowywania bootloadera? Mówiąc szczerze - nie jestem zbyt doświadczonym użytkownikiem i boję się, że odblokowując bootloader mogę sporo namieszać w systemie bądź uceglić go (do tego dochodzi jeszcze kwestia bezpieczeństwa po odblokowaniu). Posiadam MIUI 8 w wersji Global. Jak będziesz to robił z głową i przestrzegał instrukcji to nie namieszasz w systemie. Bez ViPER'a nie ma co marzyć o dużej zmianie dźwięku. Jedyne co możesz zrobić to użyć systemowych opcji i słuchać muzyki w bezstratnej formie FLAC przez odpowiedni player (o ile ten z MIUI nie odtwarza FLAC). Przy czym pewnie nie usłyszysz różnicy między MP3 320kbps a FLAC, ale będziesz miał efekt placebo. Dobre i tyle. Edytowane 20 Sierpnia 2016 przez Mathias
Farron Opublikowano 21 Sierpnia 2016 Opublikowano 21 Sierpnia 2016 (edytowane) 2 godziny temu, Mathias napisał: Jak będziesz to robił zestrecoveryał instrukcji to nie namieszasz wr systemie. Bez ViPER'a nie ma co marzyć o dużej zmianie dźwięku. Jedyne co możesz zrobić to użyć systemowych opcji i słuchać muzyki w bezstratnej formie FLAC przez odpowiedni player (o ile ten z MIUI nie odtwarza FLAC). Przy czym pewnie nie usłyszysz różnicy między MP3 320kbps a FLAC, ale będziesz miał efekt placebo. Dobre i tyle. Dobrze powiedziane. Odblokuj tego boota zrób roota wgraj recovery a jak juz będziesz miał recovery to nie da się uceglić telefonu. Bynajmniej mi nigdy nie udało się tego dokonać. Jeśli się mylę niech ktoś mi wyjaśni jak. Jedyne co mi przychodzi do głowy to grzebanie i kasowanie plików w boocie itd. Wracając do tematu. To tylko sugestia . Inaczej nie uświadczysz zbyt wiele. Edytowane 21 Sierpnia 2016 przez Farron
Junak Opublikowano 21 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 21 Sierpnia 2016 (edytowane) Odtwarzam FLAC, próbowałem z wieloma odtwarzaczami i nie słyszę różnicy między nim a mp3 320. Macie rację, nie ma chyba co bawić się w to bez roota. Ciekawi mnie tylko możliwość rootowania wspomnianym kingrootem. Podobno działa, ktoś z was rootował w ten sposób albo słyszał na ten temat? PS już teraz mam opcje w aktualizacjach "Uruchom ponownie w trybie recovery", ale to nie jest to recovery o którym mowiliście, prawda? Edytowane 21 Sierpnia 2016 przez Junak
Farron Opublikowano 21 Sierpnia 2016 Opublikowano 21 Sierpnia 2016 44 minuty temu, Junak napisał: Odtwarzam FLAC, próbowałem z wieloma odtwarzaczami i nie słyszę różnicy między nim a mp3 320. Macie rację, nie ma chyba co bawić się w to bez roota. Ciekawi mnie tylko możliwość rootowania wspomnianym kingrootem. Podobno działa, ktoś z was rootował w ten sposób albo słyszał na ten temat? PS już teraz mam opcje w aktualizacjach "Uruchom ponownie w trybie recovery", ale to nie jest to recovery o którym mowiliście, prawda? Nie. Musisz mieć custom recovery TWRP. W to możesz sobie co najwyżej wejść i wyjść . Nadaje się jedynie do aktualizowania systemu. A kingroota nie polecam. Z tego co kiedyś słyszałem od kumpli jest złem. To taki chiński root zwiadowczy. Niby wirus niby gromadzi dane bla bla bla. Zrób roota a recovery wgraj za pomocą komendy tak jest najprościej moim zdaniem. Jednym słowem poszukaj. Na xda czy YouTube. Nie zapomnij też odblokować bootloader. A jak jest taka możliwość to zachowaj sobie swoją 'gwarancje' w pliku rar na kompie. Bo czemu by nie. Co prawda już nigdy ci się pewnie nie przyda ale co tam.
tpawel Opublikowano 21 Sierpnia 2016 Opublikowano 21 Sierpnia 2016 Zawsze zostaje stream w dobrej jakości. Ja używam spotify premium. Jakość dźwięku jest świetna
Farron Opublikowano 21 Sierpnia 2016 Opublikowano 21 Sierpnia 2016 Albo Tidal tyle że też płatny. Chciałbym usłyszeć jak A.R.I.S.E zagrało by z takim Tidalem czy czymś innym. Podobno QQMusic jest świetny ale po chińsku. Gdyby ktoś to przetłumaczył można by się zabawić.
Mathias Opublikowano 21 Sierpnia 2016 Opublikowano 21 Sierpnia 2016 Mam Tidala HiFi i nie ma jakiejś drastycznej różnicy między nim a Spotify. Mając nasz rom zrobienie roota to banał, wrzucasz SuperSU do pamięci telefonu i flashujesz przez TWRP.
Farron Opublikowano 21 Sierpnia 2016 Opublikowano 21 Sierpnia 2016 Pierwszy krok z głowy. Pobrałem to QQMusic powiem szczerze że bardzo fajne tylko za chiny nie umiem się w tym poruszać.
Junak Opublikowano 21 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 21 Sierpnia 2016 5 godzin temu, Farron napisał: A jak jest taka możliwość to zachowaj sobie swoją 'gwarancje' w pliku rar na kompie. Bo czemu by nie. Co prawda już nigdy ci się pewnie nie przyda ale co tam. Akurat mam o tyle dobrze, bo w regulaminie sklepu, w którym kupowałem telefon napisane jest, że odblokowanie bootloadera i root nie powodują anulowania gwarancji
lukasz50000 Opublikowano 17 Września 2016 Opublikowano 17 Września 2016 Dnia 21.08.2016 o 02:14, Farron napisał: Dobrze powiedziane. Odblokuj tego boota zrób roota wgraj recovery a jak juz będziesz miał recovery to nie da się uceglić telefonu. Bynajmniej mi nigdy nie udało się tego dokonać. Jeśli się mylę niech ktoś mi wyjaśni jak. Jedyne co mi przychodzi do głowy to grzebanie i kasowanie plików w boocie itd. Wracając do tematu. To tylko sugestia . Inaczej nie uświadczysz zbyt wiele. A żebyś wiedział że się da wystarczy prze niuwage wgrać zły kernel np dla mi 3 nie wgrać cancro tylko jakiś inny, albo wystarczy taką pomyłkę z romem jeszcze jest przy instalacji takich rzeczy może być bootloop (wchodzisz w twrp i wgrywasz system od nowa) lub miękka cegła (fastboot - wgrywasz przez fastboot twrp a potem przez twrp system) a cegła to w wyżej wymienionych przypadkach. Odceglić się da. Miflash na kompa wrzucasz pobierasz odpowiednie pliki podpinasz telefon do kompa klikasz na tel power + volume down (nic ci się nie wyświetli) ale w miflash będziesz po chwili widzi telefon i flashujesz.
Farron Opublikowano 17 Września 2016 Opublikowano 17 Września 2016 Może i się da. Jeśli człowiek nie poczyta nie zainteresuje się i na szybko będzie próbował coś zrobić. Dlatego zalecam uwagę i ostrożność. Dla mnie jest to nie do pojęcia żeby wgrać zły ROM czy też recovery.
thrillco Opublikowano 25 Września 2017 Opublikowano 25 Września 2017 można jakoś podgłośnić dzwięk na słuchawkach? jaki plik i którą linijkę edytować bez wgrywania modów Arise/Viper.
mrosi Opublikowano 9 Lutego 2018 Opublikowano 9 Lutego 2018 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum.
Rekomendowane odpowiedzi