Skocz do zawartości
  • 0

Xiaomi czy Samsung na trzy lata za ~700zł

Najlepsza wydajność na baterii  

8 użytkowników zagłosowało

1. 1. Najlepsza wydajność na baterii

• Redmi 3/3s/pro
      5
    • Redmi Note 3
      0
    • Redmi Note 3 pro
      3
    • Mi4c
      0
  2. 2. Najlepsza wydajność sprzętu (gry, aplikacje itd)

• Redmi 3/3s/pro
      0
    • Redmi Note 3
      0
    • Redmi Note 3 pro
      7
    • Mi4c
      1
  3. 3. Najlepszy GPS

• Redmi 3/3s/pro
      1
    • Redmi Note 3
      0
    • Redmi Note 3 pro
      5
    • Mi4c
      2
  4. 4. Najlepszy stosunek jakość/cena

• Redmi 3
      0
    • Redmi 3 pro
      0
    • Redmi Note 3
      0
    • Redmi Note 3 pro
      6
    • Redmi 3s
      1
    • Mi4c
      1

Pytanie

Opublikowano

Witam, 

w tym akapicie napiszę takie bzudry które można spokojnie pominąć bo nic nie wnoszą. Piszę w ten sposób bo sam nie lubię jak czegoś szukam czytac tych przydlugich wstepow dlatego w nastepnym akapicie chce napisac same konkrety ;p Tak wiec jak wiekszosc pewnie nowych uzytkownikow tutaj niedawno dowiedzialem sie o tej malej rewolucji w postaci tych chinskich telefonow. No i jako ze moj telefon troche mnie irytuje od niedawna - Galaxy Grand Prime - to chcialbym w w miare niskiej cenie zaopatrzyc sie w cos lepszego. Czytalem na forum wiele watkow ale (takie zdania tez czytalem ;p) nie znalazlem w pelni satysfakconujacej mnie odpowiedzi.

Jakiego telefonu szukam:

- do 700zł

- aby chodził płynnie i był sprawny w podobny sposób jak oczekuje tego teraz przez kolejne trzy lata (jesli to mozliwe w ogole)

- z gier to lubię sobie czasami wlaczyc jak gdzies jestem pokemony, kiedys moze w cos tam bede chcial sobie pograc ale to raczej nie jakies najbardziej wymagajace tytuly tylko jakies proste gierki

- GPS - sprawny i dokladny

- bateria, zeby wytrzymywala na spokojnie jeden dzien nawet przy intensywnym uzytkowaniu, wiecej byloby mi milo ale nie jest to mus poniewaz mam dosc pojemny power bank (swoja droga tez od Xiaomi ;p)

- aparat, no moglby byc dobry ale jesli nie bede widzial roznicy golym okiem pomiedzy jakimis modelami to wiadomo

- RAM - 2 to takie minimum a 3 jesli to czegos bylby rzeczywiscie przydatny

- ROM 16GB spokojnie mi wystarczy

- ekran preferowalbym jednak 5' aczkolwiek jesli poza tym nie bedzie warto to sprobuje z wiekszym

Po poczytaniu troche interesuja mnie aktualnie te modele: redmi 3/3s/pro, redmi note 3/pro i Mi4c. Oczywiscie jestem otwarty na propozycje jesli sa jakies inne.

Aha, w tytule jest Samsung poniewaz ostatnio widzialem na allegro i Ali wlasnie w podobnej cenie model przykladowo Galaxy S5, czy jest on gorszy on Xiaomi w tej cenie?

Zapraszam do dyskusji ;p

32 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano

Galaxy s5 za 700zl. Czy naprawdę jesteś taki naiwny? 1200 za nowy nie wiem czy ci się uda dostać. Jeśli preferujesz 5" to polecam mi4c albo mi4 wersje 16gb są do kupienia w granicach 110-120$. Nawet z vat zmieścisz się w 700zl

Tapnięte z RN3Pro

• 0
Opublikowano

Chyba jednak zdecyduje sie na 3/3s. Poniewaz to bedzie moj pierwszy chinski telefon i pierwsza zabawa z wgrywaniem softu takze moze na wszelki wypadek wezme tanszy model, tak na probe ;p I wtedy moze jednak nie bedzie musial sluzyc az 3 lata tylko jesli mi sie spodoba (co po opiniach chyba wszystkich na tym forum jest bardzo prawdopodobne ;p) kupie jakis drozszy model.

1. Jesli chodzi o latwosc instalacji softu to zwykla 3 lepiej czy nie ma duzej roznicy?  

2. Czy z np. z ibuygou lepiej kupic jesli chodzi o instalacje oprogramowania czy rownie dobrze moze byc z Ali?

3. I moze ogolnie jakie sa roznice miedzy redmi 3s i redmi 3 (hardware, wgrywanie oprogramowania, dostepnosc, ogolnie wszystko)?

• 0
Opublikowano

kup na ali od pewnego sprzedawcy najtańszą opcję. Nie ma znaczenia co będziesz miał wrzucone. To samo trzeba zrobić zeby xiaomi.eu wrzucić

redmi 3s jest świeższy. nowszy SoC bardziej oszczędny. niczym innym się nie różnią właściwie

• 0
Opublikowano (edytowane)

Widze ze Ty [bergmen] posiadasz 3S, jesli moglbys wyrazic swoje zdanie o nim... ;p

Czy wszystkie wersje instalacji softu sa dostepne teraz tak samo jak na zwykly redmi 3?

EDIT:

I czy jest sens doplacac do wersji 3 pro?

Edytowane przez mazurek
  • 0
Opublikowano

ja korzystam z xiaomi.eu. Tylko o nim mogę coś powiedzieć. Wersja sprzed tygodnia jest rewelacyjna. Poprzednie miały więcej za uszami. Redmi3 i 3S dostają aktualizacje tak samo... Zresztą jak cała trzoda xiaomi :)

• 0
Opublikowano

A moglby mnie ktos przy okazji oswiecic czemu na Ali kiedy mam zakres cenowy przykladowo za wlasnie redmi 3s: 

US $112.99 - 157.99

to najnizsza cena jaka udaje mi sie uzyskac sposrod wszystkich opcji to: 

US $122.99

?

• 0
Opublikowano (edytowane)

Wiem wiem, nie pierwszy raz kupuje na Ali ale tak jak napisałem "sposrod wszystkich opcji" to wlasnie to mialem na mysli, ze nie wazne co wybiore cena nie pokazuje sie na najnizsza.

EDIT:

I gdzie Ty kupiles bergmen?

Edytowane przez mazurek
  • 0
Opublikowano
3 minuty temu, mazurek napisał:

I jest to automatycznie naliczane czy trzeba gdzies zaznaczyc taka opcje?

Przy zamówieniu możesz sobie kliknąć i wtedy Ci doliczy. Ale czy to warto brać to nie wiem. Ja zamawiałem DHLem i za mi5 pro zapłaciłem bodajże 75zł tego VATu kurierowi... A jakbym wziął to ubezpieczenie z IBG to bym za to ubezpieczenie zapłacił z dyszkę czy tam ileś więcej. VAT może być, może nie być...A i stawki różne... Ale widać że DHL ma to w d... i jak już przybijają VAT to mały.

• 0
Opublikowano (edytowane)

Podobno jak na Ali sie wezmie sellers shipping method za 16$ to jest spokoj z vatem. A jak nalicza te 23% to juz nawet w moim przypadku kolo 100zł moze byc. 

Liczac to sellers shipping method na Ali i te 5% na IBG wychodzi na to samo praktycznie. 

Tylko teraz zauwazylem ze liczac to wszystko na Ali moge jeszcze dostac http://www.aliexpress.com/store/product/Original-Xiaomi-Redmi-Note-3-Pro-4G-LTE-Metal-Body-Fingerprint-Mobile-Phone-Snapdragon-650-Hexa/311331_32596046648.html za 10$ wiecej.

I tak jak liczylem ze kupie tanio pierwszy Xiaomi na sprobowanie za tam 110$ to robi sie juz 140$-150$ xd. Chyba, ze cos zle rozumiem lub czegos nie dostrzegam to prosze mnie oswiecic w temacie jak kupic najtaniej i bezpiecznie 3s ;p

Edytowane przez mazurek
  • 0
Opublikowano (edytowane)

No ja wiem ze dalem link do note 3 pro xd Chodzilo mi o to ze chcialem 3s bo tez taniej a tu wyszlo mi ze za doplata 10$ moglbym juz go miec ;p

I prosilbym o konkrety jesli mozna (a nie "taniej", "drozej" ;p)

Edytowane przez mazurek
  • 0
Opublikowano

Mam wrazenie, ze chyba nie wszystko co pisalem zrozumiales (jesli chodzi o linki to juz wczesniej je znalazlem i podliczylem koszty mowiac, ze wychodzi bardzo podobnie a jesli chcesz kupic za mnie to chetnie, jesli bede mogl zaplacic przy odbiorze ;p) ale dziekuje za zainteresowanie tematem.

Jak ktos  jeszcze chcialby wniesc cos do dyskusji to chetnie poslucham ;D

• 0
Opublikowano (edytowane)

Teraz wszedłem w sklep goldiego. Pokończyły mu się oferty na 3S. Poczekaj kilka dni, obserwuj codziennie. Teraz jest drozej niż miesiac temu. A było jeszcze taniej

tu wychodzi na tą chwilę najtaniej z ubezpieczeniem od vat i szybką dostawą: http://pl.aliexpress.com/item/Original-Xiaomi-Redmi-3S-Snapdragon-430-Mobile-Phone-4100mAh-Battery-Fingerprint-ID-2GB-RAM-16GB-ROM/32681302822.html?spm=2114.010208.3.116.bFRhA3&ws_ab_test=searchweb201556_10,searchweb201602_5_10057_10056_10055_10037_301_10033_10059_10058_10032_10017_10060_10061_414_10062_413,searchweb201603_4&btsid=d6fd1db8-4832-4181-8208-e5d046eef224

Można też kupić za 110$ i odłożyć 130 zł na vat...może przejdzie :)

Edytowane przez bergmen
  • 0
Opublikowano

No wlasnie, cena ta sama co u goldwaya gdzie ja patrzylem ale tutaj widze ze jest dhl drozszy o 10$ takze sporo by wyszlo. Ale jesli rzeczywiscie chwilowo jest drozej to poczekam, nie spieszy mi sie az tak. Nie wiedzialem wlasnie ze ceny sie tam zmieniaja takze to cenna informacja, bo szukam dopiero od 2-3 dni i myslalem ze one juz potanialy a tu sie okazuje ze odwrotnie ;p

Takze dzieki za info. W takim razie bede teraz obczajal ceny i kupie jak zejdzie nizej.

• 0
Opublikowano

Nie sledzilem dokładnie ceny tego modelu więc dokładnie Ci nie powiem ale widzę że dolar traci zarówno do złotówki jak i yuana chińskiego więc logiczne wydaje się że cenę trochę podnieśli :)

Wysłane z mojego Mi-4c

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...