Dobble Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Opublikowano 18 Sierpnia 2016 (edytowane) Witam ! Jestem w trakcie kupowania telefonu do kwoty około 800zł. Z długim surfowaniu po Internecie zdecydował si na Mi4c ponieważ będzie on najwydajniejszy za takie pieniądze. Moje pytanie jest następujące: dopłacać 4 stówki by zyskać 3GB Ramu i 16GB więcej pamięci ROM ? Czuć różnicę ? Jakie jest wasze zdanie ? PS. Mi4c wersję 2GB mogę mieć za 500, natomiast 3GB około 800-850zł. Aktualnie posiadam S4 mam nadzieję, że różnica będzie odczuwalna, mogę się mylić ? Chyba, że jakiś inny telefon możecie mi zaproponować: 3gb,lte,FHD, dobry aparat, 5 cali. Edytowane 18 Sierpnia 2016 przez Dobble
bergmen Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Opublikowano 18 Sierpnia 2016 różnica odczuwalna w czym? Przy moim użytkowaniu nie byłoby żadnej różnicy
Dobble Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Ogólnie w użytkowaniu: kilka stron otwartych w chrome, oglądanie streamów/youtuba, jakieś gry. Chciałbym po prostu wymienić/odświeżyć telefon ponieważ w Samsungu S4 mam zbitą szybkę oraz szybka aparatu zdeczka porysowana. Nie dostanę lepszego telefonu od S4 do 1000zł ?
Dobble Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Dlaczego akurat on ? Jaka jest różnica między MI4S a MI4C ?
bergmen Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Opublikowano 18 Sierpnia 2016 (edytowane) slot SD, dwa razy większa pamięć wewnętrzna, metalowa obudowa, ciut większa bateria i czytnik linii papilarnych Edytowane 18 Sierpnia 2016 przez bergmen
Dobble Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 18 Sierpnia 2016 A ludzie go wgl kopiują bo jakoś chyba mało popularny jest ?
FBlaze Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Opublikowano 18 Sierpnia 2016 2 hours ago, Dobble said: A ludzie go wgl kopiują bo jakoś chyba mało popularny jest ? droższy, i wcale nie jest mało popularny. ale z tym 1k bym uważał, bo VAT sam bym brał właśnie jego, gdyby nie budżet. Czytnik w pleckach to genialne rozwizanie imo mam mi4 (i imo lepszy wybór od mi4c ze wzgl na jakośc wykoaniana np i płynność pracy na 2gb ram) i nie widze prawie zadnej róznicy miedzy wersja z 3gb ram. A dane mam w chmurze (32gb netu w abo za 40zł swoje robi ) wiec wielkośc pamięci wewnętrznej to sprawa dalekorzędna
Maggikk Opublikowano 28 Sierpnia 2016 Opublikowano 28 Sierpnia 2016 Witam! Czy oba fony różnią się jedynie pamięcią ram i rom? Czy wszystkie inne bebechy są identyczne? Znalazłem gdzieś na forum info, że wersja 3gb posiada inny aparat (lepszy). Czy może ktoś to potwierdzić?
mrosi Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Zgodzę się z @FBlaze, że Mi4 wciąż jest atrakcyjniejszy od Mi4c czy Mi4i. Zupełnie inna klasa urządzeń i na tę chwilę sporo tańszy. Nie zgodzę się natomiast co do czytnika linii papilarnych. Pomimo używania przez pewien czas Huawet Ascend Mate 7, a potem Redmi Note 3 Pro, jakoś nie udało mi się przekonać do tego rozwiązania...
tomasznowak Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Ale dobrze mieć takie rozwiązanie, bo nie musisz z niego korzystać, ale możesz jeśli przyjdzie Ci na to ochota. Ja przekonałem się o ułomności czytnika lini papilarnych w redmi 3prime. Ostatnio czyściłem dużo papierem ściernym bez rekawiczek i przyszlifowałem palce tak, że czytnik wogóle nie wykrywał ich. Próbowałem więc od nowa je zeskanowac i miałem z tym ogromny problem. Dopiero po bardzo wielu próbach udało mi się dodać palec. Mimo to nie za każdym razem udaje mi się odblokować telefon czytnikiem. Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi