Fazi93 Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Dobry wieczór. Zaczynam nowy temat, ponieważ mam problem z aplikacją Muzyka. Chodzi konkretnie o to, że aplikacja ma problem z czytaniem tagów, w których użyte są znaki takie jak np. u,a i o umlaut, litery kreskowane, czy nawet ą, ę, ł, ż itp. Dla przykładu, albumy Motörhead odczytywane są jako nieznane albumy z nieznanym wykonawcą, tytuły są wyświetlane nie z tagów, a jako nazwy plików, tylko przez to, że w nazwie wykonawcy występuje literka ö. To samo w przypadku EPki Planisphère zespołu Justice, albumu Dobry wieczór zespołu Voo Voo i wielu innych gdzie motyw się powtarza. Czy istnieje na to jakaś rada? Nie chcę zmieniać aplikacji, ponieważ lubię systemową Muzykę i w zupełności mi wystarcza. Nie chcę też za każdym razem zmieniać tagów przy kopiowaniu muzyki na kartę. Dodam, że korzystam z romu MIUIPolska v6.5.19 na RN2. Z góry dziękuję za odpowiedzi.
ZduneX25 Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Nadaj tagi tym: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.freedomlabs.tagger.music.tag.editor i sprawdź.
Fazi93 Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 17 Sierpnia 2016 (edytowane) Niestety, w dalszym ciągu to samo. Edytowane 17 Sierpnia 2016 przez Fazi93
ZduneX25 Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Opublikowano 17 Sierpnia 2016 To już coś dziwna sprawa, bo ja mam polskie znaki niezależnie czy taguję apką, czy na Windowsie.
Fazi93 Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 17 Sierpnia 2016 (edytowane) Cały album Voo Voo próbowałem otagować tą aplikacją i choćby nie wiem co, wygląda to tak jak na screenie. W Muzyce natomiast wysypuje się nazwa albumu i tytuły dwóch piosenek, które są odczytywane z nazwy pliku, a nie z tagów. Przed użyciem aplikacji było tak samo. Resztę piosenek odczytuje dobrze. Mam też kilka polskich albumów z którymi nie ma problemu. Kilka da się otagować z poziomu apki Muzyka, ale dalej pokazuje jako nieznany wykonawca (screen). Edytowane 17 Sierpnia 2016 przez Fazi93
Rekomendowane odpowiedzi