Kaiketsu Opublikowano 15 Sierpnia 2016 Opublikowano 15 Sierpnia 2016 Szanowni, prosiłbym o info odnośnie 4S. Wydaje mi sie, ze to model w sam raz dla mnie - poszukuje niezbyt dużego (małe łapy) telefonu 2-sim z FHD. Przechodzę z xperia Z3 compact, świetny telefon ale niestety tyklo 1 sim, a mi do pracy potrzebny dwusimowiec. Łudzę się jeszcze, że SONY wyda jakiegoś killerskiego compacta na IFA 2016 w Berlinie, ale to raczej mało realne. Więc pozostaje np. ten xiaomi. Czy problemy z softem zostały ogarnięte? pamiętam, że Acid wspominał kiedyś, że globala nigdy nie będzie, ale czy obecny soft nie muli, nie zabija baterii chińskimi apkami? Mogę korzystać z j. angielskiego w telefonie, żaden to problem. z którego sklepu polecacie zakup najbardziej? wiem, że to nie dystrybucja EU i gdy trafie np. martwe piksele to muszę z tym żyć bo nie oddam na 14 dni bez przyczyny ale pewnie niektóre sklepy są lepsze od inncyh. Wolałbym ten od Mi5 z uwagi na prawie 2x niższą cenę. Pozdrawiam was.
makakam Opublikowano 15 Sierpnia 2016 Opublikowano 15 Sierpnia 2016 (edytowane) Ja właśnie przeszedłem z mi4c na mi4s, kupiłem w sklepie który jest ostatnio pod negatywnym ostrzałem xiaomi.com.pl ale jestem zadowolony(i to mój trzeci zakup tam), nie czekałem długo a tel przyszedł z odblokowanym bootloaderem i wgranym romem xiaomi.eu. Sam wgrałem sobie twrp, najnowsze miui 8 z miui polska i zrobiłem roota. Nic nie muli, nie przycina, nie ma chińskich(nie przetłumaczonych) apek, tel śmiga jak się patrzy. Edytowane 16 Sierpnia 2016 przez makakam
don_kamillo Opublikowano 15 Sierpnia 2016 Opublikowano 15 Sierpnia 2016 Jest język polski. Ogólnie całość jest po polsku. Nie ma żadnego chińskiego syfu. Telefon nie muli, nie laguje. Jest bardzo dobrze. Ja brałem z technosa. Wysłane z mojego MI 4S przy użyciu Tapatalka
Kaiketsu Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Brzmi super. A czemu xiaomi.com.pl jest pod ostrzałem? Moze jednak wtedy inny sklep czy w którykolwiek da się zwrócić towar bez podania przyczyny na 14dni jak prawo w EU pozwala?
don_kamillo Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Poczytaj na forum o xiaomi.com.pl. Główne zarzuty to brak kontaktu po zamówieniu, długi czas oczekiwania etc. Mi wystarczyło, żeby u nich nie kupić. Zwrot zrobisz w technosie: http://www.technos-online.pl/serwis.html Oni akurat są w polecanych. Telefon od nich dotarł do mnie błyskawicznie, pudełko było zafoliowane, w telefonie jakiś MIUI Stable China, zablokowany bootloader. Po prostu dziewiczy.
StabiL Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Ja się wypowiem odnośnie sklepu technos. Kupowałem u nich Mi4s ponad tydzień temu za pobraniem. Zależało mi na czasie bo był przed łikendem, a byłem bez telefonu to wziąłem za pobraniem (zamowienie w czwartek godzina około 11). Telefon w piątek trzymałem w łapskach już, dopłaciłem za ściągnięcie bootloadera i wgranie miuipolska Telefon z nalepkami itepe, dorzucili mi folie na ekran oraz etui gumowe toteż nie mogę być niezadowolony Co do samego telefonu to jest to mój pierwszy z MIUI, wcześniej długie lata siedziałem na Cyanogenmodzie i idzie się przyzwyczaić.
Kaiketsu Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 16 Sierpnia 2016 (edytowane) czyli jest sens brać z technosa ktoś z was trafił bad pixele ? (bo ja w Z3C pięć razy wymieniałem żeby ich nie mieć - zawsze były jakieś) Edytowane 16 Sierpnia 2016 przez Kaiketsu
makakam Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Zobacz co się pojawiło na moim mi4c po jakichs 6 miesiącach użytkowania, widoczne tylko na czarnym i ciemnym szarym. Jedzie na wymianę ekranu bo jest na gwarancji a ja zakupiłem mi4s.
Kaiketsu Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 16 Sierpnia 2016 łorety... inwazja bad pixeli?
JokEEE Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Mam mi4s od jakiegoś miesiąca, jestem bardzo zadowolony z osiągów, aparatu jak i baterii przy pakiecie gpsie i odtwarzaczu muzyki przetrzymał i 9,5h w tasie i jeszcze zostało mu 20% także całkiem miło. Jedyne co trzeba brać pod uwagę, że jest strasznie śliski i wymagane jakieś gumowe etui. Brałem z technosu z wgranym xiaomi.eu
don_kamillo Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Akurat aparat to słaba strona telefonu...
makakam Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Opublikowano 17 Sierpnia 2016 (edytowane) Faktycznie jest śliski;) Dwa razy już upadł, na szczęście na panele więc nie ma śladu ale ja nie uznaje żadnych etui od pewnego czasu bo mimo wszystko pogrubiaja i taki telefon jak mi4s straci jednak na tym że będzie schowany. Szkoda że dbrand nie robi skórek dla telefonów xiaomi, na nexusie 5 świetnie to wyglądało. Na aparat nie narzekam. Edytowane 17 Sierpnia 2016 przez makakam
don_kamillo Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Też tak myślę. Nie po to kupuję telefon o takim wyglądzie, żeby go chować w futerałach. Miałem wcześniej szklanego Nexusa 4 i spisywał się rewelacyjnie. Myślę co najwyżej, żeby kupić szkło z firmy 3MK. Mam takie od dwóch lat na OnePlus One i nie mam żadnej ryski (tylko róg mi się nieco wyszczerbił, ale z mojej winy).
makakam Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Właśnie widzę że z 3mk jest na przód i tył szklo na mi4s, dobra sprawa. Ciekawe jak z dopasowaniem.
don_kamillo Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Opublikowano 17 Sierpnia 2016 (edytowane) Szkło za 5 zł dla Mi4c, które kupowałem z allegro, jest spasowane niemal idealnie. A już od 3MK na pewno będzie jeszcze lepsze. Edytowane 17 Sierpnia 2016 przez don_kamillo
Kaiketsu Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Ja kupię nilkina, wielokrotnie ocalił moje z3c przed rozbiciem. Na tył folia za 3zl i cacy. Aparat pewnie dużo gorszy niż w z3c ale trudno
don_kamillo Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Może dwa słowa o aparacie. Może moja opinia nie jest zbyt obiektywna, bo przedtem miałem LG G4, a tam aparat wymiatał. W warunkach dobrego oświetlenia Mi4s nie jest zły. Zdjęcia wychodzą przyzwoite. Problem pojawia się w nieco gorszych warunkach. Nie ma tutaj dłuższego czasu naświetlania, a sam obiektyw też nie należy do najjaśniejszych. W LG G4 był f/1.8, w Mi4s jest tylko f/2.0. No i brak stabilizacji obrazu wraz z laserowym autofocusem. Uważam, że mogliby się pokusić o nieco lepszy aparat. Ale wiem, nie mógłby być lepszy od Mi5 Gdyby miał te dodatkowe możliwości, to chyba byłby idealny W sumie chyba można założyć osobny wątek o aparacie i wrzucać tam sample. Każdy sam oceni.
KL4K50N Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Ja brałem z Ali. Zamawiałem tam już 4 x Mi4s. Za każdym razem u innego chińczyka i wszystko gra. Telefony mają odblokowane bootloadery. Wgrałem najnowszy soft, root oraz twrp i śmiga bez żadnych problemów. Czasem tylko trzeba dlugo czekać na GPS...
makakam Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Opublikowano 17 Sierpnia 2016 U mnie mega szybko łapie GPS, nawet z opcją "tylko urządzenie".
KL4K50N Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Dnia 17.08.2016 o 17:58, makakam napisał: U mnie mega szybko łapie GPS, nawet z opcją "tylko urządzenie". U mnie w endomondo to potrafi z 5minut łapać... A czasami nie załapie w ogóle.
Kaiketsu Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 18 Sierpnia 2016 (edytowane) czyli ogółem widzę zadowoleni super, to o ile za 2 tygodnie SONY mnie nie powali będę zamawiał Mi4S. Jeśli są jeszcze jakieś ukryte problemy z tym telefonem, to napiszcie mam nadzieję, że nie zamula. Z3C niby taki za SOT chwalony, ale mi zdycha przy 5 godzinach SOT... co uważam za słaby wynik bardzo. jaki SOT osiągacie na swoich mi4s? Edytowane 18 Sierpnia 2016 przez Kaiketsu
don_kamillo Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Najwięcej udało mi się uzyskać 4 godz. 40 minut. I uważam to za świetny wynik. Żaden inny telefon mi tyle nie wytrzymywał. Idę rano do pracy i nie muszę za dnia szukać kontaktu. Telefon podłączam późną nocą i jest spokój
Kaiketsu Opublikowano 19 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 19 Sierpnia 2016 To chyba wybredny jestem:p Generalnie luzie piszą o 8h ekranu na z3 compact a mi z trudem 5h się udaje wyciągnąć...
StabiL Opublikowano 19 Sierpnia 2016 Opublikowano 19 Sierpnia 2016 19 godzin temu, KL4K50N napisał: U mnie w endomondo to potrafi z 5minut łapać... A czasami nie załapie w ogóle. Jaką masz wersje zainstalowaną? Na wersji 6.8.11 jest lepiej Teraz na najnowszej też niby coś poprawili Mi Endomondo może 5 minut nie łapie, ale o 5-15 sekund wolniej, niż u kobitki w S5 Także po bieganiu jak porównuje trasy to różnica na przebiegnięty kilometr to jakieś 30 metrów biegnąc ramie w ramie Tak samo w domu S5 złapie fixa a ja muszę podejść trochę bliżej okna Żeby nie było, GPS jest sprawny i działa dobrze u mnie, co by nikogo nie demotywować, to telefon kupiłbym drugi raz
KL4K50N Opublikowano 19 Sierpnia 2016 Opublikowano 19 Sierpnia 2016 Ja również kupiłbym jeszcze raz bez wahania. Mam zainstalowany najnowszy soft, ale nie miałem jeszcze okazji przetestować GPS. W moim Iphone 6s GPS w endomondo uruchamia się chyba po 2 sekundach od włączenia apki.
don_kamillo Opublikowano 19 Sierpnia 2016 Opublikowano 19 Sierpnia 2016 26 minut temu, Kaiketsu napisał: To chyba wybredny jestem:p Generalnie luzie piszą o 8h ekranu na z3 compact a mi z trudem 5h się udaje wyciągnąć... Po mojemu każdy wynik powyżej 4 godzin bez oszczędzania telefonu jest przyzwoitym wynikiem. W LG G4 jak wytrzymywał 3,5 godziny, to był cud, ale i tak musiałem koło 16 szukać ładowarki
Kaiketsu Opublikowano 20 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 20 Sierpnia 2016 po prostu opowieści użytkowników Z3C o 8 godzinach SOT mnie trochę nakręciły (a potem okazało się że moja trzyma 5 godzin max) więc od razu pytam ;)) a używacie obu kart czy jednej ? bo to też w znaczący sposób wpływa
don_kamillo Opublikowano 20 Sierpnia 2016 Opublikowano 20 Sierpnia 2016 (edytowane) Wiesz. Zależy co robisz. Raz widziałem screena z Huawei P9 z 8 godzinami SOT, ale gość przyznawał, że większość czasu czytał ebooki. Używam jednej karty SIM i karty pamięci. Burżuazja, co? 64 GB wbudowanej i karta Kingston 32 GB class 10 A jak braknie, to jeszcze 115 GB na OneDrive i jakieś 125 GB na Google Drive Pamięci na pewno mi nie zabraknie A, no i te skromne 5 GBw chmurze Xiaomi. Edytowane 20 Sierpnia 2016 przez don_kamillo
Mathias Opublikowano 20 Sierpnia 2016 Opublikowano 20 Sierpnia 2016 Nie mam co prawda Mi4S, ale jako sklep mogę również polecić Technosa. Nie ma sensu dopłacać do instalacji naszego romu, bo zajmuje to może godzinę (pobranie plików i MiFlasha) i jest bardzo proste, ale to tylko moja opinia. z MI 5
don_kamillo Opublikowano 20 Sierpnia 2016 Opublikowano 20 Sierpnia 2016 @Mathias Też mi się tak wydaje. Kasę oszczędzoną z instalacji można przeznaczyć na zakup dobrego szkła
Mathias Opublikowano 20 Sierpnia 2016 Opublikowano 20 Sierpnia 2016 (edytowane) 2 godziny temu, don_kamillo napisał: @Mathias Też mi się tak wydaje. Kasę oszczędzoną z instalacji można przeznaczyć na zakup dobrego szkła Tak właśnie zrobiłem. Akurat ze stocka u Technosa można odrazu wrzucić Xiaomi.eu przez fastboot, więc to nic trudnego (przynajmniej w Mi5). Na jego miejscu już złożyłbym wniosek o odblokowanie bootloadera, żeby jeszcze przyśpieszyć cały proces. 50 złotych drogą nie chodzi, mimo wszystko. A co do Sony i Xperii, to nie wróżyłbym tej marce świetlanej przyszłości. Z tego co wiem to Sony cierpi przez nią (i nie tylko, to samo tyczy się telewizorów itp.), aktualnie Playstation jest ich jedyną lub jedną z niewielu marką która przynosi prawdziwe zyski. Była o tym mowa bodajże na tegorocznym E3, poza tym wystarczy pracować w jakimś sklepie typu MediaExpert czy MediaMarkt i zobaczyć stany magazynowe urządzeń Sony. Mało kto to kupuje, brakuje im dobrej, średniej półki cenowej. Edytowane 20 Sierpnia 2016 przez Mathias
don_kamillo Opublikowano 21 Sierpnia 2016 Opublikowano 21 Sierpnia 2016 Też czytałem, że Sony lepiej by wyszło, gdyby zajęli się sprzedażą podzespołów do telefonów innym, niż produkcją swoich telefonów. Jakoś nie mają szczęścia do produkcji. TECHNOS nie grzebie w sofcie i to też chyba ułatwia instalację. W Mi4s trochę to inaczej wygląda, ale poszła sprawnie. Oficjalnymi sposobami. Na Mi4c już musiałem kombinować. Wysłane z mojego MI 4S przy użyciu Tapatalka
Kaiketsu Opublikowano 21 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 21 Sierpnia 2016 (edytowane) Cóż, SONY po prostu słabo wycenia swoje telefony, tzn. są za drogie (w szczgólności Xperia X Performance). Ten telefon, dobrze wyceniony, byłby hitem (powiedzmy za 2000, jak mi5), ale oni musieli przywalić cenę jak za Galaxy S7... i pokpili. Uwielbiam ich soft na xperie (nawet na 2gb compact nigdy żadnych zaciachów, kapitalny multitasking), ale odpadnę gdy nie zaprezentują nowego compacta z FHD, niestety (albo - jak zaprezentują w cenie nowego laptopa gamingowego). Czekam do IFA (1 wrzesień), potem pewnie zamawiam Mi4S. Szkoda, że mi4s jest bez NFC tylko I bezprzewodowego ładowania. Edytowane 21 Sierpnia 2016 przez Kaiketsu
don_kamillo Opublikowano 21 Sierpnia 2016 Opublikowano 21 Sierpnia 2016 W sumie pierwszy raz słyszę o takim telefonie, jak Xperia X Performance Wiesz, chcieli się zastylizować na produkt premium. Mój bank nie obsługuje płatności NFC, a samo przesyłanie plików trwa niemiłosiernie długo. Z kolei bezprzewodowe ładowanie mocno nagrzewa baterię. Użyłem może z dwa razy na LG G4 i odstawiłem w kąt. Gdyby taki OnePlus wydał kolejny telfon z CyanogeOSem, to mógłbym się zastanowić. Ale OxygenOS to pomyłka, zatem pozostało MIUI
don_kamillo Opublikowano 21 Sierpnia 2016 Opublikowano 21 Sierpnia 2016 @Kaiketsu może to nie jest 8 godzin SOT, ale chyba jest ok? Wysłane z mojego MI 4S przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi