daniel.wu Posted August 13, 2016 Posted August 13, 2016 Cześć Mitusie, Orange oferuje mi bardzo dobrą ofertę abonamentową, obecnie jestem jednak w Virgin Mobile i jestem bardzo zadowolony. Chciałbym jednak poznać kilka opinii odnośnie zasięgu w całym kraju, internetu LTE i ogólnego wrażenia z posiadania telefonu w Orange. Nie ma cyrków i problemów? Jak to u Was wygląda? Dzięki!
grzesiekbu Posted August 13, 2016 Posted August 13, 2016 Nie ma mam już kilka lat i jestem zadowolony. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka 1
Nezumi Posted August 13, 2016 Posted August 13, 2016 Orange, Play, Plus, T-mobile, wszystko 1 śmietnik . Wybieraj to, co masz najbliżej siebie. Zobacz na btsearch jakie nadajniki masz blisko, jakie częstotliwości i będziesz miał odpowiedź . 2
mrosi Posted August 13, 2016 Posted August 13, 2016 7 godzin temu, daniel.wu napisał: Cześć Mitusie, Orange oferuje mi bardzo dobrą ofertę abonamentową, obecnie jestem jednak w Virgin Mobile i jestem bardzo zadowolony. Chciałbym jednak poznać kilka opinii odnośnie zasięgu w całym kraju, internetu LTE i ogólnego wrażenia z posiadania telefonu w Orange. Nie ma cyrków i problemów? Jak to u Was wygląda? Z Orange zaczynałem w 1997 roku. Wowczas Orange było Ideą i było dostępne (zasięg) jedynie w 7 miastach w Polsce Próbowałem Plusa, Ery, T-Mobile. I caly czas jestem w Orange. To o czymś świadczy. Mam tam 4 numery, internet mobilny i ostatnio założyłem światłowód. I jestem mega zadowolony. [Edit] Orange ma największe, rzeczywiste pokrycie w kraju, bo przejęło nadajniki dawnego Centertela, ktory miał 100% pokrycia. 1
tpawel Posted August 13, 2016 Posted August 13, 2016 Nie ma czegoś takiego jak 100% pokrycia. Najlepsze pokrycie jeśli chodzi o 3g ma aero2, potem Orange,potem T-MOBILE( o dziwo część nadajników u900nie wspoldzielą w ramach N!) A na końcu Play,ale ten ostatni ma roaming więc jakoś to go ratuje
Nezumi Posted August 13, 2016 Posted August 13, 2016 Nie ma co patrzeć po opiniach innych w tym temacie, trzeba samemu wytestować co bardziej pasuje. U mnie najlepiej działa Play, u kogoś innego Orange, u kogoś jeszcze innego będzie to Plus, czy T-mobile, kwestia lokalizacji, obciążenia bts'ów etc...
mrosi Posted August 14, 2016 Posted August 14, 2016 15 godzin temu, tpawel napisał: Nie ma czegoś takiego jak 100% pokrycia. Najlepsze pokrycie jeśli chodzi o 3g ma aero2, potem Orange,potem T-MOBILE( o dziwo część nadajników u900nie wspoldzielą w ramach N!) A na końcu Play,ale ten ostatni ma roaming więc jakoś to go ratuje Korzystałeś z Centrtela? Miałeś dostęp do rzeczywistej mapy pokrycia? Takiej "nie cywilnej"? Na pewno nie, więc pls nie pisz bzdur.... Świeże informacje: http://mobilny-internet.eu/mapy Doszukaj się danych dotyczących całkowitego zasięgu, wszystkimi usługami i częstotliwościami. Dodatkowo, dzięki sieci nadajników po Centertelu (450 MHz), Orange jako jedyne oferuje usługę CDMA i UCDMA, ktora w miejscach, gdzie inne sieci mają prędkości na poziomie EDGE, podbija szybkość przesyłu do 1,5 Mbit/s. Sam korzystam z niej często via "płetwa" do motebooka (modem AnyData).
tpawel Posted August 14, 2016 Posted August 14, 2016 Jestem pracownikiem jednego z operatorów, mam dostęp do map pokrycia jak i planowania radiowego. Mapy że stron www można sobie w buty włożyć. Co ty z tym centertelem wyjezdzasz jak ponad 2 tysie btsow było zlikwidowane podczas konsolidacji N!. Doszło ponad 4 tysie T-M ale są miejsca gdzie nigdy T-M nie miał dobrego pokrycia. CDMA ma też Plus, udostępnia mu to nordisk, do końca 2014 roku działała na tym Sferia też. 1
santos Posted October 22, 2016 Posted October 22, 2016 Aktualnie od dłuższego czasu jestem w orange (PREPAID). Używam tego pakietu "bez limitu" czyli za 35 ziko miesięcznie mam nielimitowane rozmowy kom/stacjonarne, nielimitowane smsy i mmsy i 2gb mobilnych danych których jeszcze i tak nie udało mi się wykorzystać bo do "grubszych" spraw używam WiFi w domu. Nie jest to żadna reklama orange. W zasadzie mają jedną ale dla mnie istotną wadę- są JEDYNYM operatorem który swoim abonentom prepaidowym- czyli także mi- nie udostępnia usługi połączeń oczekujących. Żenada i wstyd. Czasy kiedy ta usługa w dziedzinie telefonii komórkowej była "biznesowa" i dostępna tylko dla VIPów już dawno minęły. Zastanawiam się czy nie przejść do Virgin Mobile. Tam też dla prepaidowych mają pakiet bez limitu (taki sam jak w orange tylko bodaj 7 zamiast 2 gb internetu i nie za 35 a chyba za 25 ziko jeśli pamięć nie myli mnie). Czy ktoś wie czy będąc u nich "na karte" dostępna jest usługa połączeń oczekujących? Jak generalnie oceniacie tego operatora? Z zasięgiem nie powinno być problemów gdyż jak czytałem korzysta z nadajników TMobile i Plusa....
wojtekmarchewka Posted October 22, 2016 Posted October 22, 2016 Dnia 14.08.2016 o 20:48, tpawel napisał: Jestem pracownikiem jednego z operatorów, mam dostęp do map pokrycia jak i planowania radiowego. Mapy że stron www można sobie w buty włożyć. Co ty z tym centertelem wyjezdzasz jak ponad 2 tysie btsow było zlikwidowane podczas konsolidacji N!. Doszło ponad 4 tysie T-M ale są miejsca gdzie nigdy T-M nie miał dobrego pokrycia. CDMA ma też Plus, udostępnia mu to nordisk, do końca 2014 roku działała na tym Sferia też. Aaa..... to stąd Twa wiedza co do pasm, oraz operowanie językiem i nazewnictwem niektórych rzeczy, o których słyszę pierwszy raz 1
Recommended Posts