Skocz do zawartości

Kupno Xiaomi Redmi Note 3 Pro 3/32 Snapdragon 650 dylemat

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Posiadam obecnie Xiaomi Redmi Note 2 chciałbymś coś lepszego i nowego zastanawiałem się nad Redmi Note 3 Pro 3/32GB przemawia na korzyść więcej ram, pamięci wewnętrznej bo 16 już mam napełnioną tak że nic już więcej nie zainstaluje dodatkowo metalowa obudowa, czytnik linii itd lecz naczytałem się o wielu wadach między innymi problem z żyroskopem skalibrowanie pomaga,p problemy z jackiem, gorszy odrobinę ekran niż w moim, cichszy głośnik jak i tylko język angielski i china preferowałbym wiadomo polski i pytanie da radę bezproblemowo zainstalować polski lub inny rom z j. Polskim? Czy bd miał update do 6.0? I ogólne opłaca się ten telefon mimo jego wad? Jak to u was wygląda proszę napisać swoje opinie najlepiej którzy posiadają ten telefon. Dzięki.

Edytowane przez xKeganx
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

Pierdzielenie.

Ekran jest lepszy i jaśniejszy.

Jack przecież działa tak samo jak w redmi note 2 czyli po wyjęciu masz z 5 sekund jeszcze jack. I ludziom to przeszkadza mi nie. Identycznie jest w moim laptopie Toshiba. Żyroskopu nie używam. Ale żyroskopy i GPS to nigdy nie był plus xiaomi. Głośnik jest IDENTYCZNY jak w redmi note 2 100% to samo.

Jaki tylko jezyk angielski? Z chin ci przyjdzie z globalem na którym jest PL. 

A przecież masz miui polska. 

Tak że wróć do czytania albo kupuj.

Jakieś 180$ u goldwaya bez vat.

WADĄ JEST SOFT. Jedyną wadą Bo nie skończyli dobrze miui 7 i zabrali się za miui 8. I nie ma ani dobrej 7 mki ani dobrej 8 ki.

Na oryginalnym sofcie np nie ma problemu używać telefon 3 dni. Na redmi note 2 brakowało mi 1 dnia dla porównania. Na miui polska ładuje 2 dnia.

Np 2 tygodnie temu wydali miui polska z bugiem czytnika palców który działał cały czas i potrafił rozładować baterię w 4 6h.

Więc jeśli nie potrzebujesz idelnego polskiego wgrywasz oficjalny global rom lub pewnie z takim dostaniesz. Jest kilka krzakow po chinsku lub angielsku.I poczekać DO CZASU WYPUSZCZENIA OFICJALNEGO MIUI 8 czyli w październiku.

Albo możesz siedzieć na miui 7 zresztą masz redmi note 2 więc wiesz jak jest z miui 8.

Tyle że redmi note 2 miało bardzo dobre miui 7. A moje pierwsze uruchomienie na nim miui 8 to były takie lagiiiii jak sprzedawałem 2 miesiąće temu to dopiero jako tako 8 mka chodziła na redmi note 2

TERAZ ŁAPIESZ O CO CHODZI? to soft a nie tel.

Zresztą poczytaj tematy ile osób wraca do MIUI 7 v 6.5.5 oficjalny rom. 

Edytowane przez homman
Opublikowano

Dobra dzięki rozwiałeś me wątpliwości więc dziesiątego zamawiam trójke a na goldwayu jaki czas oczekiwania jest? Ja dwójkę że stronki Xiaomi.com.pl zamawiałem i nie miałem problemu na drugi dzień miałem fona a jak się ma to na goldwayu?

Opublikowano

Nie licz na to że teraz jak kupisz w xiaomi.com.pl dostaniesz w dwa dni. Jest wątek na forum o nich i to co się dzieje od jakiegoś czasu to jest kpina. Od Goldwaya przyjdzie w ok 2 tyg, może mniej

Opublikowano

I jeszcze istotną rzecz dajmy na to dla przykładu telefon ma wadę i chce na gwarancję oddać jak to się odbywa trzeba za granicę wysyłać paczkę?

Opublikowano

No albo kupujesz z pl albo z chin tak.

Goldway to chiny a xiaomi.com.pl to Polska.

Tak że gdzie kupisz sory twój wybór.

Ja tylko rozwiałem wątpliwosci i nie mam zamiaru znów kłócić się z acidem dlaczego gwarancja dla mnie nie ma sensu.

Opublikowano (edytowane)

A jeszcze pytanie cena suę zmieniła upatrzyłem sobie tanio mi 5 za 1100zł z goldway przez chyba aliexpress tu pytanie jak z płaceniem cła wat itd automatycznie robią tak żebyśmy nie zapłacili i co lepiej wybrać zwykły czy dhl by zwiększyć możliwość nie zapłacenia cła itd? Ciężko by było wpierdzielić się na cło jak się ma wyliczoną kwotę na telefon. Jak tam wasze doświadczenia? Może lepiej napisać żeby wysłali z jakiegoś adresu na wsi? Bo coś takiego było czytałem że też było.

Edytowane przez xKeganx
Opublikowano

Jak kupisz od goldway to wybierasz selers order shiping w metodzie dostawy doplacasz16 dolarów i przychodzi bez cła. Polecam poczytać na telchina. pl dział zakupy w Chinach mi za redmi note 3pro prime global stable wyszlo749zl

Opublikowano

Zamawiałem wczoraj redmi note 3 pro prime dla żony. Strona "givingassistant" naliczyła mi 10 usd zwrotu :)

Polecam zaznajomić się z opisem na telchina :)

Zwrot można wypłacić po max 60 dniach na konto PayPal.

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
Jak kupisz od goldway to wybierasz selers order shiping w metodzie dostawy doplacasz16 dolarów i przychodzi bez cła. Polecam poczytać na telchina. pl dział zakupy w Chinach mi za redmi note 3pro prime global stable wyszlo749zl

Geniuszu, nie ma cła na elektronikę jedynie VAT.

Wysłane sową pocztową z Xiaomi Redmi Note 3 Pro

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...