gradi97 Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Witam Jak zapłacić za telefon (redmi note 3 pro) kontem walutowym (EUR)? Czy jak przeleje EUR na PayPal będę płacił za przewalutowanie ?
Grzesiuso Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Z tego co wiem to na paypala możesz wpłacać jedynie złotówki, podepnij sobie kartę( najlepiej mastercard) do paypala i już,
gradi97 Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 10 Sierpnia 2016 A czy będę wtedy musiał płacić za przewalutowanie ze złotówek na dolary/euro? Bo w ibuygou.com nie ma możliwości płacenia w złotówkach.
wtbn Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Opublikowano 10 Sierpnia 2016 No, tak. I kurs przewalutowania paypala jest dość kiepski.
bergmen Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Opublikowano 10 Sierpnia 2016 walutę można zmienić w pay pal. gdzieś na necie jest info jak to zrobić. Ja z jakiegoś poradnika korzystałem. bo nie jest to proste. I przy każdej operacji coś trzeba odpowiednio zaznaczać.
gradi97 Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 10 Sierpnia 2016 A mogę jakoś zapłacić bezpośrednio z konta walutowego? (nie mam do niego karty)
wtbn Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Da się chyba otworzyć rachunek walutowy na paypalu który mógłbyś sobie chyba doładować z takiego konta walutowego. Tylko nie wiem czy nie musisz też do paypala zadzwonić (albo przez strone może jakoś sie da) żeby rzeczywiście w dolarach to obciążali, a nie jakies podwójne przewalutowanie...
bergmen Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Opublikowano 11 Sierpnia 2016 @uop nie trzeba dzwonić. przez stronę się da. Tylko doładowanie konta walutowego w tej walucie to wyższa szkoła jazdy żeby nie przewalutowało 4 razy na telchina jest instrukcja jak to zrobić (zmienić walutę pay pal i dokonać przelewu)
tomasz_kw Opublikowano 28 Września 2016 Opublikowano 28 Września 2016 Mam dodatkowe pytanie odnośnie zakupu. Przy akceptacji koszyka jest dopłata 5USD za dodatkową gwarancję. Czy to dopłata za ewentualne naprawy u Acida? Po tej dopłacie gwarancja jest na 24 m-ce? Z góry dzięki za odpowiedź.
alanseris Opublikowano 29 Września 2016 Opublikowano 29 Września 2016 Jestem totalnie zielony w kupowaniu na ibuygou.com. Założyłem tam konto i teraz jak coś kupić jak zapłacić najlepiej najprościej i nie wkopać się w nic. Z góry dziękuję za pomoc
baku1991 Opublikowano 29 Września 2016 Opublikowano 29 Września 2016 Mam dodatkowe pytanie odnośnie zakupu. Przy akceptacji koszyka jest dopłata 5USD za dodatkową gwarancję. Czy to dopłata za ewentualne naprawy u Acida? Po tej dopłacie gwarancja jest na 24 m-ce? Z góry dzięki za odpowiedź. U Acida masz tak czy siak tylko normalnie jest rok. Te $5 to dopłata za drugi rok. Wysłane z mojego MI 3W przy użyciu Tapatalka
euphonic Opublikowano 29 Września 2016 Opublikowano 29 Września 2016 Nie znam tej strony, ale od lat kozystam z paypal i jest tak... robicie przelew w zlotowkach z konta krajowego na swoje konto w paypal, z automatu je przekonwertuje na waluty, ktore sobie wybierzemy, jak ktos wspomnial najlepiej przypisac karte do rachunku paypal (nie musi byc walutowa) czy zrobicie przelew na paypal czy wybierzecie platnosc karta poprzez paypal to i tak przewalutuje po kursie dolara w danym dniu (taki sam kurs jak w kantorze) musi przewalutowac, bo nie placisz gotowka dolarami, a ze na koncie ich nie masz, to musisz przewalutowac plny na dolary za to nie pobieraja dodatkowej prowizji tylko wg kursu dnia Tapped by SM-A310F
alanseris Opublikowano 29 Września 2016 Opublikowano 29 Września 2016 Ale PLNy przelewam i jak potem przewalutowac na samym paypal'u na $ czy to dopiero samo przy placeniu sie przewalutuje Wysłane z mojego GT-I9305 przy użyciu Tapatalka
euphonic Opublikowano 30 Września 2016 Opublikowano 30 Września 2016 bezposrednio przy placeniu przewalutowuje i widzisz w podumiowaniu ile to plnow i $ to tyle Tapped by SM-A310F najprosciej przelej plny na pp, zainstsluj w telefonie apke pp tu latwiej o przelew Tapped by SM-A310F
Gość fanxiaomi Opublikowano 5 Października 2016 Opublikowano 5 Października 2016 Witam wszystkich! Podepnę się pod temat związany z zakupem z IBuyGou. Mam dylemat, chciałbym skorzystać z promocji która jest tylko do piątku 7.X związana z gratisami w postaci szkła/etui/adaptera USB dodawanych do telefonów Xiaomi, tylko problemem jest to, że.... kartę walutową otrzymam dopiero w przyszłym tygodniu. Czy jest możliwość dokonania/zarezerwowania transakcji do piątku w ramach promocji, ale zapłaty z opóźnieniem w przyszłym tygodniu już z karty walutowej podpiętej do PayPal? Może teraz podać dane innej karty na której nie ma środków do zapłaty i może otrzymam komunikat ze karta jest zła i trzeba dokonać ponownej próby zapłaty i ta próba będzie możliwa w ciągu kilku dni z zamrożeniem danej transakcji? Orientuje się ktoś? Z góry dzięki.
wtbn Opublikowano 5 Października 2016 Opublikowano 5 Października 2016 8 minut temu, fanxiaomi napisał: Witam wszystkich! Podepnę się pod temat związany z zakupem z IBuyGou. Mam dylemat, chciałbym skorzystać z promocji która jest tylko do piątku 7.X związana z gratisami w postaci szkła/etui/adaptera USB dodawanych do telefonów Xiaomi, tylko problemem jest to, że.... kartę walutową otrzymam dopiero w przyszłym tygodniu. Czy jest możliwość dokonania/zarezerwowania transakcji do piątku w ramach promocji, ale zapłaty z opóźnieniem w przyszłym tygodniu już z karty walutowej podpiętej do PayPal? Może teraz podać dane innej karty na której nie ma środków do zapłaty i może otrzymam komunikat ze karta jest zła i trzeba dokonać ponownej próby zapłaty i ta próba będzie możliwa w ciągu kilku dni z zamrożeniem danej transakcji? Orientuje się ktoś? Z góry dzięki. Każdy z tych gratisów kupisz za około 2$ na aliexpress, wiec... ja bym to olał.
Gość fanxiaomi Opublikowano 5 Października 2016 Opublikowano 5 Października 2016 Zawsze to 24 zł zysku (6$)
wtbn Opublikowano 5 Października 2016 Opublikowano 5 Października 2016 Przed chwilą, fanxiaomi napisał: Zawsze to 24 zł zysku (6$) 6$ na ibuygou. na aliexpress to wszystko jest o wiele tańsze, takich gadżetów na ibg się nie opłaca kupować.
Gość fanxiaomi Opublikowano 5 Października 2016 Opublikowano 5 Października 2016 (edytowane) czy mogę brać najtańszą przesyłkę? ktoś brał, opinie? Edytowane 7 Października 2016 przez fanxiaomi
Gość fanxiaomi Opublikowano 7 Października 2016 Opublikowano 7 Października 2016 jak wyżej, ktoś miał doświadczenie? ponadto chcę brać bez opcji ubezpieczenia bo i tak przez PayPal bezpieczny?
Rekomendowane odpowiedzi