Skocz do zawartości

[ROM] cotygodniowe aktualizacje xiaomi.eu/miuipolska PL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie wiem skąd wy macie j. polski w 6.4.9, właśnie wrzuciłem tę wersję i jest tylko eng i china 

http://en.miui.com/download-301.html#439

Opublikowano
2 minuty temu, gozdziu napisał:

Do tej wersji PL musieliście odlokowywać bootloader?

Tak bootloader musi być odblokowany, jeżeli piszesz o wersji 6.4.9

Opublikowano
3 minuty temu, Czeslavo napisał:

u mnie wersja 6.4.9 z miui.com wywaliła twrp

Tak do wersji PL trzeba mieć odblokowany bootloader i wgrany TWRP

Ja zrobiłem upgrade z 6.3.31 do 6.4.9. przez tel "zainstaluj aktualizację z pliku .zip'"  po chwili samo się odpaliło TWRP i bez problemu zrobiło aktualizację i na razie wszystko śmiga bez problemu.

Opublikowano (edytowane)

Eh, mój błąd. Wgrywałem chińską wersję :/  Długo czekaliście na odblokowanie bootloadera? Do tego czasu muszę się pomęczyć z łamanym polskim w 7.1.7

Edytowane przez gozdziu
Opublikowano (edytowane)

uściślijmy 6.4.9 z en.miui.com to nie jest 6.4.9 z xiaomi.eu ;) Do tego o którym jest ten wątek czyli z xiaomi.eu potrzebny jest odblokowany bootloader.

Instaluje się go przez TWRP

Edytowane przez hcboria
Opublikowano

Już zrozumiałem o co chodzi. Wiecie czy przez czat online z supportem xiaomi idzie odblokować bootloader od ręki czy maila wysłać? Póki co jest przerwa techniczna na czacie.

Opublikowano
2 minuty temu, gozdziu napisał:

Już zrozumiałem o co chodzi. Wiecie czy przez czat online z supportem xiaomi idzie odblokować bootloader od ręki czy maila wysłać? Póki co jest przerwa techniczna na czacie.

to raczej nie jest takie proste, na en.miui.com jest specjalny wątek temu poświęcony i ludzie tam nawet do miesiąca czekają na odblokowanie. Z tego co widzę nas Polaków i tak dobrze traktują bo zgoda z reguły przychodzi po 10-15 dniach.

Opublikowano (edytowane)

@hcboria 

Panowie trochę się rozpędziłem i chyba spieprzyłem fona. Miałem wgrać 7.1.7 a kliknąłem na 6.3.18 i efekt:

Eu3JNxL.jpg

telefon jest wciąż w trybie download.. spróbowałem wgrać 7.1.7 i:

IPDnIni.jpg

Tel. cały czas podpięty, miga czerwona dioda- download mode... Jak to odkręcić?

Edytowane przez gozdziu
Opublikowano (edytowane)

To ciekawe, bo ja wskazywałem nadrzędny :) I nawet w tutorialu jest to wyraźnie zaznaczone:

Edytowane przez rzadzu
Opublikowano (edytowane)

mam pytanie jak u was na miuipolska 6.4.9 działa aplikacja galeria? bo u mnie widzi foldery ale niektóre są puste pomimo że normalnie w nich są zdjęcia. opcja optymalizacji miejsca jest do bani.. samo usunęło mi część zdjęć i zapisało w chmurze mimo ze tego nie chciałem:/ a pobranie z tej chmury tych zdjęć i filmów zajmuje wieczność. póki co zamroziłem w titanium backup całą apke galerii i korzystam teraz z quickpic gallery. 

Czytnik Lini papilarnych też się lubi dosyć często zwiesić..

Edytowane przez marcinj6
Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, marcinj6 napisał:

mam pytanie jak u was na miuipolska 6.4.9 działa aplikacja galeria? bo u mnie widzi foldery ale niektóre są puste pomimo że normalnie w nich są zdjęcia. opcja optymalizacji miejsca jest do bani.. samo usunęło mi część zdjęć i zapisało w chmurze mimo ze tego nie chciałem:/ a pobranie z tej chmury tych zdjęć i filmów zajmuje wieczność. póki co zamroziłem w titanium backup całą apke galerii i korzystam teraz z quickpic gallery. 

Czytnik Lini papilarnych też się lubi dosyć często zwiesić..

Galeria działa normalnie. Może spróbuj wyczyścić dane galerii w titanium

Z czytnika w zasadzie nie korzystam

@luki!

nie ma za co :)

Edytowane przez hcboria
Opublikowano

Da się jakoś wyłączyć belkę "Szukaj" na górze ekranu z powiadomieniami / wyskakującą po przesunięciu palcem od samego dołu ekranu w górę?

Opublikowano

Niestety chyba nie ma takiej opcji..Gdyby byla to bym usunal belke wyszukaj z paska powiadomien i ta belke szukaj ktora sie pojawia po przesunieciu palcem od dolu w gore..

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Dzisiaj zauwazylem ze zasieg w moim redmi note 3 pro jest gorszy od redmi note 3 na mediateku.. W tym samym miejscu ja nie mialem w ogole zasiegu a zwykly redmi note 3 mojej narzeczonej mial 3 kreski na 3G(oba telefony w plus gsm). telefony na romie miuipolska z czego moj na wersji 6.4.9 myslalem ze na 6.4.9 to poprawili..

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...