Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Moja Siostra zbiła ekran w mi4. Kupiłem na allegro ( w opisie oryginalny) ekran. Wymieniłem go i okazalo sie, ze przycisk wstecz wychodzi do menu zamiast wracać do okna wcześniej. Czy to wina nowego ekranu czy coś ze stykiem taśmy mogłem zepsuć?

Przy okazji dodaje fotę, jak różnią sie odcienie ekranów, po lewej oryginał, po prawej ten z allegro.

5e30bc4a05e29788c339638ddc9e003b.jpg

Wysłane z mojego MI 4W przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

A czy nie masz zrobionych jakiś ustawień pod przyciski, w Miui 8 "Ustawienia" >"Dodatkowe ustawienia" > "Przyciski". Co do odcieni wygląda to tak jakby po prawej miał w opcjach wyświetlacza przestawione kolory na "Ciepłe". Ile kosztował wyświetlacz ?

Opublikowano

Na obu telefonach są te same ustawienia ekranu ustawione. Różnią się i tak barwą. Kosztował mnie 190 zl.

Opublikowano

Jak wiadomo do Mi4 były dwa rodzaje wyświetlaczy, i mogą różnić się temperaturą kolorów, może w tym jest przyczyna różnicy jeżeli to są oryginały. Spróbuj *#*#6484#*#* "Narzędzia" i pobrać "Pełny raport" i wyszukać nazwy "Sharp" lub "JDI"

Opublikowano

Sprzedawca One1_GSM z Krakowa. Zależało mi ma czasie. Zamawialbym z Chin, bez zastanowienia, ale Siostra potrzebowala telefonu.

Opublikowano

Ja także nie mam szczęścia do ekranu w moim Mi4, najpierw to.

DSC_0700.jpg.bda6b8a4a8b79381d1efeba4acee7ea4.jpg

Później to

20160719_184240.jpg.c3467ec74b8bac38555b38359030900f.jpg

Nie mam chęci na zmianę ekranu więc sprzedam jako uszkodzony jak wyjdzie Redmi Pro Mini , bo jednak te 5,5 cala w Redmi Pro mnie przeraża :)

Opublikowano
3 godziny temu, nie_pitol napisał:

Sprzedający odpisał, że nikt się nigdy nie skarżył na jakość sprzedawanych ekranów Xiaomi. Zaproponował zwrot.

Godne pochwały :) , ale zastanawia mnie ile z tych osób kupujących nie skarżących się jest świadomych co posiada, nie każdy ma dwa Mi4 aby porównać wyświetlacze,lub wiedzę na temat montowanych wyświetlaczy bo zapewne dla wielu z nich montaż zapewne wykonywała firma sprzedająca, jedynie kwestia tak jak u ciebie źle działających przycisków zwróciła największą uwagę.Albo to są oryginały a jemu się trafił taki rodzynek :) 

• Like 1
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Miałem ten sam problem z ekranem kupionym na allegro i wysłanym do Acida na wymianę. Po jakimś miesiącu przycisk Menu działał jako Home. I to nie był problem programowy lecz jakby po prostu przyciski się zlały. Nie było możliwości wciśniecia Menu. Na szczęście(?) zbił mi się miesiąc później i teraz mam oryginał. Choć przyznam, jasność i kolory lepsze były na podróbce.

• 1 rok później...
Opublikowano

Witajcie. W Mi 4 LTE pękł digitizer. Zamówiłem drugi, wymieniłem bez większego problemu. Po wymianie okazało się, że przycisk prawy, działa tak samo jak środkowy, czyli zamiast cofać w jakiejś aplikacji, minimalizuje wszystko do pulpitu.

Wersja Android: 6.0.1 MMB29M

Wersja MIUI 8.2 by xiaomi.eu, 7.1.20 (rozwojowa)

Zrobiłem z poziomu TWRP przywrócenie ustawień fabrycznych, ale nic to nie dało.

Jakieś pomysły?

Opublikowano
Dnia 6.11.2017 o 21:29, jasio85 napisał:

Jakieś pomysły?

Nie uszkodziłeś żadnej taśmy podczas zmiany digitizera? Zawsze może być problem z samym digitizerem, więc reklamuj.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

U mnie podobny problem, ale nie działa przycisk home - nawet jeśli wyłączę przyciski to wciśnięcie home podświetla pierwszy obiekt na ekranie. Problem występuje tylko na romach 7.1, na fastboot miui wszystko elegancko działa. Sprawdzałem kilka kerneli, kilka różnych romów i cały czas to samo. Spotkał się ktoś z czymś takim? Problem dotyczy tylko przycisku home, oczywiście xiaomi po wymianie ekranu. 

• Nezumi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...