Niuma Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Witam! Kupiłam telefon Xiaomi Mi5 na stronie www.xiaomi.com.pl. Było przy produkcie na stronie napisane, że telefon posiada polską wersję językową oraz aplikację Google play. Niestety, po włączeniu telefonu miałam z automatu ustawiony język chiński, a wchodząc w ustawienia posiadam tylko opcję zmienienia go na angielski. O co tutaj chodzi? Mógłby mi ktoś wytłumaczyć jak mogę to naprawić? Ani język polski ani aplikacja Google play nie występuje w moim telefonie, a tak powinno być, biorąc pod uwagę to, że miało to być zapewnione.
wtbn Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Opublikowano 9 Sierpnia 2016 (edytowane) No to reklamuj skoro obiecali. Ale ja na Twoim miejscu (na swoim tak zrobiłem, bo kupiłem tel w podobnym stanie) samemu wgrałbym co trzeba (czyli oprogramowanie ze strony głównej miuipolska) - przynajmniej będziesz wiedzieć co masz i będzie Ci to dobrze działać. Co i jak robić znajdziesz opisane tam gdzie się pobiera oprogramowanie, są instrukcje jak odblokować bootloader i wgrać później nowe (dobre, z j.polskim i różnymi bajerami) oprogramowanie. Edytowane 9 Sierpnia 2016 przez wtbn
Niuma Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 9 Sierpnia 2016 @wtbn Jest taka sprawa, że próbowałam. Próbowałam odblokować bootloader, jednak bez skutku. Robię wszystko co trzeba, jednak nie mogę wypełnić formularza, który jest do tego potrzebny. Robiłam to krok po kroku, kilkukrotnie i do tej pory nie miałam przekierowania na stronę z formularzem.
wtbn Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Opublikowano 9 Sierpnia 2016 33 minuty temu, Niuma napisał: @wtbn Jest taka sprawa, że próbowałam. Próbowałam odblokować bootloader, jednak bez skutku. Robię wszystko co trzeba, jednak nie mogę wypełnić formularza, który jest do tego potrzebny. Robiłam to krok po kroku, kilkukrotnie i do tej pory nie miałam przekierowania na stronę z formularzem. Czyli logujesz się tutaj http://www.miui.com/unlock/index_en.html i co Ci się pokazuje?
Niuma Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Dobra, zrobiłam ten formularz, w końcu się udało. Teraz czekam na odblokowanie 1
Meyko Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Witajcie, witam się i zapewne długo tu pozostanę bo podobnie jak Niuma zamówiłem Mi5 bez języka polskiego. Niuma mam prośbę. Jak otrzymasz już rzekome powiadowienie sms o odblokowaniu to daj mi proszę znać. bo ja już czekam 3cią dobę i póki co nic. PS. ja tam nie musiałem podawać żadnych danych prócz numeru telefonu? Jak oni weryfikują, że mam (w moim przypadku będę miał) Xiaomi?
wtbn Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Nie podawałeś żadnych danych? A zabezpieczenie na 100% jak zrobiłeś bez tego? Nie weryfikują, bo po co.
Meyko Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Opublikowano 9 Sierpnia 2016 oczywiście masz racje, podałem nr tel na który przyszło hasło smsem i tyle. ale to jak to się odbywa? dostanę plik na maila? przecież nie podawałem nic o telefonie xiaomi bo go jeszcze fizycznie nie posiadam? po prostu nie wiem jak to będzie wyglądać - odblokowanie.
wtbn Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Opublikowano 9 Sierpnia 2016 (edytowane) Dostajesz zgode przypisaną do konta xiaomi. Zalogujesz się na telefonie tym kontem xiaomi, odpalisz na kompie program do odblokowywania, też się zalogujesz swoim kontem xiaomi. Podepniesz telefon do kompa, klikasz unlock i tyle. Zgoda jest na konto, nie na telefon. Edytowane 9 Sierpnia 2016 przez wtbn 1
Meyko Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Opublikowano 9 Sierpnia 2016 no i wszystko jasne, dzięki bardzo za info. czekam na przesyłkę ! no i wszystko jasne, dzięki bardzo za info. czekam na przesyłkę ! PS. rozumiem, że tutaj pojawi się info?
Rekomendowane odpowiedzi