Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Z moim telefonem stalo sie cos dziwnego, z dnia na dzien - nie znam przyczyn.

Fakty:

- Moja karta sim obsługuje LTE (sprawdzane na innym aparacie, internet działa wszystko jest ok)

-Ustawienia apn są identyczne jak na oficjalnej stronie tmobile, dodalem tez numer telefonu itd. po czym wlaczylem i wylaczylem telefon - nie pomoglo

-Wsadzalem tez karte innego operatora do telefonu, zrobilem APN wlacz/wylacz itp - nie pomoglo.

Gdy rozwijam menu górne pojawia sie t-mobile 3g, gdy zwijam już tego nie ma (pic rel.)

Czy ktos mial taki problem? Wyjde z siebie.. coraz bardziej zaluje ze kupilem telefon z androidem w dodatku chinski

Screenshot_2016-08-08-22-23-24_com.android.settings.png

zjebanytelefon.png

zjebanytelefon2.png

Opublikowano
18 minut temu, arigold napisał:

Czy ktos mial taki problem? Wyjde z siebie.. coraz bardziej zaluje ze kupilem telefon z androidem w dodatku chinski

Kupujesz telefony czort wie skąd, i takie są tego efekty. Masz syfiastą wersję MIUI.

Zarezerwuj godzinkę i poczytaj na Forum jak odblokować bootloader, jak zainstalować TWRP, a finalnie, jak zainstalować i cieszyć się MIUI Polska/EU, które wolne jest od większości, jeśli nie wszystkich błędów.

Tylko zrób to, o czym napisałem, zanim zaczniesz zakładać wątki jak leci...

Opublikowano

Telefon kupiłem na ibuygou, czy to nie jest czasem polecana przez wszystkich strona? Rozumiem że mam teraz czekać tydzień albo i więcej na odblokowanie bootloadera żeby móc wgrać jedyny dobry soft do telefonu i dopiero wtedy będę mógł korzystać z Internetu w telefonie? Mało profesjonalne jak na firmę ktora chce konkurować z Apple czy Samsungiem, śmiech na sali...

Opublikowano
13 minut temu, arigold napisał:

Telefon kupiłem na ibuygou, czy to nie jest czasem polecana przez wszystkich strona? Rozumiem że mam teraz czekać tydzień albo i więcej na odblokowanie bootloadera żeby móc wgrać jedyny dobry soft do telefonu i dopiero wtedy będę mógł korzystać z Internetu w telefonie? Mało profesjonalne jak na firmę ktora chce konkurować z Apple czy Samsungiem, śmiech na sali...

Nie musisz czekać tydzień albo więcej aby móc korzystać z internetu w telefonie. Przejrzyj tematy jak wgrać najnowszy stable/dev global

Jeśli chcesz miui polska wtedy musisz odblokować bootloader

Na przyszłość zamiast marudzić wpierw poszukaj odpowiedzi.

6 minut temu, nemed napisał:

Sprzedaj i kup Apple lub Samsunga.

Cierpliwość nie boli.

Wysłane z Mi Note

Co Twoja wypowiedź wnosi w tym temacie?

Opublikowano

Wejdź w ustawienia-powiadomienia i pasek stanu i zaznacz pokaż nazwę operatora. Napis T-Mobile będziesz miał cały czas.

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Nie wgrywalem żadnego nowego softu tylko przywrocilem do ustawień fabrycznych, częściowo sukces bo jest teraz h+.. ale powinien być LTE bo przecież ten model obsluguje LTE, jakieś rady? dodałem już punkt dostępu z t mobile ale nic to nie zmieniło

Opublikowano
51 minut temu, arigold napisał:

Nie wgrywalem żadnego nowego softu tylko przywrocilem do ustawień fabrycznych, częściowo sukces bo jest teraz h+.. ale powinien być LTE bo przecież ten model obsluguje LTE, jakieś rady? dodałem już punkt dostępu z t mobile ale nic to nie zmieniło

Może po prostu w miejscu, w którym aktualnie jesteś, nie ma LTE?

Opublikowano

No to mi nie przechodzi automatycznie to znaczy raz przechodzi a raz nie powiedział bym że jak mu się spodoba to przelacza.arigold widzę że mamy takie same Romy 

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...