Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, zakupiłem Mi5 z allegro. Posiada ona polskie miui 7.5. Chciałbym zaktualizować do najnowszej aktualizacji miui 8, ale gdy plik zip próbuję odpalić za pomocą "Aktualizacje" wyskakuje "nie można zweryfikować pliku instalacji".  Wałkowałem 100 razy wszystko co znajduje się na stronie, ale nie potrafię sobie z tym poradzić... Widziałem w komentarzach, że ktoś również miał taki problem, cytuję :

" Przepraszam, że drążę ale mam z tym problem...
- wersja zainstalowana to MIUI Global 7.5.2.0.
- Nie wiem co oznacza "wchodzisz do TWRP"?
- po uruchomieniu telefonu w trybie recovery mam ikonę przyłączenia przewodu usb do telefonu i tyle... 
- przy próbie instalacji z pliku .zip mam komunikat: "nie można zweryfikować pliku instalacji"
- przy pobraniu najnowszej aktualizacji telefon instaluje aktualizację ale po tym procesie pozostaje wersja 7.5.2.0
Pytanie co robię źle? "

Proszę o pomoc, jest to mój pierwszy kontakt z takimi rzeczami i spędziłem nad tym kilka dobrych godzin nie mogąc znaleźć rozwiązania. Z góry dziękuję za pomoc

Pozdrawiam 

Opublikowano

cześć, niestety ale musisz jeszcze wiele godzin spędzić i uczyć się...TWRP to recovery z którego możesz wykonywać "zaawansowane procedury" jak wgrywanie aktualizacji, modów itp. Czytaj, czytaj. A jeśli nie chcesz to nic nie ruszaj bo tylko sobie zaszkodzisz. Soft który masz jest dobry, więc po co zmieniać na system beta i potem narzekać że coś nie działa.

Wytapatalkowane z Mi 5

Opublikowano

Słabo spożytkowałeś te "wiele godzin" bo na stronie głównej miuipolska jest odnośnik do pobierania najnowszego miui, a także stoi jak byk poradnik do wgrywania na poszczególne modele.

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...