Reventon707 Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Witam! Przymierzam się do zakupu Xiaomi Redmi 3 Pro w sklepie technos-online. Oferują oni odblokowanie bootloadera i wgranie najnowszego softu za 40 zł. Wiem, że robią to bez zgody na odblokowanie od Xiaomi. W takim razie, czy coś tracę lub mogę mieć jakieś problemy, jeśli tak "nielegalnie" odblokują telefon? Jestem zielony w tych tematach, więc mnie nie wyśmiewajcie Z góry dziękuję za odpowiedź.
marcus1212 Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Dlaczego bez zgody? Przecież kod odblokowujący przypisany jest do konta xiaomi, nie do konkretnego telefonu. Jest jakiś problem aby mieć kilka kodów "na zapas"... Wytapatalkowane z Mi 5
Reventon707 Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 3 Sierpnia 2016 (edytowane) No tak, ale sklep technos mówi, że od zaraz mogą odblokować telefon i nie trzeba czekać dłużej na dostawę. Czyli mają na zapasie kilka kodów i mogą odblokować w każdym momencie, tak? Jeśli tak, to czy nie muszę mieć telefonu odblokowanego z kodu ze swojego konta Xiaomi? To konto nie jest jakoś podpinane do telefonu? edit: Sklep technos napisał, że nie używają żadnych kodów odblokowujących. Edytowane 3 Sierpnia 2016 przez Reventon707
marcus1212 Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Możesz sam założyć kilka kont xiaomi i na nie pozyskać kody. Z tego co wiem to takie konto nie jest podpinane do telefonu na stałe. Zresztą co za problem oddać konto razem z telefonem Co do rzekomej metody technosu, to jestem ciekawy jak to omijają. Wytapatalkowane z Mi 5
ahr Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Co Ty bredzisz o jakichś kodach, wielu kontach na zapas... Masz o tym jakiekolwiek pojęcie? Odblokowywałeś jakiś telefon Xiaomi?
Acid Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Yy do Redmi 3 można mieć scrackowany bootloader. Wgrywasz go przez edl z MiFlash i masz odblokowany. Do paru innych modeli też można takie bootloadery mieć. Stąd takie szybkie odblokowanie. Z Mi5 Pro
marcus1212 Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Opublikowano 4 Sierpnia 2016 @ahr, A co to jest Xiaomi? Bo nie wiem. Nie wiem też co to jest bootloader. Czy możesz mi napisać? Bądźże łaskaw. Wytapatalkowane z Mi 5
Reventon707 Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Czy przez to scrackowanie można mieć później jakieś problemy? Coś nie działa?
Acid Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Czasem padnie telefon przy aktualizacji. Z Mi5 Pro
Reventon707 Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 4 Sierpnia 2016 To chyba zrobię to na własną rękę dzięki za pomoc
Rekomendowane odpowiedzi