Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Przymierzam się do zakupu Xiaomi Redmi 3 Pro w sklepie technos-online. Oferują oni odblokowanie bootloadera i wgranie najnowszego softu za 40 zł. Wiem, że robią to bez zgody na odblokowanie od Xiaomi. W takim razie, czy coś tracę lub mogę mieć jakieś problemy, jeśli tak "nielegalnie" odblokują telefon? Jestem zielony w tych tematach, więc mnie nie wyśmiewajcie :D Z góry dziękuję za odpowiedź. 

Opublikowano

Dlaczego bez zgody? Przecież kod odblokowujący przypisany jest do konta xiaomi, nie do konkretnego telefonu. Jest jakiś problem aby mieć kilka kodów "na zapas"...

Wytapatalkowane z Mi 5

Opublikowano (edytowane)

No tak, ale sklep technos mówi, że od zaraz mogą odblokować telefon i nie trzeba czekać dłużej na dostawę. Czyli mają na zapasie kilka kodów i mogą odblokować w każdym momencie, tak? Jeśli tak, to czy nie muszę mieć telefonu odblokowanego z kodu ze swojego konta Xiaomi? To konto nie jest jakoś podpinane do telefonu?

edit: Sklep technos napisał, że nie używają żadnych kodów odblokowujących.

Edytowane przez Reventon707
Opublikowano

Możesz sam założyć kilka kont xiaomi i na nie pozyskać kody. Z tego co wiem to takie konto nie jest podpinane do telefonu na stałe. Zresztą co za problem oddać konto razem z telefonem :)

Co do rzekomej metody technosu, to jestem ciekawy jak to omijają.

Wytapatalkowane z Mi 5

Opublikowano

Co Ty bredzisz o jakichś kodach, wielu kontach na zapas... Masz o tym jakiekolwiek pojęcie? Odblokowywałeś jakiś telefon Xiaomi?

Opublikowano

Yy do Redmi 3 można mieć scrackowany bootloader. Wgrywasz go przez edl z MiFlash i masz odblokowany. Do paru innych modeli też można takie bootloadery mieć. Stąd takie szybkie odblokowanie.

Z Mi5 Pro

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...