michaltd Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Opublikowano 2 Sierpnia 2016 witam, wlaśnie odeprałem mojego Redmi Note 3 Pro prosto z Hongkongu,właczyłem i od razu wziąłem sie za czytanie toturiali z wiadomego powodu, i zastastanawia mnie wpis już z samego poczatku nauki "device unlocked: true – oznacza odblokowany bootloader. Jeśli jest false to albo mamy stare urządzenie sprzed 2016 roku lub musimy bootloader odblokować.." u mnie jest oczywiscie false, ale telefon jest z 2015 roku, czyli jest szansa że booloader jest jednak odblokowany. Dziekuje za wsparcie w tym cierpieniu.
primek Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Opublikowano 2 Sierpnia 2016 (edytowane) Z tego co wiem wszystkie Redmi Note 3 Pro od premiery sprzedawane były z zablokowanym bootloaderem. Poza tym premiera tej wersji odbyła się w 2016, więc trudno raczej o egzemplarz z 2015 r. Edytowane 2 Sierpnia 2016 przez primek
michaltd Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 2 Sierpnia 2016 w CPU-Z "release Date 2015-11-01" a jak chińczyki często przychylają się do prośby o zmianę softu. Trzeba miec szczescie czy pecha a by nam to umozliwili.
primek Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Opublikowano 2 Sierpnia 2016 To jest data wypuszczenia zwykłego Note 3, CPU-Z, podobnie jak np. Antutu nie rozróżniają tych modeli i wrzucają je do jednego worka. Premiera wersji pro to okolice marca-kwietnia 2016. Na pudełku masz zresztą miesiąc i rok produkcji (na naklejce w prawym dolnym rogu). Chodziło ci pewnie o prośbę o odblokowanie bootloadera? Nie robią chyba problemów ze zgodą. 1
michaltd Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Zgadza sie. data 2016,06. dziekuje sie serdecznie za pomoc. Sporo chaosu na początku, przynajmniej kilka informacji usystematyzowałeś. Moge isc spokojnie spac . Pozdrawian
Mushek Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Opublikowano 9 Sierpnia 2016 (edytowane) Też mam ten telefon i w CPU-z w zakładce system w opcji Bootloader: unknown - czyli co, mam odblokowany czy nie ? Redmi Note 3 PRO / 3/32 snapdragon 650 Android: 5.1.1 MIUI 7.5 | Stable 7.5.2.0 Edytowane 9 Sierpnia 2016 przez Mushek
primek Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Opublikowano 9 Sierpnia 2016 @Mushek Jeśli sam nie odblokowywałeś to na 99% masz zablokowany.
piotr469 Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Na stronie miuipolska jest poradnik jak sprawdzić status bootloadera po którym już nie będziesz miał wątpliwości. (Jeśli nic nie ruszałeś to raczej masz zablokowany) Wysłane z Redmi Note 3 Pro 1
Mushek Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Ok dzięki za szybką odpowiedź A czy konieczna jest rejestracja w xiaomi i prośba o pozwolenie na odblokowanie bootloadera? Na stronie https://miuipolska.pl/forum/topic/9218-odblokowywanie-bootloadera-w-urządzeniach-xiaomi-poradnik/ jest napisane że trzeba czekać na odpowiedź nawet 10 dni, to masakra jakaś Da się odblokować bootloader od razu w domu przy użyciu innych opcji?
FromWP Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Opublikowano 9 Sierpnia 2016 No konieczna, anonimom nie dają, nawet nie mieli by jak bez konta.
Mushek Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Na yt znalazłem tutorial bez rejestracji https://www.youtube.com/watch?v=AyKX354v0z0 Czy to jest bezpieczne?
luki! Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Wszystko jest bezpieczne. Kwestia umiejętności Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
HardCore v2 Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Nie słyszałem jeszcze żeby ktoś na odblokowanie bootloadera czekał 10 dni, w moim przypadku dostałem pozwolenie na odblokowaniu po 2 dniach Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
kris.wisnia Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Witam jestem nowym użytkownikiem rn3 pro i jeżeli wchodze w tryb twrp pokazuje mi sie telefon z odłączonym kabelkiem to mam odblokowany bootloader? Jeśli tak to co dalej musze zrobić zeby wgrac miui polska? Z gory dzięki za pomoc
luki! Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Musisz przeczytać poradniki na forum jak i na stronie głównej! W przeciwnym wypadku uwalisz telefon.
Rekomendowane odpowiedzi