lelusz Opublikowano 30 Lipca 2016 Opublikowano 30 Lipca 2016 (edytowane) Hej, zastanawiam sie czy ta funkcja jest nie do konca sprawna czy tylko ja cos zle robie Otoz chodzi mi o aplikacje ktore dzialaja w tyle i uzywaja gps. Przykladowo endomondo czy pokemon go. Aczkolwiek skupmy sie na tej drugiej bo pierwszej jeszcze nie testowalem gdyz pogoda i czas wolny nie chca sie zgrac Aczkolwiek jakis czas temu uzywajac endo mialem problem z zapisem treningu- przecinal przez budynki, zle liczyl czas/kilometry/predkosc, chociaz to moglobyc spowodowane wlasnie ograniczeniami ze strony oszczedzania baterii ale to jeszcze sprawdze. Wracajac do sedna sprawy; Wiec tak - w ustawieniach oszczedzania ustawilem wyjatek dla w/w aplikacji "bez ograniczen" + "zezwol - aplikacja w tle moze okreslac lokalizacje". Dodatkowo zablokowalem mozliwosc ubicia aplikacji przez przycisk menu i zamkniecie procesu, inaczej mowiac jest tam klodka :). A mimo to, kiedy wlaczam ponownie pokemońce (byly juz uruchomione i hulały tak jak nalezy) to wyskakuje, ze sygnal gps zostal utracony. Czyli cos nie dziala tak jak powinno. I pytanie czy ja cos pominalem, jest ogolny problem czy aplikacja jest tak skonstruowana ze mimo ustawien telefonu nie pozwala dzialac w tle ? Edytowane 30 Lipca 2016 przez lelusz
zielonyBB Opublikowano 30 Lipca 2016 Opublikowano 30 Lipca 2016 Może być też problem samej aplikacji lub aplikacji na styku z MIUI. Akurat w tym przypadku wyjątek powinien wystarczyć. Dla przykładu, biegam sobie z NaviMe. Jest dodany do wyjątków w oszczędzaniu baterii i to wszystko. Gaszę telefon i zasuwam a on cały czas zapisuje trasę, pika co kilometr i trzyma GPS. Bez autostartu. Wysłane z MI5
lelusz Opublikowano 31 Lipca 2016 Autor Opublikowano 31 Lipca 2016 Autostart... hmm jesli dobrze rozumiem idee to wolalbym nie miec tego w autostarcie, aplikacje wolalbym uruchamiac wtedy kiedy chce. No chyba, ze autostart ma dzialac tak, ze w jakis magiczny sposob podtrzymuje dzialanie gpsu. A jeszcze wczoraj natknalem sie na opcje w monitorze danych bodajze. Cos w o transferze danych w tle/wygaszonym telefonie. Cos ktos w tym temacie?;)
ZduneX25 Opublikowano 31 Lipca 2016 Opublikowano 31 Lipca 2016 Jak nie masz w autostarcie to też przy pierwszej lepszej okazji ubija procesy i tyle.
lelusz Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Nie do końca chyba, mam kłódkę na danej apce wiec jej nie ubija, a przynajmniej nie powinno. Ciagle ja widac jako dzialajaca.
czajarv Opublikowano 29 Września 2016 Opublikowano 29 Września 2016 Mam podobny problem wiec się podpinam pod poszukiwania rozwiązania
Rekomendowane odpowiedzi