Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Siemanko, dotarł do mnie mi4s, odblokowany bootloader i wgrane miui 8 by xiaomi.eu 6.7.14  rozwojowa (Przez technos). Mam następujące problemy 

>nawigacja odnajduje moja lokalizację natomiast szuka gps w kółko (pracuje jako kierowca i jest mi niezbędna) - problem zniknął możliwe, że wina pogody sam nie wiem. 

>problem z aplikacją notatnik,zatrzymywana jest choć z niej nie korzystam 

>czasem smsy są dostarczane z opóźnieniem.

Pytanie do Was, czy tylko ja mam ww. problemy czy to normalne w tej wersji miui, zdaje sobie sprawę, że to świerzy temat i tzw bugi są normalne. Czy warto instalować 7 czy po prostu czekać na aktualizację?  Z góry dziękuję za każdą odpowiedź i w razie wypadku polecenia wgrania innego roomu proszę o lopatologiczne wskazówki 

Edytowane przez JokEEE
Opublikowano

Jeśli chodzi o notatnik to zainstaluj aktualizację systemu. 

Trochę może odbiegnę od tematu, ale w tym samym czasie również nabyłem mi4s, działa Tobie może LTE? Masz na pudełku napisane TD-lte i na naklejce która była z tyłu telefonu?

Opublikowano

U mnie na wersji 6.7.28 pokazuje sieci Play 4G+, więc myśle, że to LTE :P Aczkolwiek na speedteście mamy koło 16Mbpsów. 

Co do problemów kolegi to u mnie nie występują z SMSami ani z lokalizacją, wszystko działa sprawnie i szybko :) 

Notatnika nie używam :)

Opublikowano

Wiem, że działa komercyjnie, ale w mojej miejscowości dotychczas nie było, a i teraz jest bardzo słabe. 

Wiem, że ich mapka zasięgu ma charakter podglądowy, ale Sieradz nie jest na niej zaznaczony. Zatem myślę, że u mnie jeszcze testują i konfigurują.

Opublikowano

Wow:) na zwykłym 4g, w środku Warszawy mam teraz 2x tyle. No ale to Play, ma masę młodych abonentow-hard userow. Zawsze śmiać mi się chce jak ktoś wrzuca speedtesty z 60-70Mb/s i się chwali jaka to jego sieć jest świetna. Nie nie jest. Takie wyniki oznaczają tylko i wyłącznie ze jesteś sam na sektorze. Czyli w twojej sieci hula wiatr.

Opublikowano

Rano w Orange ma miałem 90Mb/s, ale mieszkam w małym miasteczku 50km od Warszawy,gdzie są 4BTS. Akurat trafiłem w dobry moment. Ale mniej niz10Mb/s w LTE to już nie pamiętam kiedy mialem

Opublikowano

Cóż w Play mam cały czas zasięg 4G, podobno tak jest u nich określane lte. Obecnie jestem na wyjeździe nie pamiętam co było na pudełku. Co do aktualizacji to zrobię jak wrócę . Możecie sobie zmienić sama czcionkę w menu jak to miało miejsce w m7 ?

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...