JokEEE Opublikowano 28 Lipca 2016 Opublikowano 28 Lipca 2016 (edytowane) Siemanko, dotarł do mnie mi4s, odblokowany bootloader i wgrane miui 8 by xiaomi.eu 6.7.14 rozwojowa (Przez technos). Mam następujące problemy >nawigacja odnajduje moja lokalizację natomiast szuka gps w kółko (pracuje jako kierowca i jest mi niezbędna) - problem zniknął możliwe, że wina pogody sam nie wiem. >problem z aplikacją notatnik,zatrzymywana jest choć z niej nie korzystam >czasem smsy są dostarczane z opóźnieniem. Pytanie do Was, czy tylko ja mam ww. problemy czy to normalne w tej wersji miui, zdaje sobie sprawę, że to świerzy temat i tzw bugi są normalne. Czy warto instalować 7 czy po prostu czekać na aktualizację? Z góry dziękuję za każdą odpowiedź i w razie wypadku polecenia wgrania innego roomu proszę o lopatologiczne wskazówki Edytowane 29 Lipca 2016 przez JokEEE
SnejKu Opublikowano 31 Lipca 2016 Opublikowano 31 Lipca 2016 Jeśli chodzi o notatnik to zainstaluj aktualizację systemu. Trochę może odbiegnę od tematu, ale w tym samym czasie również nabyłem mi4s, działa Tobie może LTE? Masz na pudełku napisane TD-lte i na naklejce która była z tyłu telefonu?
StabiL Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Opublikowano 8 Sierpnia 2016 U mnie na wersji 6.7.28 pokazuje sieci Play 4G+, więc myśle, że to LTE Aczkolwiek na speedteście mamy koło 16Mbpsów. Co do problemów kolegi to u mnie nie występują z SMSami ani z lokalizacją, wszystko działa sprawnie i szybko Notatnika nie używam
don_kamillo Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Opublikowano 8 Sierpnia 2016 4G+ to chyba jest playowskie LTE+. U mnie też to się czasem pokazuje, pewnie przeprowadzają jakieś testy. Ja mam ostatnią wersję.
tpawel Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Żadne testy. To komercyjnie działające już LTE-Advanced. Czyli agregacja conajmniej dwóch nośnych ( pewnie 1800 i 2600)
don_kamillo Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Wiem, że działa komercyjnie, ale w mojej miejscowości dotychczas nie było, a i teraz jest bardzo słabe. Wiem, że ich mapka zasięgu ma charakter podglądowy, ale Sieradz nie jest na niej zaznaczony. Zatem myślę, że u mnie jeszcze testują i konfigurują.
tpawel Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Słabe bo lte2600 co do zasady ma kiepski zasięg, lepiej raczej nie będzie bo ściany bardzo tłumią sygnał.
don_kamillo Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Czyli bardziej marketing, niż rzeczywiste działanie. Względnie dla graczy Pokemon GO Na screenie prędkości przy tym G4+. Wysłane z mojego MI 4S przy użyciu Tapatalka
tpawel Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Hahahaha faktycznie, jako okoliczność łagodzącą dałbym godzinę przeprowadzenia testu. Z ciekawości zrób coś mega rano
don_kamillo Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Opublikowano 8 Sierpnia 2016 O tej godzinie ludzie z pracy wychodzą Jutro będę w pracy koło 7, to sprawdzę, ale cudów się nie spodziewam. Wysłane z mojego MI 4S przy użyciu Tapatalka
don_kamillo Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Opublikowano 9 Sierpnia 2016 A tak to wygląda z rana: Wysłane z mojego MI 4S przy użyciu Tapatalka
tpawel Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Wow:) na zwykłym 4g, w środku Warszawy mam teraz 2x tyle. No ale to Play, ma masę młodych abonentow-hard userow. Zawsze śmiać mi się chce jak ktoś wrzuca speedtesty z 60-70Mb/s i się chwali jaka to jego sieć jest świetna. Nie nie jest. Takie wyniki oznaczają tylko i wyłącznie ze jesteś sam na sektorze. Czyli w twojej sieci hula wiatr.
don_kamillo Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Szaleństwo, nie? Osobiście nigdy wcześniej nie uzyskałem wyższego wyniku, niż ten. Nawet sobie nie wyobrażam prędkości z 60 Mb/s
tpawel Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Rano w Orange ma miałem 90Mb/s, ale mieszkam w małym miasteczku 50km od Warszawy,gdzie są 4BTS. Akurat trafiłem w dobry moment. Ale mniej niz10Mb/s w LTE to już nie pamiętam kiedy mialem
JokEEE Opublikowano 13 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 13 Sierpnia 2016 Cóż w Play mam cały czas zasięg 4G, podobno tak jest u nich określane lte. Obecnie jestem na wyjeździe nie pamiętam co było na pudełku. Co do aktualizacji to zrobię jak wrócę . Możecie sobie zmienić sama czcionkę w menu jak to miało miejsce w m7 ?
Rekomendowane odpowiedzi