Fugens Opublikowano 27 Lipca 2016 Opublikowano 27 Lipca 2016 Witam, jestem szczęśliwym posiadaczem ten znakomitej słuchawki. Wszystko jak na razie spełnia moje wymagania. Mam tylko jedno pytanie, ponieważ pojawiła się u mnie pewna niedogodność, a mianowicie czasami pojawia się na dole pasek. Jest tak z 4mm nad dolną krawędzią. Jednak pojawia się naprawdę rzadko, np. raz za 100 odblokowań. (tak na oko) Zauważyłem, że częściej sie pojawia gdy wyłączam wifi lub czyszczę pamięć w menadżerze zadań. (tym krzyżykiem) Na samym początku myślałem, że to pasek martwych pixeli ale znika to po zablokowaniu i odblokowaniu telefonu. Więc myślę że wina leży w systemie. Mam MIUI 8 Global 6.7.21 Beta.
Fugens Opublikowano 28 Lipca 2016 Autor Opublikowano 28 Lipca 2016 (edytowane) Edit. Po zmianie motywu z domyślnego na jakiś pobrany z motywów problem przestał występować. Proszę moderatora o zamknięcie tematu. A jednak nie, dalej to jest. Odkryłem że ten pasek pixeli pochodzi z górnej belki. Tak jakby czasami telefon zapominał gdzie je ma wyświetlać, myślę ze z kolejną aktualizacją to naprawią, bo chyba sam w tym zakresie za dużo nie zrobię. Pewnie wina jakiegoś sterownika ekranu jeśli coś takiego istnieje. Edytowane 29 Lipca 2016 przez Fugens
m4ci3k_sz Opublikowano 31 Lipca 2016 Opublikowano 31 Lipca 2016 Też to mam na miuipolska Wysłane z mojego Redmi Note 3 Pro przy użyciu Tapatalka
Fugens Opublikowano 31 Lipca 2016 Autor Opublikowano 31 Lipca 2016 Ale wcześniej tego nie miałem, dopiero zaczęło się od miui 8. Problem z tym że nie wiem jak to dokładnie opisać aby ktoś to naprawił.
m4ci3k_sz Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Najlepiej jakby się udało zrobić wyraźne zdjęcie tego Wysłane z mojego Redmi Note 3 Pro przy użyciu Tapatalka
Fugens Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 1 Sierpnia 2016 (edytowane) Link Edytowane 1 Sierpnia 2016 przez Fugens
m4ci3k_sz Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Dokładnie to samo co u mnie Wysłane z mojego Redmi Note 3 Pro przy użyciu Tapatalka
Fugens Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Może Acid to zauważy i jakoś nazwie ten problem.
Bonzi Opublikowano 28 Lutego 2017 Opublikowano 28 Lutego 2017 Mam najnowsze wydanie i dalej mam taki pasek jak Wy, co robić? Tak myślę, że to wina systemu, ale czasami to denerwuje jak jest zielone tło :/
flexeii Opublikowano 2 Marca 2017 Opublikowano 2 Marca 2017 To wina kernela, zmiana na inny np. Radon, Agni rozwiązuje problem. On już występuje baaaaardzo długo i raczej Xiaomi już nic z tym nie zrobi, choć chciałbym się mylić. Jeśli ktoś nie chce zmieniać kernela, lub nie może to w znikaniu tego paska pomaga albo zmiana jasności lub wyłączenie i włączenie ekranu.
Rekomendowane odpowiedzi