Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jestem szczęśliwym posiadaczem ten znakomitej słuchawki. Wszystko jak na razie spełnia moje wymagania. Mam tylko jedno pytanie, ponieważ pojawiła się u mnie pewna niedogodność, a mianowicie czasami pojawia się na dole pasek. Jest tak z 4mm nad dolną krawędzią. Jednak pojawia się naprawdę rzadko, np. raz za 100 odblokowań. (tak na oko) Zauważyłem, że częściej sie pojawia gdy wyłączam wifi lub czyszczę pamięć w menadżerze zadań. (tym krzyżykiem) 

Na samym początku myślałem, że to pasek martwych pixeli ale znika to po zablokowaniu i odblokowaniu telefonu. Więc myślę że wina leży w systemie. Mam MIUI 8 Global 6.7.21 Beta. 

Opublikowano (edytowane)

Edit.

Po zmianie motywu z domyślnego na jakiś pobrany z motywów problem przestał występować. Proszę moderatora o zamknięcie tematu. 

A jednak nie, dalej to jest. Odkryłem że ten pasek pixeli pochodzi z górnej belki. Tak jakby czasami telefon zapominał gdzie je ma wyświetlać, myślę ze z kolejną aktualizacją to naprawią, bo chyba sam w tym zakresie za dużo nie zrobię. Pewnie wina jakiegoś sterownika ekranu jeśli coś takiego istnieje. 

Edytowane przez Fugens
Opublikowano

Ale wcześniej tego nie miałem, dopiero zaczęło się od miui 8. Problem z tym że nie wiem jak to dokładnie opisać aby ktoś to naprawił. 

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Mam najnowsze wydanie i dalej mam taki pasek jak Wy, co robić? :P Tak myślę, że to wina systemu, ale czasami to denerwuje jak jest zielone tło :/ 

Opublikowano

To wina kernela, zmiana na inny np. Radon, Agni rozwiązuje problem. 

On już występuje baaaaardzo długo i raczej Xiaomi już nic z tym nie zrobi, choć chciałbym się mylić. 

Jeśli ktoś nie chce zmieniać kernela, lub nie może to w znikaniu tego paska pomaga albo zmiana jasności lub wyłączenie i włączenie ekranu. ;)

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...