Konop Opublikowano 25 Lipca 2016 Opublikowano 25 Lipca 2016 Od dziś zacząłem zabawę z nowym telefonem, Xiaomi Redmi 3 i wszystko jest ok, ale nie łapie w ogóle zasięgu karty sim. Dzisiaj kupiłem starter z Play, bo mam dość T-Mobile, nowy numer, nowa karta. Korzystałem wiele lat z karty sim tak-tak, stare dzieje, karta o wiele większa niż te dzisiejsze. Od razu mówię, że kartę włożyłem w sposób prawidłowy, telefon ją wczytał, jest wyświetlana w opcjach itp, ale nie ma ani jednej kreski zasięgu, nie mogę nic wysłać. Na czym polega problem? Jak to rozwiązać?
rychu Opublikowano 25 Lipca 2016 Opublikowano 25 Lipca 2016 (edytowane) A to czasem nie jest przyczyną: "Karty prepaid nadal są dostępne w sprzedaży w sklepach i kioskach ale nieaktywne. Decydując się na ich zakup trzeba i tak udać się do operatora.... Od 25 lipca br., przy kupowaniu kart przedpłaconych telefonii komórkowej jesteśmy bowiem zobligowani do podania danych osobowych..." Edytowane 25 Lipca 2016 przez rychu zmiana rozmiaru czcionki w cytacie ;) 1
Konop Opublikowano 25 Lipca 2016 Autor Opublikowano 25 Lipca 2016 To co, mam iść do salonu play z telefon, żeby mi to aktywowali?
Konop Opublikowano 25 Lipca 2016 Autor Opublikowano 25 Lipca 2016 Czyli się spóźniłem, dzięki wielkie.
FromWP Opublikowano 25 Lipca 2016 Opublikowano 25 Lipca 2016 No ale gifta dostaniesz za zarejestrowanie karty. Ci co teraz kupią w salonie już muszą zarejestrować i gifta nie będzie.
Konop Opublikowano 25 Lipca 2016 Autor Opublikowano 25 Lipca 2016 Zarejestrowałem przed chwilą numer w salonie Play, dostałem kartkę z potwierdzeniem rejestracji i wszystko co zostało to czekanie kilka godzin na aktywacje zasięgu/sieci jak mniemam?
Rekomendowane odpowiedzi