Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, pawel924 napisał:

Ok poszło :D miui bootuje się, będzie polski język ? czym on się wogóle różni od miui polska

Będzie, aktualizacja do nowszej wersji też pewnie będzie. MIUIPolska usuwa kilka aplikacji od Google które można samemu ściągnąć ze sklepu oraz jest robiona z odpowiednio dla wersji China Dev/Stable. Więcej zmian jest opisane na forum i na stronie, szczerze mówiąc nigdy ich tak szczegółowo nie analizowałem, od początku na Globalu jadę. 

Jak już wgrasz Stable to systemowym Updaterem możesz przejść na Global Dev wtedy masz cotygodniowe piątkowe aktualizacje systemu.

Edytowane przez Mark1991
Opublikowano (edytowane)

ok rozumiem, tylko ja flashowałem miui 8 dev, czyli wynika z tego ze mam najnowszą wersje

ps.

Miui 8.6.8.18 

Brak dostępnych aktualizacji :D

Edytowane przez pawel924
Opublikowano

Owszem telefon ogólnie świetny, jednak problem z żyroskopem i akcelerometrem przy auto jasności ekranu w ciemnych pomieszczeniach który istnieje odkąd mam ten telefon daje spory minus. Szkoda bo bez tego nie mam żadnych zastrzeżeń aktualnie.

Na en.miui piszą, że Android 6.0.1 jest niby na ostatniej prostej i zbliża się wielkimi krokami. :) Niektórzy nawet twierdzą, że pojawi się w ciągu 2 tygodni. Choć to nadal plotka to może coś w tym jest. Plotkowali, że Global Stable z MIUI 8 wyjdzie w końcówce sierpnia na nasz i sprawdziło się. Końcówka się zbliża i nadal go nie ma. 

Opublikowano

@pawel924 Akurat na ten problem opisany wyżej Stable nie pomagało bo tam też występował ale ogólnie Stable ma mniej bugów od Dev, ale jest opóźniony i to całkiem sporo. Mam MIUI 8 na Dev od 13 lipca a ci co mają Stable nadal czekają na aktualizację. Obecna wersja 6.8.18 jest ok, w porównaniu do poprzednich jest u mnie fajnie. :)

@ik`ey Owszem przy MIUI to prawda, niemniej już teraz są aplikacje których na 5.1.1 się nie zainstaluje jak np. Aparat Google (niech nikt nie pyta po co to, przykład tylko podałem). Im nowszą wersję Androida telefon dostanie tym dłużej będzie szansa na instalację aplikacji i tym samym dłużej będzie żył. Ten telefon wyszedł na początku tego roku gdy najnowszą wersją był 6.0.1 i choćby dlatego uważam że powinien on ją dostać. 7.0 już nie wymagam (ale jak wyjdzie to oczywiście będzie dobrze) ale uważam, że telefon powinien mieć najnowszą wersję Androida jaka jest dostępna w czasie jego premiery a jak dostaje starszą to chociaż być zaktualizowany do nowszej.

Opublikowano

@Mark1991

Biorąc całokształt pod uwagę to akurat Xiaomi trudno zarzucić brak wsparcia. Uczciwie stawiając sprawę to robią to naprawdę dobrze (owszem są czasem błędy ale tego nie da się uniknąć) i długo. Wytłumacz teraz posiadaczom np. Samsunga, że masz aktualizację co tydzień :D

Opublikowano

@ik`ey Wsparcie MIUI jest ok, kuleje trochę wsparcie Androida ale rozumiem, rozwijają MIUI a Android jest na drugim planie tym samym idzie to dużo wolniej. 

Wiadomo, że Samsung jest dużo gorszy a na tanich modelach to już kompletnie. Samsungi (przynajmniej teoretycznie) :) mają jednak oprogramowanie stabilne a więc porównać je można pod względem aktualizacji do Stable od Xiaomi, i tak Xiaomi wypada lepiej ale porównywać do tygodniowych to jednak zbyt duże uproszczenie w końcu tygodniowe to beta systemu a w telefonach Samsunga użytkownik nie ma wyboru między betą a stabilną więc aż tak tego naginać nie można. 

Opublikowano
1 godzinę temu, Mark1991 napisał:

Owszem telefon ogólnie świetny, jednak problem z żyroskopem i akcelerometrem przy auto jasności ekranu w ciemnych pomieszczeniach który istnieje odkąd mam ten telefon daje spory minus. Szkoda bo bez tego nie mam żadnych zastrzeżeń aktualnie.

Na en.miui piszą, że Android 6.0.1 jest niby na ostatniej prostej i zbliża się wielkimi krokami. :) Niektórzy nawet twierdzą, że pojawi się w ciągu 2 tygodni. Choć to nadal plotka to może coś w tym jest. Plotkowali, że Global Stable z MIUI 8 wyjdzie w końcówce sierpnia na nasz i sprawdziło się. Końcówka się zbliża i nadal go nie ma. 

u mnie auto jasnosc działa dobrze. Gdy skieruje tel w strone światła automatycznie jest jaśniejszy ekran.

Opublikowano
2 minuty temu, pawel924 napisał:

u mnie auto jasnosc działa dobrze. Gdy skieruje tel w strone światła automatycznie jest jaśniejszy ekran.

Bo problem występuje w ciemnościach, żyroskop zaczyna lagować co widać na filmach 360 na youtube a akcelerometr często się zawiesza więc obracanie ekranu nie działa. W dzień jest dobrze. Ja już przywykłem że godzina 20 = auto jasność off a jak wstaję rano to ją włączam. :) 

Opublikowano
16 minut temu, hardy napisał:

A nie łatwiej sobie ustawić na powiedzmy 50% i kłopot z głowy?

To żart? Proponuję poużywać telefonu na 50% jasności ustawionej na stałe w nocy, zwłaszcza w przeglądarce na białym tle będzie świetny efekt. 

Telefon ma ponad pół roku i ten bug powinien być już naprawiony. To porażka i duży minus że nadal jest z tym problem. Chyba żaden inny błąd nie czeka na poprawkę tak długo jak ten.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, piterek21 napisał:

Panie i Panowie, chyba mamy MIUI 8 na nasze telefony. Właśnie pobieram aktualizacje V8.0.1.0 LHOMIDG, w sumie samo zaczęło się pobierac

Aktualizacja pojawiła ci się przez OTA ? Jaką miałeś wcześniej wersje MIUI?

Edytowane przez Riscer
  • mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...