Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, może ktoś mądry mnie oświeci, czemu w necie nie znalazłem ani jednego etui do Redmi 3
(zamykanego a'la portfel) z otworem na diodę powiadomień.

Za to 99% z nich ma wycięty otwór na głośniczek słuchawki co wydaje mi się bez sensu.

Czy ktoś rozmawia przy zamkniętym etui?

Dziwne.

Opublikowano (edytowane)

Nie wpadłem na to, by wybrać numer i zamknąć etui do rozmowy,

a po zakończeniu powtórzyć czynności w odwrotnej kolejności, by się rozłączyć.

Wychodzi 2 otwierania na rozmowę, zamiast jednego:)

Edytowane przez zygmunt999
Opublikowano

Jak ktoś lubi rytuały to nie ma nic lepszego. A to że etui mają wycięcie na słuchawki to chyba dobrze. Jakbyś chciał posłuchać muzyki czy porozmawiać, bez wycięcia było by trudno. Jakby ktoś zadzwonił, a głośnik byłby zasłonięty w etui też chyba nie było by dobrze. Może dlatego etui mają wycięcia na gniazdo słuchawkowe i głośnik? Nie wiem mogę się mylić. Telefon bez etui ma najlepszą funkcjonalność, a w przypadku Redmi 3 biorąc pod uwagę jego cenę i dosyć solidne wykonanie, darowałem sobie wszelkie etui, naklejane szkła ochronne itd. Nic złego bez etui się nie dzieje.

Opublikowano
Witam, może ktoś mądry mnie oświeci, czemu w necie nie znalazłem ani jednego etui do Redmi 3

(zamykanego a'la portfel) z otworem na diodę powiadomień.

Za to 99% z nich ma wycięty otwór na głośniczek słuchawki co wydaje mi się bez sensu.

Czy ktoś rozmawia przy zamkniętym etui?

Dziwne.

Ja mam takie etui na Redmi Note 2 i zawsze zamykam po odebraniu rozmowy po to by się nie ruszało podczas rozmowy i by nie zatłuścić ekranu od twarzy. Co do diody to sam wyciąłem otwór i teraz widzę że coś przyszło nawet jak jest zamknięte etui.

Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Dnia 22.07.2016 o 22:28, FromWP napisał:

Jak ktoś lubi rytuały to nie ma nic lepszego. A to że etui mają wycięcie na słuchawki to chyba dobrze. Jakbyś chciał posłuchać muzyki czy porozmawiać, bez wycięcia było by trudno. Jakby ktoś zadzwonił, a głośnik byłby zasłonięty w etui też chyba nie było by dobrze. Może dlatego etui mają wycięcia na gniazdo słuchawkowe i głośnik? Nie wiem mogę się mylić. Telefon bez etui ma najlepszą funkcjonalność, a w przypadku Redmi 3 biorąc pod uwagę jego cenę i dosyć solidne wykonanie, darowałem sobie wszelkie etui, naklejane szkła ochronne itd. Nic złego bez etui się nie dzieje.

Tak, wiem, można bez etui, niestety bez etui jak dla mnie łatwo go wypuścić z ręki.

Miałem redmi 3 srebrny, ale reklamowałem i nie było innych tylko złote. więc nieopatrznie wziąłem

Niestety, ten złoty wygląda bardziej jak różowy, więc jakiekolwiek etui musi być.

Co do otworu na głośnik od tyłu to OK, ale w etui jest wycięcie na głośniczek słuchawki, a nie ma na diodę powiadomień.

Rozumiem, że niektórzy tak lubią, ale większość chyba jednak nie rozmawia z zamkniętym etui.
Nie po to też zainstalowano diodę powiadomień, by ją zasłaniać.

Musi być w tym jakaś głębsza myśl bo wszyscy sprzedawcy tak mają w swoich pokrowcach.
Czyżby wszyscy byli niemyślący?

Opublikowano

Oni robia te pokrowce aby szybciej aby kasa, kto się będzie o jakiejś diodzie zastanawiałdla mnie dużo wygodniejsze jest zwykle etui silikonowe

Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka

• Like 1
Opublikowano

Mam silikonowe, ale jak już napisałem mam wersję złotą. Odcień tego słota to niemal  różowy.
Muszę to schować bo mnie irytuje.

Kupiłem na ali... 1 silikon i jedno etui zamykane. Popróbuję i zdecyduję.

pozdrawiam

Opublikowano
1 godzinę temu, zygmunt999 napisał:

Mam silikonowe, ale jak już napisałem mam wersję złotą. Odcień tego słota to niemal  różowy.
Muszę to schować bo mnie irytuje.

Kupiłem na ali... 1 silikon i jedno etui zamykane. Popróbuję i zdecyduję.

pozdrawiam

Zrób sobie dziurkę dziurkaczem biurowym lub czymkolwiek innym w odpowiednim miejscu, albo wymień na czarny lub biały, jak nie lubisz różowego złota. 

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Gumowe to to samo co silikonowe? Bo na Allegro widzę same gumowe, dacie jakieś linki bo też chciałbym sobie takie kupić?

//Tapnięte z Redmi 3

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, cincin27 napisał:

Tak. A jakie chcesz kupić, takie przeźroczyste?

Raczej tak, jeszcze się tam nie rozglądałem za bardzo

http://allegro.pl/xiaomi-redmi-3-etui-pokrowiec-guma-case-szklo-i5996024504.html

O takie coś by było chyba ok, guma + szkło.

Tylko pytanie czy ta gumka się nie będzie ściągać przy wkładaniu... do kieszeni itp? :P

Edytowane przez Foxs
Opublikowano

@Foxs mam właśnie takiego case z tej aukcji. Jak masz brać to bierz czarnego, bo ja wziąłem tego biało-przezroczystego i jest masarka. Po miesiącu cały zżółk:/ A co do pytania, jest okej, dobrze trzyma się telefonu, nawet na początku ciężko go ściągnąć,ale po kilkakrotnym  ściągnięciu i nałożeniu jest okej. Polecam, ale czarnego :D Sam na dniach kupię

Opublikowano
52 minuty temu, wisniapl napisał:

@Foxs mam właśnie takiego case z tej aukcji. Jak masz brać to bierz czarnego, bo ja wziąłem tego biało-przezroczystego i jest masarka. Po miesiącu cały zżółk:/ A co do pytania, jest okej, dobrze trzyma się telefonu, nawet na początku ciężko go ściągnąć,ale po kilkakrotnym  ściągnięciu i nałożeniu jest okej. Polecam, ale czarnego :D Sam na dniach kupię

Ok dzięki cenna uwaga :)

A że tak dopytam po co go tak ściągasz i zakładasz? trzeba to robić do ładowania czy czegoś konkretnego?

Opublikowano

@Foxs ściągam go gdy np nie mam gdzie schować banknotów :D nie, no żartuje, ściągam raz na 2tyg bo na tym przezroczystym widać każdy pyłek, brud itp. co do ładowania, to nie miałem problemu z tym. Ściągam go też to przesyłania plików na sd, ale to próbuje jak najrzadziej bo microsim na tym cierpi:)

Opublikowano

Warto czasami pokrowiec zdjąć i oczyścić z jakiegoś brudu który tam się nazbiera :) i oczywiście jako portfel na jakiś papierek pokrowiec też zdaje egzamin :D

Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka

• Like 1
  • mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...