zygmunt999 Opublikowano 22 Lipca 2016 Opublikowano 22 Lipca 2016 Witam, może ktoś mądry mnie oświeci, czemu w necie nie znalazłem ani jednego etui do Redmi 3 (zamykanego a'la portfel) z otworem na diodę powiadomień. Za to 99% z nich ma wycięty otwór na głośniczek słuchawki co wydaje mi się bez sensu. Czy ktoś rozmawia przy zamkniętym etui? Dziwne.
maker3 Opublikowano 22 Lipca 2016 Opublikowano 22 Lipca 2016 Gdy etui ma wycięte okienko na odbieranie rozmów, to jest całkiem normalne, że rozmawia się z zamkniętym.
zygmunt999 Opublikowano 22 Lipca 2016 Autor Opublikowano 22 Lipca 2016 (edytowane) Nie wpadłem na to, by wybrać numer i zamknąć etui do rozmowy, a po zakończeniu powtórzyć czynności w odwrotnej kolejności, by się rozłączyć. Wychodzi 2 otwierania na rozmowę, zamiast jednego:) Edytowane 22 Lipca 2016 przez zygmunt999
FromWP Opublikowano 22 Lipca 2016 Opublikowano 22 Lipca 2016 Jak ktoś lubi rytuały to nie ma nic lepszego. A to że etui mają wycięcie na słuchawki to chyba dobrze. Jakbyś chciał posłuchać muzyki czy porozmawiać, bez wycięcia było by trudno. Jakby ktoś zadzwonił, a głośnik byłby zasłonięty w etui też chyba nie było by dobrze. Może dlatego etui mają wycięcia na gniazdo słuchawkowe i głośnik? Nie wiem mogę się mylić. Telefon bez etui ma najlepszą funkcjonalność, a w przypadku Redmi 3 biorąc pod uwagę jego cenę i dosyć solidne wykonanie, darowałem sobie wszelkie etui, naklejane szkła ochronne itd. Nic złego bez etui się nie dzieje.
artur_star Opublikowano 24 Lipca 2016 Opublikowano 24 Lipca 2016 Witam, może ktoś mądry mnie oświeci, czemu w necie nie znalazłem ani jednego etui do Redmi 3 (zamykanego a'la portfel) z otworem na diodę powiadomień. Za to 99% z nich ma wycięty otwór na głośniczek słuchawki co wydaje mi się bez sensu. Czy ktoś rozmawia przy zamkniętym etui? Dziwne. Ja mam takie etui na Redmi Note 2 i zawsze zamykam po odebraniu rozmowy po to by się nie ruszało podczas rozmowy i by nie zatłuścić ekranu od twarzy. Co do diody to sam wyciąłem otwór i teraz widzę że coś przyszło nawet jak jest zamknięte etui. Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka
zygmunt999 Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Dnia 22.07.2016 o 22:28, FromWP napisał: Jak ktoś lubi rytuały to nie ma nic lepszego. A to że etui mają wycięcie na słuchawki to chyba dobrze. Jakbyś chciał posłuchać muzyki czy porozmawiać, bez wycięcia było by trudno. Jakby ktoś zadzwonił, a głośnik byłby zasłonięty w etui też chyba nie było by dobrze. Może dlatego etui mają wycięcia na gniazdo słuchawkowe i głośnik? Nie wiem mogę się mylić. Telefon bez etui ma najlepszą funkcjonalność, a w przypadku Redmi 3 biorąc pod uwagę jego cenę i dosyć solidne wykonanie, darowałem sobie wszelkie etui, naklejane szkła ochronne itd. Nic złego bez etui się nie dzieje. Tak, wiem, można bez etui, niestety bez etui jak dla mnie łatwo go wypuścić z ręki. Miałem redmi 3 srebrny, ale reklamowałem i nie było innych tylko złote. więc nieopatrznie wziąłem Niestety, ten złoty wygląda bardziej jak różowy, więc jakiekolwiek etui musi być. Co do otworu na głośnik od tyłu to OK, ale w etui jest wycięcie na głośniczek słuchawki, a nie ma na diodę powiadomień. Rozumiem, że niektórzy tak lubią, ale większość chyba jednak nie rozmawia z zamkniętym etui. Nie po to też zainstalowano diodę powiadomień, by ją zasłaniać. Musi być w tym jakaś głębsza myśl bo wszyscy sprzedawcy tak mają w swoich pokrowcach. Czyżby wszyscy byli niemyślący?
Criss92 Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Oni robia te pokrowce aby szybciej aby kasa, kto się będzie o jakiejś diodzie zastanawiałdla mnie dużo wygodniejsze jest zwykle etui silikonowe Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka 1
zygmunt999 Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Mam silikonowe, ale jak już napisałem mam wersję złotą. Odcień tego słota to niemal różowy. Muszę to schować bo mnie irytuje. Kupiłem na ali... 1 silikon i jedno etui zamykane. Popróbuję i zdecyduję. pozdrawiam
FromWP Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Opublikowano 8 Sierpnia 2016 1 godzinę temu, zygmunt999 napisał: Mam silikonowe, ale jak już napisałem mam wersję złotą. Odcień tego słota to niemal różowy. Muszę to schować bo mnie irytuje. Kupiłem na ali... 1 silikon i jedno etui zamykane. Popróbuję i zdecyduję. pozdrawiam Zrób sobie dziurkę dziurkaczem biurowym lub czymkolwiek innym w odpowiednim miejscu, albo wymień na czarny lub biały, jak nie lubisz różowego złota.
Foxs Opublikowano 4 Września 2016 Opublikowano 4 Września 2016 Gumowe to to samo co silikonowe? Bo na Allegro widzę same gumowe, dacie jakieś linki bo też chciałbym sobie takie kupić? //Tapnięte z Redmi 3
Foxs Opublikowano 4 Września 2016 Opublikowano 4 Września 2016 (edytowane) 2 godziny temu, cincin27 napisał: Tak. A jakie chcesz kupić, takie przeźroczyste? Raczej tak, jeszcze się tam nie rozglądałem za bardzo http://allegro.pl/xiaomi-redmi-3-etui-pokrowiec-guma-case-szklo-i5996024504.html O takie coś by było chyba ok, guma + szkło. Tylko pytanie czy ta gumka się nie będzie ściągać przy wkładaniu... do kieszeni itp? Edytowane 4 Września 2016 przez Foxs
wisniapl Opublikowano 4 Września 2016 Opublikowano 4 Września 2016 @Foxs mam właśnie takiego case z tej aukcji. Jak masz brać to bierz czarnego, bo ja wziąłem tego biało-przezroczystego i jest masarka. Po miesiącu cały zżółk:/ A co do pytania, jest okej, dobrze trzyma się telefonu, nawet na początku ciężko go ściągnąć,ale po kilkakrotnym ściągnięciu i nałożeniu jest okej. Polecam, ale czarnego Sam na dniach kupię
Foxs Opublikowano 4 Września 2016 Opublikowano 4 Września 2016 52 minuty temu, wisniapl napisał: @Foxs mam właśnie takiego case z tej aukcji. Jak masz brać to bierz czarnego, bo ja wziąłem tego biało-przezroczystego i jest masarka. Po miesiącu cały zżółk:/ A co do pytania, jest okej, dobrze trzyma się telefonu, nawet na początku ciężko go ściągnąć,ale po kilkakrotnym ściągnięciu i nałożeniu jest okej. Polecam, ale czarnego Sam na dniach kupię Ok dzięki cenna uwaga A że tak dopytam po co go tak ściągasz i zakładasz? trzeba to robić do ładowania czy czegoś konkretnego?
wisniapl Opublikowano 5 Września 2016 Opublikowano 5 Września 2016 @Foxs ściągam go gdy np nie mam gdzie schować banknotów nie, no żartuje, ściągam raz na 2tyg bo na tym przezroczystym widać każdy pyłek, brud itp. co do ładowania, to nie miałem problemu z tym. Ściągam go też to przesyłania plików na sd, ale to próbuje jak najrzadziej bo microsim na tym cierpi:)
Criss92 Opublikowano 5 Września 2016 Opublikowano 5 Września 2016 Warto czasami pokrowiec zdjąć i oczyścić z jakiegoś brudu który tam się nazbiera i oczywiście jako portfel na jakiś papierek pokrowiec też zdaje egzamin Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka 1
Rekomendowane odpowiedzi