Skocz do zawartości
  • 0

Xiaomi Redmi 3S 2/16 vs 3/32

Pytanie

Opublikowano

Witam. Zastawiam się nad kupnem Radmi 3S, tyle że nie jestem pewny co do wersji. Między 2/16 a 3/32 jest stówa różnicy a nie ukrywam wolałbym przeznaczyć te pieniądze na etui i szkło hartowane. Na pamięci wewnętrznej aż tak mi nie zależy, 16 GB mi wystarczy, ale zastanawiam się co z tym RAMem, dla andka jest duża różnica gdy jest 3 GB zamiast 2?

32 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano

Głównie używam Firefoxa, a jak wiadomo swoje ciągnie, rozumiem że większą roznice poczuje w przypadku gier 3d? Zależy mi na tym by starczyło tyle Ramu by nie zabijało mi launchera gdy odpale FF, jest to irytujące.

• 0
Opublikowano

@popis1, szkło i etui dostaniesz w standardzie przy zakupach np. u Goldiego albo Spemall. Ja wziąłem wersję 3/32 i nie żałuję, chyba bardziej futureproof (albo tylko moja racjonalizacja ;) )

• 0
Opublikowano

Rozumiem ze te dwie śmieszne nazwy to jakieś zagraniczne sklepy w stylu allegro? Ceny różnią sie znacząco w porównaniu z xiaomi polska?

• 0
Opublikowano
3 godziny temu, tpawel napisał:

To nie jest sklep godny polecenia. Jest temat tutaj na forum i nich. Przeczytaj chociaż kilka ostatnich stron tematu i Ci przejdzie chęć zakupu u nich. Podszywają się pod autoryzowanego dystrybutora xiaomi w Pl, a nie są. Nie ma takiego w EU

Podrzuć linka jak możesz, ja nie moge tego znaleźć

• 0
Opublikowano (edytowane)
14 godzin temu, panfrel17 napisał:

@popis1, szkło i etui dostaniesz w standardzie przy zakupach np. u Goldiego albo Spemall. Ja wziąłem wersję 3/32 i nie żałuję, chyba bardziej futureproof (albo tylko moja racjonalizacja ;) )

Ile zapłaciłeś  za tą wersje?

Edytowane przez popis1
literówka
  • 0
Opublikowano (edytowane)

W spemallu kupowałem - za komplet z przesyłką EU (bez VAT, przyszło w 8 dni) i 2letnią gwarancją w Europie wyszło 180 USD. Z tego co widziałem z kuponami znajdziesz na IBG w bardzo podobnej cenie. U Goldiego taniej, ale za cenę gwarancji. Twój wybór.

Edytowane przez panfrel17
  • 0
Opublikowano

Jednak się zdecydowałem na wersje 3/32. Zamówiłem Hong Kong Goldway na AliExpress. W zestawie mam telefon + silikonowe etiu + plastikowa osłonka + szklana osłonka. Zapłaciłem 177 USD wraz z przesyłką DHL.

• 0
Opublikowano

Mogłem ale nie chciałem czekać miesiąc albo i dwa na przesyłkę. Mam znajomych którzy regularnie zamawiają przez te chińskie allegro za pomocą DHL i za żaden VAT nie płacą.

• 0
Opublikowano
Mogłem ale nie chciałem czekać miesiąc albo i dwa na przesyłkę. Mam znajomych którzy regularnie zamawiają przez te chińskie allegro za pomocą DHL i za żaden VAT nie płacą.

Telefony?

• 0
Opublikowano
2 minuty temu, bergmen napisał:

może zaniósł paczkę na Pocztę po 2 tygodniach od wygenerowania listu przewozowego :)  ?

Niemożliwe dostałem mejla po 3 dniach od wpłaty że przesyłka jest wysłana. Dostałem nawet nr przesyłki do sprawdzenia na chińskiej stronie, ale ciężko się połapać w tych krzaczkach ;D

• 0
Opublikowano (edytowane)

no właśnie o tym mówię... to że jest wygenerowany nr trackingowy nie znaczy że przesyłka została zaniesiona na pocztę :)

Mi się tracking pojawił 3 dni temu. A dopiero dzisiaj paczka została dostarczona na pocztę. Tak wynika z chińskich znaczków :) 

Edytowane przez bergmen
  • 0
Opublikowano
no właśnie o tym mówię... to że jest wygenerowany nr trackingowy nie znaczy że przesyłka została zaniesiona na pocztę

Mi się tracking pojawił 3 dni temu. A dopiero dzisiaj paczka została dostarczona na pocztę. Tak wynika z chińskich znaczków  

Zgodzę się. China post rejestrowana potrafi przyjść w 7-8 dni, max 14 dni od rzeczywistej wysyłki. Wg mnie nie wyslal.

Inna sprawa że kilka tygodni temu WER Warszawa stalo

• 0
Opublikowano

No to łatwo dość do wniosku że jest tyle czynników które wpływają na czas dostawy iż nie wiadomo czego to może być problem ;D W każdym razie zraziłem się na tyle do tych Chinoli, że wolałem zapłacić 11 dolców za przesyłkę DHL.

• 0
Opublikowano

jak celnicy będą strajkować to i dhl może dłużej iść... Nie ma co się bać innych przesyłek niż kurier.Szczególnie gdy trochę złotych zostaje w kieszeni. Czas wiadomo że dłuższy niż kurier

• 0
Opublikowano

No to zobaczymy jak to będzie z tym DHL bo w sumie pierwszy raz przez nich zamawiam, dam znać na forum kiedy do mnie dotrze i czy zapłaciłem za VAT. 

• 0
Opublikowano (edytowane)

Wczoraj o godzinie 13 przyjechał kurier z DHL. Nie płaciłem żadnego VATu. Jedynie kosztowała mnie odprawa celna która wynosiła 73 zł. Paczka szła 4 dni.

Jednak dochodzę do wniosku że gra jednak nie warta świeczki. DHL kosztował mnie 43 zł + 73 zł za odprawe. Jedyny pozytyw że paczka doszła w mniej niż tydzień odpowiednio zabezpieczona w stanie nie naruszonym.

Co do samego sprzedawcy to mogę spokojnie polecić. Telefon od razu był z przetłumaczoną wersją MIUI, plastikową ochroną na ekran, szkłem hartowanym oraz dwoma (!) przezroczystymi  etui.

Edytowane przez popis1
jeszcze coś...
  • 0
Opublikowano

EU express idzie do 10 dni (mi przyszedł 8 dzień po zamówieniu). koszt to 17$ do tego zwolnienie z vatu.

popis1, jeśli nie brałeś na firmę to Cie naciągnęli (konsumentom wg ich regulaminu nie liczą kosztów odprawy). Ale myślę że to był właśnie VAT:)

• 0
Opublikowano (edytowane)

W takim razie od czego to był VAT? Gdyby był od ceny przesyłki zapłaciłbym około 150 zł.

Edytowane przez popis1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...