Bezimienny412 Opublikowano 21 Lipca 2016 Opublikowano 21 Lipca 2016 Witam, nie mogę się zalogować do google czy też też sklep play. jak to rozwiązać? to jest mój pierwszy smartfon.
mrosi Opublikowano 21 Lipca 2016 Opublikowano 21 Lipca 2016 59 minut temu, Bezimienny412 napisał: Witam, nie mogę się zalogować do google czy też też sklep play. jak to rozwiązać? to jest mój pierwszy smartfon. Może nieco więcej informacji? Jaki telefon, jaki system (ROM) - najlepiej zrzut ekranu, jakieś informacje w jakich okolicznościach się stało to, że nie możesz się zalogować. Mam tylko nadzieję, że to nie jest kwestia tego, że zapomniałeś hasła do konta Google...
Bezimienny412 Opublikowano 21 Lipca 2016 Autor Opublikowano 21 Lipca 2016 (edytowane) Hasło jest dobre. Nowy telefon. xiaomi redmi 3 pro. Edytowane 21 Lipca 2016 przez Bezimienny412
cukru Opublikowano 21 Lipca 2016 Opublikowano 21 Lipca 2016 @Bezimienny412 Gdy rozwiniesz pasek powiadomień masz opcję rzut ekranu, ewentualnie kombinacja klawiszy power i volume - albo lewy przycisk dotykowy i volume -. I zrób zrzut ekranu z zakładki informacje o telefonie w ustawieniach.
Bezimienny412 Opublikowano 22 Lipca 2016 Autor Opublikowano 22 Lipca 2016 żeby utracić gwarancje? no chyba nie
bergmen Opublikowano 22 Lipca 2016 Opublikowano 22 Lipca 2016 A masz w karcie gwarancyjnej napisane że nie możesz zmieniać ROM-u? Poza tym przed wysłaniem na gwarancję możesz wrzucić ROM który otrzymałeś z telefonem - zrób sobie kopię jak się tego boisz.
Efpek Opublikowano 22 Lipca 2016 Opublikowano 22 Lipca 2016 W xiaomi zmiana Romu nie powoduje utraty gwarancji Xiaomi Mi5 & MIUI Polska dev
Bezimienny412 Opublikowano 22 Lipca 2016 Autor Opublikowano 22 Lipca 2016 (edytowane) możesz mi wytłumaczyć jak to zrobić? i gdzie znajdę ten właściwy rom? albo link czy do tego nie trzeba odblokowywac bootloadera? co to jest rom? to sie wiąże z utratą gwarancji Edytowane 23 Lipca 2016 przez Bezimienny412
mgreta36 Opublikowano 28 Lipca 2016 Opublikowano 28 Lipca 2016 Po zmianie na najnowszy ROM z 21 lipca w moim Mi4c aplikacja Gmail przestała działać - "Nieznany problem z Usługami Google Play" - myślałem, że to "u nich" cos... Co może być przyczyną ?
Królik1710 Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Dnia 21.07.2016 o 11:06, Bezimienny412 napisał: Witam, nie mogę się zalogować do google czy też też sklep play. jak to rozwiązać? to jest mój pierwszy smartfon. Witam wszystkich. Jako nowy grzecznie się przedstawię - mam na imię Marek. Mam to samo jak kolega Bezimienny412. Wczoraj odebrałem nowego Redmi 3. Dodałem konto Google. Dziś rano ładowałem kilka aplikacji przez Sklep Play. Wieczorem już miałem problem ze Sklepem i taki oto komunikat jak na zrzutach. Próbowałem rozwiązać problem wg wskazówek Googla ale nic nie pomogło. Proszę o pomoc
Królik1710 Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Ciągle uczę się "poruszania" po forum Ale "pogrzebałem i znalazłem: Dnia 30.06.2016 o 18:45, tomaszzz napisał: Wybaczcie, że post pod postem ale znalazłem rozwiązanie. O ile wyczyszczenie danych aplikacji, pamięci podręcznej itp w ustawieniachaplikacji dla sklepu play i usług play nie pomogło, o tyle wyczyszczenie danych w Google Services Framework naprawiło mi aktualizowanie w SKLEPIE PLAY. U mnie tez pomogło wyczyszczenie danych Google Services Framework. Dzięki
hawli Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Opublikowano 10 Sierpnia 2016 U mnie również pomogło, jednak nie mogę dodać drugiego konta google - niby nie może się połączyć z serwerem, podczas gdy odbiera pocztę na innym koncie. Czy tylko wgranie innego romu pomoże?
cukru Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Opublikowano 10 Sierpnia 2016 @hawli Skąd mamy wiedzieć skoro nie podajesz ROMu który masz teraz.
hawli Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Nie podałem ponieważ mam taki sam jak kolega powyżej. Po każdym uruchomieniu telefonu aby zalogować się do google konieczne jest czyszczenie danych aplikacji google services framework oraz sklep play. Przymierzałem się go zmiany sofu, ale: 1. Nie udaje mi się odblokować bootloadera - zatrzymuje się na 50% i jest komunikat że nie może rozpoznać telefonu. Próbowałem też metodę z vpn, bez zmian. 2. Próbowałem też zwyczajnie zaktualizować soft przez updater, ale po wybraniu pliku .zip z aktualizacją telefon po chwili resetuje się i nic się nie zmienia.
cukru Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Opublikowano 12 Sierpnia 2016 @hawli Masz dwie wskazówki: 1.Kompendium wiedzy. 2.MiFlash.
Andrzej222 Opublikowano 21 Sierpnia 2016 Opublikowano 21 Sierpnia 2016 Witam. Mam podobny problem Czyszczenie danych w Google Services Framework i sklep Play nie pomogło Nie mogę się zalogować do sklepu...a zielony jestem jak ....
hawli Opublikowano 1 Września 2016 Opublikowano 1 Września 2016 Do dziś problem rozwiązałem nie wyłączając telefonu... Problem rozwiązało wgranie innego softu, według instrukcji:
Rekomendowane odpowiedzi