Pawel978 Opublikowano 20 Lipca 2016 Opublikowano 20 Lipca 2016 (edytowane) Spotkałem się z tym tematem na forum: http://en.miui.com/thread-312976-1-1.html Jeśli ktoś ma teraz oryginalnego roma np. dev global którego flashował na świeżo przez miflash niech sprawdzi czy sensory działają tak jak trzeba (np. film 360 na yt w pomieszczeniu bardzo ciemnym, jeśli się nie tnie to jest ok). @Acid czy to możliwe że przy instalacji romu przez recovery coś dzieje się nie tak i tak jak tam piszą że przez to sensory nie działają tak jak mają działać? Edit: potrzebny jest po instalacji reflash persist.img jak w instrukcji. Każdy może spróbować. Sam sprawdzę dzisiaj jak zdążę i zobaczę efekty. Edytowane 20 Lipca 2016 przez Pawel978 2
marcinj6 Opublikowano 20 Lipca 2016 Opublikowano 20 Lipca 2016 Rozumiem ze na romie xiaomi.eu 6.7.14 instalowanym przez twrp nie ma mozliwosci naprawy sensorow przez flash persist.img? Ten problem ciagnie sie juz od kilkunastu aktualizacji i moze by wkoncu jakos to naprawic..
Pawel978 Opublikowano 20 Lipca 2016 Autor Opublikowano 20 Lipca 2016 2 minuty temu, marcinj6 napisał: Rozumiem ze na romie xiaomi.eu 6.7.14 instalowanym przez twrp nie ma mozliwosci naprawy sensorow przez flash persist.img? Ten problem ciagnie sie juz od kilkunastu aktualizacji i moze by wkoncu jakos to naprawic.. właśnie nie wiem, chyba spróbuję ściągnąć china dev i ten plik zflashować, w końcu baza chyba jest ta sama romu xiaomi.eu.
marcinj6 Opublikowano 20 Lipca 2016 Opublikowano 20 Lipca 2016 Mi sie wydaje ze jak sflashujesz china dev a potem ten plik persist.img i wrzucisz jeszcze raz xiaomi.eu przez twrp to problem wroci spowrotem..Potrzebny jest Acid zeby rozwiac nasze watpliwosci:)
Pawel978 Opublikowano 20 Lipca 2016 Autor Opublikowano 20 Lipca 2016 2 minuty temu, marcinj6 napisał: Mi sie wydaje ze jak sflashujesz china dev a potem ten plik persist.img i wrzucisz jeszcze raz xiaomi.eu przez twrp to problem wroci spowrotem..Potrzebny jest Acid zeby rozwiac nasze watpliwosci:) Ja chcę w tym momencie jak jestem na xiaomi.eu 6.7.14 zrobić flash persist.img tylko.
Pawel978 Opublikowano 20 Lipca 2016 Autor Opublikowano 20 Lipca 2016 (edytowane) 9 minut temu, marcinj6 napisał: Probowales? Mam słabe łącze i dopiero ściągam rom china 6.7.14 i jestem w połowie, jak masz szybkie to ściągnij i udostępnij mi tylko ten plik persist.img to zrobię to już Edytowane 20 Lipca 2016 przez Pawel978
marcinj6 Opublikowano 20 Lipca 2016 Opublikowano 20 Lipca 2016 Heh poza domem jestem bede za godzine a transferu na telefonie mam 600mb wiec mi braknie:)Wersje na recovery sciagasz nie fastboot?
Pawel978 Opublikowano 20 Lipca 2016 Autor Opublikowano 20 Lipca 2016 7 minut temu, marcinj6 napisał: I udalo sie sflashowac? zaczynam właśnie akcję
Pawel978 Opublikowano 20 Lipca 2016 Autor Opublikowano 20 Lipca 2016 10 minut temu, marcinj6 napisał: Daj znac jak zrobisz:) Udało się ale niestety przynajmniej filmy 360 stopni przy automatycznej jasności w ciemnych pomieszczeniach lagują dalej. :/ Może to ma sens gdybym zrobił to na china dev czystym. Sam nie wiem i nie mam póki co czasu testować, jak ktoś chce to może spróbować na jakimś czystym oficjalnym romie zrobić flash przez miflash i potem przez fastboot flash persist.img. Ja zrobię to najwcześniej w piątek.
marcinj6 Opublikowano 20 Lipca 2016 Opublikowano 20 Lipca 2016 Yhy... Czyli to jednak nie wina persist.img.
Pawel978 Opublikowano 20 Lipca 2016 Autor Opublikowano 20 Lipca 2016 2 minuty temu, marcinj6 napisał: Yhy... Czyli to jednak nie wina persist.img. Na 90% tak, @Acid musiałby potwierdzić albo musi ktoś sprawdzić na czystym china dev albo global dev.
Acid Opublikowano 20 Lipca 2016 Opublikowano 20 Lipca 2016 Ale jak potwierdzić? Daj mi do ręki ten telefon z walniętymi sensorami to sobie poflashuję persisty...
Pawel978 Opublikowano 20 Lipca 2016 Autor Opublikowano 20 Lipca 2016 (edytowane) 1 godzinę temu, Acid napisał: Ale jak potwierdzić? Daj mi do ręki ten telefon z walniętymi sensorami to sobie poflashuję persisty... Raczej chodzi mi co Ty myślisz w ogóle o tym sposobie czy to ma jakąś rację bytu, spróbować spróbuję na oryginalnym romie. A kwestia sensorów była zgłaszana przez wielu użytkowników a rozwiązania nie ma więc szukamy sposobu na to a Xiaomi mimo że było zgłaszane to od chyba marca albo kwietnia nic nie poprawia w tym temacie.. Edytowane 20 Lipca 2016 przez Pawel978
marcinj6 Opublikowano 20 Lipca 2016 Opublikowano 20 Lipca 2016 Sensory dzialaja ale w ciemnosci zaczynaja swirowac... akcelerometr czasem nie obraca obrazu a zyroskop powoduje w filmach 360 stopni lagi.. gdy wylaczy sie automatyczna jasnosc wszystko wraca do normy ale pod warunkiem ze nasycenie kolorow i kontrast jest ustawione na standard. 1
Rekomendowane odpowiedzi