Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Cześć, mam problem ze standardową aplikacją Dialer i Kontakty. Przez pół dnia działała dobrze po czym z niewiadomych mi przyczyn już nie dało się jej uruchomić. Zdjęcie w załączniku. Przywróciłem telefon do ustawień fabrycznych - bez rezultatu.Aktualnie używam TruePhone, ale wolałbym żeby oryginalna aplikacja działała.

Dodatkowo mam problem z widocznością niektórych powiadomień, ktoś wie jak zmienić kolory? zdjęcie w załaczniku

Telefon kupiłem z wgranym już softem: MIUI Global 7.2.4.0.0(MAACNDB)(stabilna) - czy ten soft jest ok?

Myślę nad odblokowaniem urządzenia i wgraniem nowego softu może wtedy problem zniknie, czy jest jakieś inne wyjście?

1.png

12.png

Edytowane przez Vipero
Opublikowano

ok dzięki za szybką i rzeczową odpowiedź. Jestem na etapie odblokowywania. Robiłem wszystko jak w temacie "Odblokowywanie bootloadera" teraz czekam na info od Xiaomi z tego co czytałem może to trochę potrwać, no coż jak trzeba to poczekam.

Opublikowano

Zaś w międzyczasie sprawdzić czy jest zablokowany tryb edl, przy 7.2.4 nie powinien. Jak nie bedzie to wgrac najnowszy oficjalny z en.miui.com

Opublikowano (edytowane)

Już dostałem możliwość odblokowania urządzenia. Przed chwilą to zrobiłem i zainstalowałem nowy soft z tego poradnika https://miuipolska.pl/instalacja-miuipolskaxiaomi-eu-multilang-dla-mi5/

zainstalowałem przez MiFlash  - Stable 7.2.13.0

teraz chciałbym zrobić aktualizację do nowszej wersji i nie za bardzo wiem jak.

Ściągnąłem najnowszy rom:

xiaomi.eu_multi_MI5_6.7.14_v8-6.0   ( pojemność 898.4 mb)

skopiowałem do telefonu do folderu download. I jak chcę zaktualizować poprzez ustawienia-informacjie o telefonie-aktualizację- zainstaluj aktualizacje z pliku zip i wybieram ten plik wyskakuje mi błąd o treści: nie można zweryfikować pliku aktualizacji.

Co robię nie tak?

EDIT

Udało mi się zainstalować aktualizację poprzez recovery. Wszystko działa.

Edytowane przez Vipero
  • mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...