Vipero Opublikowano 18 Lipca 2016 Opublikowano 18 Lipca 2016 (edytowane) Cześć, mam problem ze standardową aplikacją Dialer i Kontakty. Przez pół dnia działała dobrze po czym z niewiadomych mi przyczyn już nie dało się jej uruchomić. Zdjęcie w załączniku. Przywróciłem telefon do ustawień fabrycznych - bez rezultatu.Aktualnie używam TruePhone, ale wolałbym żeby oryginalna aplikacja działała. Dodatkowo mam problem z widocznością niektórych powiadomień, ktoś wie jak zmienić kolory? zdjęcie w załaczniku Telefon kupiłem z wgranym już softem: MIUI Global 7.2.4.0.0(MAACNDB)(stabilna) - czy ten soft jest ok? Myślę nad odblokowaniem urządzenia i wgraniem nowego softu może wtedy problem zniknie, czy jest jakieś inne wyjście? Edytowane 18 Lipca 2016 przez Vipero
cukru Opublikowano 18 Lipca 2016 Opublikowano 18 Lipca 2016 Wersja wygląda na syfiastą, lepiej zmień na Xiaomi.EU albo prawdziwego globala wgraj.
Acid Opublikowano 18 Lipca 2016 Opublikowano 18 Lipca 2016 Standardowo, odblokować bootloader i wgrać prawdziwy system z miuipolska Z Mi5 Pro
Vipero Opublikowano 18 Lipca 2016 Autor Opublikowano 18 Lipca 2016 ok dzięki za szybką i rzeczową odpowiedź. Jestem na etapie odblokowywania. Robiłem wszystko jak w temacie "Odblokowywanie bootloadera" teraz czekam na info od Xiaomi z tego co czytałem może to trochę potrwać, no coż jak trzeba to poczekam.
Bohyn Opublikowano 18 Lipca 2016 Opublikowano 18 Lipca 2016 Zaś w międzyczasie sprawdzić czy jest zablokowany tryb edl, przy 7.2.4 nie powinien. Jak nie bedzie to wgrac najnowszy oficjalny z en.miui.com
Vipero Opublikowano 20 Lipca 2016 Autor Opublikowano 20 Lipca 2016 (edytowane) Już dostałem możliwość odblokowania urządzenia. Przed chwilą to zrobiłem i zainstalowałem nowy soft z tego poradnika https://miuipolska.pl/instalacja-miuipolskaxiaomi-eu-multilang-dla-mi5/ zainstalowałem przez MiFlash - Stable 7.2.13.0 teraz chciałbym zrobić aktualizację do nowszej wersji i nie za bardzo wiem jak. Ściągnąłem najnowszy rom: xiaomi.eu_multi_MI5_6.7.14_v8-6.0 ( pojemność 898.4 mb) skopiowałem do telefonu do folderu download. I jak chcę zaktualizować poprzez ustawienia-informacjie o telefonie-aktualizację- zainstaluj aktualizacje z pliku zip i wybieram ten plik wyskakuje mi błąd o treści: nie można zweryfikować pliku aktualizacji. Co robię nie tak? EDIT Udało mi się zainstalować aktualizację poprzez recovery. Wszystko działa. Edytowane 20 Lipca 2016 przez Vipero
Rekomendowane odpowiedzi