Smule Opublikowano 17 Lipca 2016 Opublikowano 17 Lipca 2016 Witam, Jakiś czas temu dostałem pozwolenie z xiaomi na odblokowanie RM3P. Po wejściu w program, pasek dochodzi do 50% i wyskakuje błąd, że nie zgadzają się dane z konta i telefonu (mimo, że wszystko jest ok). Wyczytałem gdzieś, że trzeba to robić na chińskim ROMie, tego też niestety nie mogę zrobić bo podczas próby instalacji chińskiego ROMu z aplikacji "updater" wyskakuje błąd "nie można zweryfikować pliku aktualizacji". Co dalej?
ahr Opublikowano 17 Lipca 2016 Opublikowano 17 Lipca 2016 Poradnik odblokowywania bootloadera i instalacji systemu na zablokowany bootloader.
Smule Opublikowano 17 Lipca 2016 Autor Opublikowano 17 Lipca 2016 a jakimś innym sposobem? Chciałbym sobie normalnie wgrać, odblokowując bootloader po drodze jak w poradniku.
piotr469 Opublikowano 17 Lipca 2016 Opublikowano 17 Lipca 2016 (edytowane) najpierw wejdź w EDL i zainstaluj china dev instrukcja jak wejść w EDL : tutaj rom pobierzesz ze strony miui (chociaż z tego co mówisz to już go masz), później odblokowujesz bootloader tak jak teraz przez miunlock jak to zrobisz to przeczytaj ten wątek (telefon i zagadnienie to samo, podałem w nim następne kroki) link Edytowane 17 Lipca 2016 przez piotr469
piotr469 Opublikowano 17 Lipca 2016 Opublikowano 17 Lipca 2016 On tu robi tylko pierwszy krok, czyli w twoim przypadku wgranie China dev (to też jest uwzględnione w moim opisie) Po zrobieniu tego i tak musisz wrócić do podanych kroków Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
Smule Opublikowano 17 Lipca 2016 Autor Opublikowano 17 Lipca 2016 jak wgram china dev to z resztą sobie poradzę - robi się tak jak w poradniku MIUI 2016?
piotr469 Opublikowano 17 Lipca 2016 Opublikowano 17 Lipca 2016 Niby tak, ale mi w TWRP nie chciało wejść bezpośrednio z tym poradnikiem. W tamtym wątku opisałem jak wejść tam w inny sposób. Reszta raczej to samo Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
Smule Opublikowano 17 Lipca 2016 Autor Opublikowano 17 Lipca 2016 Dobra, nie poszedł ani fastboot ani metoda z miui.com. EDL ruszył, czy po skończeniu normalnie mi się global system odpali?
ahr Opublikowano 17 Lipca 2016 Opublikowano 17 Lipca 2016 Jak wgrywasz china dev to global raczej nie wstanie.
piotr469 Opublikowano 17 Lipca 2016 Opublikowano 17 Lipca 2016 Spróbuj którąś z innych opcji na dole w miflashu zamiast flash all except storage Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
Smule Opublikowano 17 Lipca 2016 Autor Opublikowano 17 Lipca 2016 Hmm, a jak mi się nie uda to nie zostanę bez softa w telefonie i będzie on do wyrzucenia?
ahr Opublikowano 17 Lipca 2016 Opublikowano 17 Lipca 2016 Już dzisiaj widziałem taki screen. System 64 bity?
piotr469 Opublikowano 17 Lipca 2016 Opublikowano 17 Lipca 2016 W poradniku informowali, że jak z tą opcją nie pójdzie to żeby spróbować z inną Swoją drogą mi pc suite po podłączeniu w fastboot chyba i tak proponuje jakieś (2 w moim przypadku) romy do sflashowania - nie korzystałem z tego, ale chyba idzie to automatycznie (przynajmniej na takie wyglądało) Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
Smule Opublikowano 17 Lipca 2016 Autor Opublikowano 17 Lipca 2016 (edytowane) Tak, W10. I poszło Zaznaczyłem "flash all", ściągnąłem inny MiFlash i wybrałem chiński soft zamiast globala. Dzięki Panowie za pomoc, mam nadzieję że nie będę Was już musiał męczyć.. Zobaczymy czy uda mi się odblokować bootloadera. EDIT No i bootloader się odblokował. Najwyraźniej, żeby go odblokować trzeba mieć chiński soft xiaomi. Edytowane 17 Lipca 2016 przez Smule
piotr469 Opublikowano 17 Lipca 2016 Opublikowano 17 Lipca 2016 Jeśli ci odblokuje bootloader, to dalej masz instrukcję w wątku, do którego wcześniej podałem link. Prowadziłem tam gościa od tego momentu (głównie TWRP, bo reszta jest z poradnika miuipolska) Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
Smule Opublikowano 17 Lipca 2016 Autor Opublikowano 17 Lipca 2016 No i.. w recovery mam telefon xiaomi z odłączonym/podłączonym kablem usb.
ahr Opublikowano 17 Lipca 2016 Opublikowano 17 Lipca 2016 To jeszcze raz flash twrp, jak się zainstaluje uruchom tel w recovery (nie może odpalić systemu).
Smule Opublikowano 17 Lipca 2016 Autor Opublikowano 17 Lipca 2016 udało się Dziękuję bardzo za pomoc.
tomaxos Opublikowano 18 Lipca 2016 Opublikowano 18 Lipca 2016 (edytowane) Chcę odblokować bootloader (mam zgodę) i wrzucić miuipolska, niżej lista co zrobiłem i jaki mam problem: Mój telefon to: Redmi Note 3 Pro, obecnie posiadam wersję global stable 7.3.7.0 i posiadam znany błąd z weryfikacją na MiFlashUnlock. W związku z tym chcę wrzucić wersję china dev (oczywiście przez aplikację aktualizator z poziomu systemu nie idzie to - również znany błąd z weryfikacją). W związku z tym zostaje wrzucenie softu china dev MiFlash-em. Wszedłem pod link: http://en.miui.com/a-234.html Wszystko robię zgodnie z instrukcją, pobrałem soft z linka: Redmi Note 3 Qualcomm Latest China Developer Version Fastboot File Download Wchodzę w Fastboot, robię wszystko zgodnie z instrukcją i wyrzuca mi błąd w MiFlash - błąd w załączniku. Pokazuje, że brakuje mu jakiegoś pliku - ale jego nie ma w tej lokalizacji (pobrane z instrukcji jak wyżej). Co robię źle? Edytowane 18 Lipca 2016 przez tomaxos
primek Opublikowano 18 Lipca 2016 Opublikowano 18 Lipca 2016 @tomaxos Odblokować się da bez problemu na global dev (ten soft wgrasz systemowym updaterem) Jeśli chodzi o ten chiński to po pierwsze masz wejść w edl a nie w fastboot i po drugie w miflashu na dole zaznacz flash all
piotr469 Opublikowano 18 Lipca 2016 Opublikowano 18 Lipca 2016 Mi na globalu nie puszczało, wrzuciłem china dev i poszło za pierwszym. @tomaxos Przeczytaj ten wątek i zrobisz wszystko Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
tomaxos Opublikowano 18 Lipca 2016 Opublikowano 18 Lipca 2016 piotr469 Dokładnie chcę to zrobić przejść na china dev ale nie chce mi to iść. Próbuje jeszcze wgrać global dev i odblokować bootloader za radą Cytat primek
piotr469 Opublikowano 18 Lipca 2016 Opublikowano 18 Lipca 2016 Ale mówię ci przecież, żebyś przeczytał ten wątek, bo tutaj są potrzebne ci instrukcje i linki do instalacji china dev, odblokowania bootloadera i wgrania xiaomi.eu, to olewasz temat... Na globalu w teorii da się odblokować... no właśnie - w teorii. Z tego co czytam to parę osób ostatnio próbowało (w tym ja) i nikomu nie wyszło. Może trzeba dodatkowo czekać - nie wiem. Po zmianie na china dev poszło od razu. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
tomaxos Opublikowano 18 Lipca 2016 Opublikowano 18 Lipca 2016 (edytowane) Człowieku gdzie w moim drugim poście masz pytanie? Czytaj ze zrozumieniem. Wątek 3 razy przeczytałem zanim napisałem - przeczytaj mój pierwszy post jeszcze raz to dowiesz się, że wszystko próbowałem z tego wątku. Teraz próbuję wgrać na moje global stable wersję global dev i odblokować bootloader. Edytowane 18 Lipca 2016 przez tomaxos
piotr469 Opublikowano 18 Lipca 2016 Opublikowano 18 Lipca 2016 Mówisz mi żebym czytał ze zrozumieniem, a sam "przeczytałeś wątek 3 razy" i nie idzie. Przez ton wypowiedzi, moja pomoc tutaj się kończy. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
Smule Opublikowano 18 Lipca 2016 Autor Opublikowano 18 Lipca 2016 Spróbuj przez EDL. W updaterze wyskakiwał mi błąd weryfikacji, w MiFlash'u coś innego, dopiero MiFlash + EDL + china DEV zadziałał.
tomaxos Opublikowano 18 Lipca 2016 Opublikowano 18 Lipca 2016 (edytowane) Dzięki za chęć pomocy Smule ale wszystko już sobie zrobiłem, rozwiązanie mojego problemu znalazłem na oficjalnym anglojęzycznym forum miui. Mimo wątpliwej chęci pomocy nie znalazłem na tym forum rozwiązania mojej kwesti (nie mówię, że jego tu nie ma ale poświęciłem masę czasu na znalezienie i nie dało to efektu). Działam na stabilnym romie xiaomi.eu jest bdb: bateria trzyma rewelacyjnie, raptem parę procent ubyło w kilka godzin, połączenie z opaska MiBand 2 w końcu jest bezproblemowe i powiadomienia wyskakują tak jak powinny. Te kwestie drażnily mnie na global stable z miui.com najbardziej. Edytowane 18 Lipca 2016 przez tomaxos
rohass99 Opublikowano 18 Lipca 2016 Opublikowano 18 Lipca 2016 Witam panowie czy ktos by mogl podać konkretnie linka do softu china dev ktory nalezy wgrac by odblokowac ten BT bo obecnie mam bete 6.7.7 a nie moge znaleść właściwego softu
muszateq Opublikowano 18 Lipca 2016 Opublikowano 18 Lipca 2016 proszę http://en.miui.com/download-301.html
mrosi Opublikowano 18 Lipca 2016 Opublikowano 18 Lipca 2016 19 minut temu, rohass99 napisał: Witam panowie czy ktos by mogl podać konkretnie linka do softu china dev ktory nalezy wgrac by odblokowac ten BT bo obecnie mam bete 6.7.7 a nie moge znaleść właściwego softu Kolejny osobnik, który nie przeczytał poradnika... Pobierasz najnowszy ROM dla swojego telefonu: https://miuipolska.pl/instalacja-miui-2016-2/ Niestety, nikt nie poda Ci linku wprost do określonego pliku, bo patrząc na Twój opis, chyba sam nie do końca wiesz, jaki posiadasz telefon. MiNote3Pro to jakiś nowy model...?
marcinj6 Opublikowano 21 Lipca 2016 Opublikowano 21 Lipca 2016 Ja tez mialem ze 2 restarty na fb messengerze ale moze to byc wina tez apki. Rom xiaomi.eu 6.7.14 dev.
Rekomendowane odpowiedzi