decorator12 Opublikowano 13 Lipca 2016 Opublikowano 13 Lipca 2016 (edytowane) Hej, Może nie każdy z Was wie, ale od dłuższego czasu ekipa Mokee również zrobiła ROM dla Mi 4c. Sam korzystam od jakiegoś miesiąca i ciężko się do czegoś przyczepić. Sam projekt jest zadziwiająco prężny [grupa google od zgłaszania bugów, CODZIENNE aktualizacje OTA] Co nie działa tak jak należy? Dual Sim oraz Audio FX - na moim 2/16 działa tylko kiedy ustawimy jako urządzenie głośnik a nie słuchawki. Nie każdy update przynosi jakieś poprawki dla Mi 4c [wszystko opisywane w changelogach dostępnych z menu ustawień]. Największą różnicą jest to, że chyba więcej apek działa w pamięci telefonu, w CM było mniej na liście. Nie chce mi się sprawdzać różnicy zdjęć w romach, sądzę, że nie ma żadnej. Przecież to czysty Android. Ustawienia Kernela też się niczym nie różnią. Tak, działa Pokemon GO, ale 4h to wszystko co wyciągnąłem z telefonu :E Link: http://download.mokeedev.com/?device=libra Zapomniałem dodać - instalacja jak w CM -> full wipe najlepiej i jeszcze Google Apps się przydają. Edytowane 13 Lipca 2016 przez decorator12
Gravis Opublikowano 15 Lipca 2016 Opublikowano 15 Lipca 2016 Dual SIM nie działający jak należy dyskwalifikuje ten ROM
decorator12 Opublikowano 17 Lipca 2016 Autor Opublikowano 17 Lipca 2016 Może źle się wyraziłem (hah, nawet z pewnością) - dual SIM działa, ale nie ma opcji wyłączenia wybranej karty. Tak samo to wygląda w CM od Superluminal Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka
Rafal_eSk Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Mam od wczoraj i jak dla mnie rewelacja w porównaniu do miui. Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka
schreder Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Opublikowano 9 Sierpnia 2016 (edytowane) Sprawdzałem i różni się Mokee od CM wbrew temu co mówią (a mówią, że aby kopiują zmiany z CM do swojego romu i tyle). Mokee jest taki deko chiński, ale działa szybciej i chyba jeszcze lepiej zarządza ramem niż cm. Tylko ja na mi4 sprawdzałem. Edytowane 9 Sierpnia 2016 przez schreder
Rafal_eSk Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Mam od wczoraj i jak dla mnie rewelacja w porównaniu do miui. Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Update: Zainstalowalem wersje cm od TL i bateria duzo lepiej sie sprawuje niz na MoKee , zostaje na TL sprawdze jeszcze resurection remix.
marcin19883 Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Wyłączanie pojedynczej karty SIM nie ma nigdzie. W żadnym dualu chyba. Czy to CM czy inny soft na androidzie 6. Na moim redmi 2 też nie ma wyłącznika.
Xowski Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Opublikowano 10 Sierpnia 2016 1 godzinę temu, marcin19883 napisał: Wyłączanie pojedynczej karty SIM nie ma nigdzie. W żadnym dualu chyba. piszesz tylko w przypadku Andka 6.0 ?? W obecnym Mi4C mogę wyłączyć jedną SIM kartę jeśli tylko nie jest ustawiona jako domyślna.....oczywiście mam 5.1.1 Mogłem też wyłączać w każdym innym telefonie ale fakt nie miałem tam wersji 6.0
marcin19883 Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Opublikowano 10 Sierpnia 2016 piszesz tylko w przypadku Andka 6.0 ?? W obecnym Mi4C mogę wyłączyć jedną SIM kartę jeśli tylko nie jest ustawiona jako domyślna.....oczywiście mam 5.1.1 Mogłem też wyłączać w każdym innym telefonie ale fakt nie miałem tam wersji 6.0 Tak na andku 6 to niemożliwe. Na 5.1.1 jest taka możliwość Wysłane z mojego 2014811 przy użyciu Tapatalka
miklo Opublikowano 17 Października 2016 Opublikowano 17 Października 2016 Wrzuciłem na chwilę najnowszy release MoKee. W ramach weekendowych zabaw z ROMami (żaden nie ucierpiał). To, co zobaczyłem, mocno mnie rozczarowało. Sporo chińskich znaczków (po wybraniu polskiego języka) i reklamy, które się pojawiały, gdy grzebałem w ustawieniach. Masakra jakaś. Może coś źle zrobiłem, ale nie zamierzam sprawdzać tego ROMu jeszcze raz
Rekomendowane odpowiedzi