wtbn Posted July 11, 2016 Share Posted July 11, 2016 (edited) Ostatnio zauważyłem że na niektórych stronach jest straszne nasilenie syfiastych popu-upów z informacjami ze wygraliśmy miliard dolców, jest dużo hot singles w mojej okolicy, albo po prostu że mam wirusa na telefonie. Na poprzednim telefonie używałem AdAway i nie kojarzę żebym miał problem z takimi stronkami. Instalowałem do mojego Mi5 najnowsze xiaomi.eu (czyli 6.7.8) i na niego te dodatki miuipolska, niby tam jest napisane że jest wbudowane blokowanie reklam. W aplikacjach w sumie nie widziałem żeby gdzieś były reklamy (ale nie jestem pewny czy używam takie aplikacje które mają reklamy), ale ciągle wyskakują te popupy. Czy używanie AdAway jakoś gryzie się z tym wbudowanym blokowaniem? Może powinienem używać inną przeglądarkę internetową niż wbudowana? Edited July 11, 2016 by wtbn Link to comment Share on other sites More sharing options...
cukru Posted July 11, 2016 Share Posted July 11, 2016 @wtbn Gryźć się nie będzie, bo to jest ta sama metoda czyli modyfikacja pliku hosts. Różnica polega pewnie tylko na różnych źródłach hostów. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
wtbn Posted July 11, 2016 Author Share Posted July 11, 2016 (edited) Ok, tak mi się właśnie wydawało. No to ja jednak przejdę na AdAway, wydaje się bardziej aktualny... dzięki! edit. no, zrobiłem przez AdAway i problem jak ręką odjął. Edited July 11, 2016 by wtbn Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZduneX25 Posted July 11, 2016 Share Posted July 11, 2016 Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts