Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam, mam problem z GPSem, od pewnego czasu działa bardzo źle albo po prostu nie łapie sygnał. Przeczytałem na oficjalnym forum miui, że może trzeba zmienić konfigurację gpsu,  ale nie mogę zmieniać plików systemowych, które są do odczytu. W jaki sposób się dostać do tych plików, żeby można było je usunąć i wstawić nowe lub żeby można było je zamienić? 

Edytowane przez DaaaeK
Opublikowano

Zainstaluj  FasterGPS  ( musisz mieć root) i tam ustaw sobie Europe i Polskę i ściagniesz odpowiedni dla nas plik do gps.

Później zainstalowałem  GPS status and Toolbox z Google Play ( https://play.google.com/store/apps/details?id=com.eclipsim.gpsstatus2&hl=pl)  i zrobiłem jak w instrukcji :

Wysuń opcje z lewej strony i wybierz „Zarządzanie A-GPS”, w oknie które wyskoczy kliknij RESET, a potem jeszcze raz wejdź w tę samą zakładkę i kliknij POBIERZ. Ponoć powinno się co jakiś czas powtarzać czynność z punktu drugiego, żeby dane A-GPS były aktualne.

Po tym zabiegu u mnie niby się trochę poprawiło z satelitami, ale i tak gubił fixa podczas nawigowania.

Opublikowano

Mam dokładnie ten sam problem, mimo włączonego GPS'u na dworze jedyna lokalizacja to ta ustalone przez pakiet danych, niestety niezbyt precyzyjna.

Zrobiłem to, o czym wspomniał @ronii . Zupełnie nic to nie dało. Telefon ma czasami chwilowe przebłyski na łapanie sygnału, ale z reguły tylko na chwilę.

• Nezumi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...