huckincharlie Opublikowano 11 Listopada 2013 Opublikowano 11 Listopada 2013 Czy komuś pojawia się znaczek na ikonce gmaila z ilością nowych miali taki jak np. na smsach? Dodanie do skórki com.google.android.gm z icon_notification_bg.9 w środku nic nie daje.
Acid Opublikowano 11 Listopada 2013 Opublikowano 11 Listopada 2013 To nie tak. Tzn by pojawiały się liczniki wiadomości sms potrzebna jest dodatkowa funkcja. Z racji tego, że MIUI ma gdzieś google więc ikonka gmaila nie ma obsługi liczników. W zasadzie SMS też nie. Tylko ja od jakiegoś czasu dodaję do icons wersję "żywą" ikony SMS z licznikiem. Widzę, że bawisz się w takie rzeczy więc z racji tego, że nie mam czasu tego rozgryzać to może spróbujesz zrobić ikonkę gmaila a ja dorzucę dla wszystkich do MIUI.. Prawdopodobnie trzeba zrobić tak jak jest zrobione z SMS. Dodałem załącznik "icons". Zobacz co tam jest. W fancy_icons jest com.android.mms a w nim ikonka mms.png manifest.xml. Otwórz ten plik. Zobaczysz, że jest tam kod odpowiadający za licznik "count". Myślę, że wzorem tego jak jest dla mms dało by się zrobić gmaila. Czyli w icons musiałby się znaleźć katalog z nazwą procesu gmaila a w nim ikonka + manifest. BTW. Normalnie ten plik jest w MIUI bez rozszerzenia! Tylko dodałem .zip by można było wrzucić do posta i potem edytować na komputerze. Oryginalne położenie pliku w MIUI: /system/media/theme/default/icons.icons.zip
huckincharlie Opublikowano 12 Listopada 2013 Autor Opublikowano 12 Listopada 2013 aaa ok, dzięki dzisiaj pokombinuje
ZduneX25 Opublikowano 12 Listopada 2013 Opublikowano 12 Listopada 2013 Nie rób sobie wielkich nadziei, bo po pierwsze gamil nie jest częścią miui, a po drugie to też zależy od launchera jakie ikony mają licznik.
emwu13 Opublikowano 25 Lutego 2014 Opublikowano 25 Lutego 2014 Nie bylem pewien gdzie on tym napisac wiecej sprobuje tu... Otoz pomimo tego, ze mam ustawione w gmail powiadomienia oraz wlaczone notyfikacje we wlasciwosciach gmail nie dostaje zadnych powiadomien o nowej poczcie. Czy to normalne? P.S. Posiadam RR z Romem Miui Ultimate ale z tego co sobie przypominam to na romie MiuiPolska tez ich nie dostawalem.
kleryk88 Opublikowano 25 Lutego 2014 Opublikowano 25 Lutego 2014 ja mam tak ze jak jestem na wifi to dostaje powiadomienia zaraz po otrzymaniu wiadomości a jak jestem na internecie z karty to powiadomienia nie dochodzą co do licznika to zainstalowałem to https://play.google.com/store/apps/deta ... lbadgefree ale było by super jak by z automatu pokazywał się licznik
emwu13 Opublikowano 26 Lutego 2014 Opublikowano 26 Lutego 2014 U mnie w ogole nie wyskakuja Kurcze naprawde nie ma nikogo kto mi jakos pomoze?
Lalo Opublikowano 26 Lutego 2014 Opublikowano 26 Lutego 2014 U mnie w ogole nie wyskakuja Kurcze naprawde nie ma nikogo kto mi jakos pomoze? w opcjach w gmailu, na swoim mailu masz włączone powiadomienia? ustawienia/aplikacje/gmail dodany do autostartu? dodany do zaufanych aplikacji? powiadomienia włączone dla tej aplikacji? włączone pokaz okna pop-up? jak wszystko włączone i nie działa to wipe
moonfall84 Opublikowano 26 Lutego 2014 Opublikowano 26 Lutego 2014 Miałem to samo zarówno z gmailem i fb. Wszystko dodane tak jak napisaleś, robiony wipe itp. Niestety problemu nie rozwiązałem i byłem zmuszony wrócić do softu Bruno... Wysłane z mojego ZTE V987 przy użyciu Tapatalka
ZduneX25 Opublikowano 26 Lutego 2014 Opublikowano 26 Lutego 2014 Nie macie może aktywnej opcji synchronizuj po wifi w Synchronizacji?
kleryk88 Opublikowano 26 Lutego 2014 Opublikowano 26 Lutego 2014 kurcze a gdzie ta opcja jest bo nie mogę znaleźć
moonfall84 Opublikowano 26 Lutego 2014 Opublikowano 26 Lutego 2014 Ja miałem tę opcję odznaczoną. Wysłane z mojego ZTE V987 przy użyciu Tapatalka
moonfall84 Opublikowano 26 Lutego 2014 Opublikowano 26 Lutego 2014 W drugą stronę też nie działało. Zresztą opcja odznaczona chyba powinna oznaczać, że synchronizuje po 3G prawda? Wysłane z mojego ZTE V987 przy użyciu Tapatalka
ZduneX25 Opublikowano 27 Lutego 2014 Opublikowano 27 Lutego 2014 Chodziło mi o menu, które otwiera się po przytrzymaniu toggle od auto-synchronizacji.
emwu13 Opublikowano 27 Lutego 2014 Opublikowano 27 Lutego 2014 Miałem to samo zarówno z gmailem i fb. Wszystko dodane tak jak napisaleś, robiony wipe itp. Niestety problemu nie rozwiązałem i byłem zmuszony wrócić do softu Bruno... Wysłane z mojego ZTE V987 przy użyciu TapatalkaPowiadomienia FB dzialaja jak nalezy. @Lalo Tak wszystko mam wlaczane. @Zdune U mnie wyglada tak
kleryk88 Opublikowano 22 Marca 2014 Opublikowano 22 Marca 2014 a co do pokazywania ilości emaili na ikonie gmaila zaktualizowałem sobie mi-tools i jest tam opcja by na gmailu pokazywało numerek jeszcze jest by pokazywało numerki dla FB i kilku innych aplikacji ale nie miałem możliwości sprawdzić
Rekomendowane odpowiedzi