Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy komuś pojawia się znaczek na ikonce gmaila z ilością nowych miali taki jak np. na smsach? Dodanie do skórki com.google.android.gm z icon_notification_bg.9 w środku nic nie daje.

Opublikowano

To nie tak. Tzn by pojawiały się liczniki wiadomości sms potrzebna jest dodatkowa funkcja. Z racji tego, że MIUI ma gdzieś google więc ikonka gmaila nie ma obsługi liczników. W zasadzie SMS też nie. Tylko ja od jakiegoś czasu dodaję do icons wersję "żywą" ikony SMS z licznikiem. Widzę, że bawisz się w takie rzeczy więc z racji tego, że nie mam czasu tego rozgryzać to może spróbujesz zrobić ikonkę gmaila a ja dorzucę dla wszystkich do MIUI..

Prawdopodobnie trzeba zrobić tak jak jest zrobione z SMS. Dodałem załącznik "icons". Zobacz co tam jest.

W fancy_icons jest com.android.mms a w nim ikonka mms.png manifest.xml. Otwórz ten plik. Zobaczysz, że jest tam kod odpowiadający za licznik "count".

Myślę, że wzorem tego jak jest dla mms dało by się zrobić gmaila.

Czyli w icons musiałby się znaleźć katalog z nazwą procesu gmaila a w nim ikonka + manifest.

BTW. Normalnie ten plik jest w MIUI bez rozszerzenia! Tylko dodałem .zip by można było wrzucić do posta i potem edytować na komputerze.

Oryginalne położenie pliku w MIUI: /system/media/theme/default/icons.

icons.zip

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Nie bylem pewien gdzie on tym napisac wiecej sprobuje tu...

Otoz pomimo tego, ze mam ustawione w gmail powiadomienia oraz wlaczone notyfikacje we wlasciwosciach gmail nie dostaje zadnych powiadomien o nowej poczcie.

Czy to normalne?

P.S.

Posiadam RR z Romem Miui Ultimate ale z tego co sobie przypominam to na romie MiuiPolska tez ich nie dostawalem.

Opublikowano
U mnie w ogole nie wyskakuja :(

Kurcze naprawde nie ma nikogo kto mi jakos pomoze?

w opcjach w gmailu, na swoim mailu masz włączone powiadomienia?

ustawienia/aplikacje/gmail

dodany do autostartu?

dodany do zaufanych aplikacji?

powiadomienia włączone dla tej aplikacji?

włączone pokaz okna pop-up?

jak wszystko włączone i nie działa to wipe :)

Opublikowano

Miałem to samo zarówno z gmailem i fb. Wszystko dodane tak jak napisaleś, robiony wipe itp. Niestety problemu nie rozwiązałem i byłem zmuszony wrócić do softu Bruno...

Wysłane z mojego ZTE V987 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

W drugą stronę też nie działało. Zresztą opcja odznaczona chyba powinna oznaczać, że synchronizuje po 3G prawda?

Opublikowano
Miałem to samo zarówno z gmailem i fb. Wszystko dodane tak jak napisaleś, robiony wipe itp. Niestety problemu nie rozwiązałem i byłem zmuszony wrócić do softu Bruno...

Powiadomienia FB dzialaja jak nalezy.

@Lalo

Tak wszystko mam wlaczane.

ejuve7a8.jpg

5usubatu.jpg

qe3uva2y.jpg

5y6upeva.jpg

@Zdune

U mnie wyglada tak

uze2yve6.jpg

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

a co do pokazywania ilości emaili na ikonie gmaila zaktualizowałem sobie mi-tools i jest tam opcja by na gmailu pokazywało numerek :)

jeszcze jest by pokazywało numerki dla FB i kilku innych aplikacji ale nie miałem możliwości sprawdzić

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...