Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam, pobrałem paczki (stable i dev) stąd: http://en.miui.com/download-298.html

Wgrałem na telefon, próbowałem update'ować ale dla obu plików jest Couldn't verify package. Mam szitową wersję 7.2.7 Global. Co robić? Szuakłem info, ale w necie są albo nieaktualne, albo zawsze coś, dlatego postanowiłem w końcu napisać na forum.

Edytowane przez Moniq
Opublikowano (edytowane)

Nie chcę iść. Backupa nie mogę zrobić. Jak biorę update flash to jest napisane by wejść na fastboot. A potem nie odczytuje urządzenia. Mam zgodę na bootloader.

---

Aaa MiFlash,  myslalem o mipcsuite. Na miflashu moze pojdzie. Chcialem zdjac bootloadera ale nie udało się bo potrzebuję wersji dev. Wieczorem sprawdzę czy się da.wgarc inne oprogramowanie.

Edytowane przez Moniq
Opublikowano

Czyli mój plan jest taki, proszę o potwierdzenie. Przez miflash instaluje wersje china stable, potem dev china, potem odblokowuje bootloader, ściągam xiaomi.eu dla ido lub hm3 i instalacja przez miflash i tyle. Rootow nie potrzebuje.

Opublikowano
47 minut temu, Moniq napisał:

Czyli mój plan jest taki, proszę o potwierdzenie. Przez miflash instaluje wersje china stable, potem dev china, potem odblokowuje bootloader, ściągam xiaomi.eu dla ido lub hm3 i instalacja przez miflash i tyle. Rootow nie potrzebuje.

Od razu instalujesz dev china, nie musisz stable MiFlashem. Po odblokowaniu wgrywasz TWRP i instalujesz rom eu ido, lub hm3 przez TWRP, nie MiFlasha.

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, FromWP napisał:

Od razu instalujesz dev china, nie musisz stable MiFlashem. Po odblokowaniu wgrywasz TWRP i instalujesz rom eu ido, lub hm3 przez TWRP, nie MiFlasha.

O dzięki za info, właśnie się zastanawiałem nad instalacją TRWP (myślałem, że pójdzie z automatu).

Kurde, jak się człowiek spieszy to się diabeł cieszy, taki piękny artykuł, a wczoraj nie mogłem go znaleźć. https://miuipolska.pl/instalacja-miui-2016-2/

Edytowane przez Moniq
  • mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...