Gorgusm Opublikowano 30 Czerwca 2016 Opublikowano 30 Czerwca 2016 (edytowane) Witam. Jak w MIUI8 zmienić ustawienia połączenia USB. Przez przypadek odznaczyłem wszystkie opcje. W samouczku jest opcja "Połączenie USB z komputerem" ale po jej wybraniu zanim zdąży wyświetli się karta z ustawieniami zostaje ona zamknięta. Próbowałem już wszystkiego: - robienia skrótu do com.android.settings.UsbSettings za pomocą QCustomShortcut - ręcznej edycji pliku /data/property/persist.sys.usb.config - uruchomienia programu MIUI USB Settings ze sklepu play telefon: REDMI NOTE 2 system: MIUI 8.6.6.23 Po podłączeniu telefonu w menadżerze urządzeń brak nowego urządzenia. Wygląda na to, że komputer nie wie, iż telefon został do niego podłączony. W samym telefonie w powiadomieniach mam tylko ładowanie, nie wyskakuje mi to dodatkowe powiadomienie. W telefonie w ustawienia -> Sieci zwykłe i bezprzewodowe -> Więcej pod opcją Telefon jako modem mam "Nie podłączono jako USB" Telefon jest wykrywany przez komputer jedynie gdy jest uruchomione TWRP. A tu filmik pokazujący ci się dzieje jak w samouczku wybieram opcje "Połączenie USB z komputerem" https://youtu.be/0vbgDkcfw00 Edytowane 30 Czerwca 2016 przez Gorgusm
ZduneX25 Opublikowano 30 Czerwca 2016 Opublikowano 30 Czerwca 2016 Ok, a adb działa rozumiem? Jakbyś tak mógł zrobić log z tego co sie dzieje jak klikasz w samouczku to byłbym w stanie to poprawic (być może nastąpiła jakaś ważniejsza zmiana w miui8 w tej kwestii), osobiście mam miui8 na andku 6, więc tu już nie ma tego menu jest to zupełnie inaczej rozwiązane.
Waxy Opublikowano 30 Czerwca 2016 Opublikowano 30 Czerwca 2016 Masz roota? Jak tak to zainstaluj terminal emulator a następnie wpisz dokładnie taką komendę: su setprop persist.sys.usb.config mass_storage,adb Następnie zrób restart i podłącz. Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi