Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam.
Jak w MIUI8 zmienić ustawienia połączenia USB. Przez przypadek odznaczyłem wszystkie opcje.
W samouczku jest opcja "Połączenie USB z komputerem" ale po jej wybraniu zanim zdąży wyświetli się karta z ustawieniami zostaje ona zamknięta.

Próbowałem już wszystkiego:
- robienia skrótu do com.android.settings.UsbSettings za pomocą QCustomShortcut
- ręcznej edycji pliku /data/property/persist.sys.usb.config
- uruchomienia programu MIUI USB Settings ze sklepu play

telefon: REDMI NOTE 2
system: MIUI 8.6.6.23

Po podłączeniu telefonu w menadżerze urządzeń brak nowego urządzenia. Wygląda na to, że komputer nie wie, iż telefon został do niego podłączony.

W samym telefonie w powiadomieniach mam tylko ładowanie, nie wyskakuje mi to dodatkowe powiadomienie.
W telefonie w ustawienia -> Sieci zwykłe i bezprzewodowe -> Więcej pod opcją Telefon jako modem mam "Nie podłączono jako USB"

Telefon jest wykrywany przez komputer jedynie gdy jest uruchomione TWRP.

A tu filmik pokazujący ci się dzieje jak w samouczku wybieram opcje "Połączenie USB z komputerem"

https://youtu.be/0vbgDkcfw00

Edytowane przez Gorgusm
Opublikowano

Ok, a adb działa rozumiem? Jakbyś tak mógł zrobić log z tego co sie dzieje jak klikasz w samouczku to byłbym w stanie to poprawic (być może nastąpiła jakaś ważniejsza zmiana w miui8 w tej kwestii), osobiście mam miui8 na andku 6, więc tu już nie ma tego menu jest to zupełnie inaczej rozwiązane.

Opublikowano

Masz roota? Jak tak to zainstaluj terminal emulator a następnie wpisz dokładnie taką komendę:

su

setprop persist.sys.usb.config mass_storage,adb

Następnie zrób restart i podłącz.

Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...